Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Oι τραπεζίτες υπονομεύουν την επαναδιαπραγμάτευση!


από το antinews


Με ιδιαίτερη έκπληξη (ή μήπως δε θα έπρεπε;) διαβάσαμε την εβδομαδιαία έκθεση της Alpha Bank στην οποία αναφέρεται ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι φενάκη κι ότι τη χρησιμοποιούν μόνο όσοι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Λέει χαρακτηριστικά η έκθεση: “Η επαναδιαπραγμάτευση είναι σήμερα το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που, αντί να κάνουν τη δουλειά τους για να βγει η χώρα μία ώρα γρηγορότερα από την κρίση, αρκούνται σε εύκολες και μαγικές λύσεις. Εμφανιζόμαστε διεθνώς ως κακομαθημένα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.  Και παρομοιάζει το σκηνικό στην Ελλάδα με το γνωστό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι. Και εξηγούν: «Το πολιτικό προσωπικό που διαφεντεύει τις τύχες της χώρας παραμένει εν πολλοίς ανυποψίαστο για τους κινδύνους κατάρρευσης που ελλοχεύουν, εάν δεν συνεχισθεί με συνέπεια η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».
Οι οικονομολόγοι της τράπεζας του κ. Κωστόπουλου συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, ότι αυτά που υποσχέθηκε...

Η ΜΙG, ο ΟΤΕ και η αλήθεια που κόπηκε… ΣΥΡΙΖΑ

από το euro2day

Ωραίο πράγμα η ανανέωση της πολιτικής ζωής και γι' αυτό η στήλη υποστηρίζει θερμά την ανάδειξη νέων βουλευτών, ακόμη κι αν είναι από… σόι. 
Υπάρχουν όμως παραδείγματα νέων πολιτικών που ξεπερνούν σε εμπάθεια, αλλά και σε άγνοια κρίσιμων επιχειρηματικών υποθέσεων ακόμα και τα (χαμηλά ομολογουμένως) «στάνταρντ» των παλαιότερων. 

Χαρακτηριστική περίπτωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ένα από τα «αστέρια» του ΣΥΡΙΖΑ, που με τον αέρα του πολιτικού τζακιού και την υποτιθέμενη αριστεροσύνη της μπορεί να υποστηρίξει με άνεση ακόμα και τη μεγαλύτερη μπαρούφα. 

Αρκεί βέβαια να μοιάζει… αριστερή! 

Προ ολίγων ημερών, σε τηλεοπτική της αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη της Ν.Δ. (στην πρωινή ζώνη του MEGA), η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «η Marfin του κ. Βγενόπουλου» αγόρασε φθηνά τις μετοχές του ΟΤΕ από το Δημόσιο, τις πούλησε ακριβά στους Γερμανούς και με τα κέρδη που είχε… αγόρασε την Ολυμπιακή! 
Προφανώς η νεαρή δικηγορίνα δεν διάβαζε εφημερίδες όταν έγιναν όλα αυτά πριν από λίγα χρόνια. 

Αν ενημερωνόταν θα ήξερε ότι η MIG αγόρασε μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά κι αναγκάστηκε να τις πουλήσει στους Γερμανούς διότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε ειδικό νόμο -κατά παράβαση του κοινοτικού καθεστώτος- ώστε να εμποδίσει την ελληνική εταιρεία να αγοράσει περισσότερες μετοχές. 

Στη συνέχεια, όπως όλοι ξέρουν, το Δημόσιο πούλησε σε ακόμα υψηλότερη τιμή μετοχές του ΟΤΕστη γερμανική Deutsche Telekom, η οποία τώρα γράφει μεγάλες ζημίες από την αγορά αυτή. 

Τα υπογραμμίζουμε αυτά θεωρώντας ότι ο συνδυασμός άγνοιας και εμπάθειας μπορεί να αποβεί επιβλαβής, ακόμη και για επίδοξους νέους βουλευτές, που κληρονόμησαν «επώνυμο» και εντατική προβολή στα μέσα ενημέρωσης των μεγάλων (κατά ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον) διαπλεκόμενων…. 

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κ.Σκρέκας: «Συνεχής μάχη η επαναδιαπραγμάτευση»


Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι κάτι στιγμιαίο, αλλά μια συνεχής μάχη με τους εταίρους, τονίζει σε συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει καλύτερους όρους. Επιπλέον, εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία των τριών κομμάτων έγινε πάνω σε μια προγραμματική σύγκλιση και τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιαστούν μπορούν να ξεπεραστούν...

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Παπαδόπουλος «στολίζει» τον Νικολόπουλο

από το parapolitika


Σε προσωπικές φιλοδοξίες απέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος την παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας: «Είναι δεδομένο ότι ο κ. Νικολόπουλος θα ήθελε να ήταν αυτός υπουργός και όχι ο κ. Βρούτσης. Ενδεχομένως να ένιωθε και υποτιμητικά στη συγκεκριμένη θέση του υφυπουργού, γιατί μπορεί να νιώθει ότι είναι πολύ σπουδαίο στέλεχος. Βεβαίως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η άποψή μας είναι ότι σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες και ενδεχομένως με ενδο-νεοδημοκρατικά ζητήματα».


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι μετά και την παραίτηση Νικολόπουλου «θα πρέπει πάντα στις επιλογές μας, και πολύ περισσότερο σε αυτές τις πολύ κρίσιμες φάσεις, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ποιους επιλέγουμε για τη στελέχωση της κυβέρνησης».

Γιάννης Καράμπελας: Γιατί Ψήφισα Θετικά




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Γιατί Ψήφισα Θετικά.
Ψήφος για ριζικές ανατροπές στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

Η θετική μου ψήφος στην πρώτη κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣαποτελεί στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον για έναν βουλευτή που εξελέγη για πρώτη φορά στις πρόσφατες εκλογές και θέλει να δει την χώρα του να  εγκαταλείπει το γρηγορότερο τις ζοφερές ημέρες τις κρίσης και να ακολουθεί δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης θα είναι αυτό που θα κρίνει την αξιοπιστία της έναντι του λαού.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεσμεύτηκε να υλοποιήσει καινοτόμες δράσεις στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλισης.
Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις να δοθεί μόνιμη και σταθερή λύση στο υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα που απασχολεί τον άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του: την αποτελεσματική διαχείριση της υγείας του.
Αναφέρω ενδεικτικά την πρόταση περί ένταξης του ασφαλιστικού πυλώνα της οικονομίας στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να εξαφανιστούν δια παντός η κακοδιαχείριση, η σπατάλη και η διαφθορά από τον χώρο της Υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Υ.Γ. στο blog μου (ikarampelas.blogspot.gr), μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία μου.


Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Την ένταξη στη συμφωνία των Βρυξελλών επιδιώκει η Αθήνα


Το ζήτημα της ένταξης της χώρας μας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών, που επιτεύχθηκε χάρη στην επιμονή κυρίως του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, αναμένεται να θέσει στις συναντήσεις που θα έχει με την τρόικα στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αξιώνοντας ίση μεταχείριση των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται συγκρατημένοι και κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Οι ίδιες πηγές όμως αναφέρουν ότι κατά τον κ. Στουρνάρα η διαπραγμάτευση αυτή, όπως και όλες οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, «είναι θέμα επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων προτάσεων».

Για τη χώρα μας η ένταξη στη συμφωνία των Βρυξελλών σημαίνει ελάφρυνση του χρέους κατά περίπου 50 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από το Δημόσιο προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και από τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Έτσι, το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να μειωθεί αντίστοιχα, διευκολύνοντας την ταχύτερη προσέγγιση του στόχου για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020.

Όσον αφορά στην αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών σχεδιάζει να κινηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων και των αρμόδιων υπηρεσιών αποτελεί κλειδί για την έκβαση των διεκδικήσεων και την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται σε συνεννόηση με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για την αξιοποίηση στελεχών της, μαζί με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε θέσεις γενικών γραμματέων στα οικονομικά υπουργεία.
Newsroom ΔΟΛ

καλό μήνα !