Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σαμαράς: Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποίησαν τη χώρα

Σε συνέδριο επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ μίλησε σήμερα ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή κατάσταση, όταν ουσιαστικά, επί κυβερνήσεώς του, είχε «αγγίξει» την έξοδο από το υφεσιακό σπιράλ και την κρίση.
Μεταξύ άλλων, ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περίφημο «mail Χαρδούβελη», τονίζοντας ότι η διαφορά, τότε, ανάμεσα στους υπολογισμούς της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μόλις 0,5% του ΑΕΠ, ήτοι λιγότερο από ένα δισ. ευρώ.
Ακολούθως, περιέγραψε πώς το σκηνικό άλλαξε με τη λαϊκίστικη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παραδεχόμενος: «Τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τις χάσαμε. Αν και οι πολιτικές μας είχαν αρχίσει ήδη να αποδίδουν χειροπιαστά αποτελέσματα από κάθε άποψη, το εκλογικό σώμα, εξαντλημένο από την μακροχρόνια ύφεση, δεν είχε προλάβει να αισθανθεί τη διαφορά ή να εκτιμήσει το γεγονός ότι η χώρα είχε πια αλλάξει κατεύθυνση».
Εγκαλώντας για λαϊκισμό...
την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μείγμα ενός αριστερίστικου και ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται "στην ίδια γραμμή". Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα».
«Αλλά οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν γενικευμένη απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό. Αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό! Πρέπει να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό, που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα... Και πρέπει να καταπολεμήσουμε την απελπισία!» υπογράμμισε ακόμη.