Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κυριάκος: Πως θα είχε αποτραπεί η διαγραφή της Ντόρας


Την άποψη ότι η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής. Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια: «Αν και είχαμε δύο αλλαγές στην ηγεσία του, τόσο ο Κ.Σημίτης όσο και ο Γ.Παπανδρέου δεν διέγραψαν το βασικό τους αντίπαλο: ο πρώτος τον Τσοχατζόπουλο και ο δεύτερος τον Βενιζέλο, αν και είχαν ευκαιρίες».
Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι δεν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα, χωρίς όμως και να το αποκλείει στο μέλλον, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.
Εμφανίζεται αρκετά επικριτικός για τη λειτουργία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα.
Για τον Κώστα Καραμανλή δηλώνει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για λογαριασμό του, ειδικά όσο εκείνος δεν εμφανίζεται να μιλήσει ο ίδιος.
Εκτιμά παράλληλα ότι οι εξελίξεις έχουν δικαιώσει τον πατέρα του Κ.Μητσοτάκη, έστω και αν δεν υπήρξε ιδιαίτερα συμπαθής στην κοινωνία. «Αν είχε εισακουστεί δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».
Τέλος, διατυπώνει την άποψη ότι στο νέο Ασφαλιστικό υπάρχουν πολλές προτάσεις που είναι στη σωστή κατεύθυνση και η ΝΔ οφείλει να έχει το θάρρος να το πει.

Newsroom ΔΟΛ