Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δεν θα υπάρξουν αντάρτικα ψηφοδέλτια


Αντιγραφή από το ExeisMHnYma
www.exeisminima.gr

Εκτίμηση μας είναι και στους δύο μεγάλους δήμους , Θήβας και Λιβαδειάς δεν θα υπάρξουν αντάρτικα ψηφοδέλτια και για τα 2 μεγάλα κόμματα, παρά τα όσα λέγονται και διαδίδονται. Ολοι έχουν οπλίσει και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν τον στόχο τους, να πάρουν το χρίσμα (μεταξύ μας δεν είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει…). Αυτό θα κρατήσει για όσο διάστημα δεν παίρνονται οι τελικές αποφάσεις και είναι άσφαιρα πυρά και ενέσεις ηθικού για όσους το διαδίδουν…

Για τη ΝΔ στη Θήβα δεν υπάρχει θέμα αντάρτικου, προσπαθούν να μαζέψουν ότι μπορεί να συμμαζευτεί γιατί τα τελευταία χρόνια είχαν απώλειες ψηφοφόρων και συμβούλων ακόμα και σε υποψήφιους άλλων χώρων. Ακομα και όσοι είχαν κατα το παρελθόν ιστορικό αντάρτικου συνδυασμού, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κόμματος, ελπίζοντας σε προβλήματα στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.

Από το ΠΑΣΟΚ πάλι, μόνο ο νυν δήμαρχος έχει ιστορικό αντάρτικου, ελπίζει να πάρει το χρίσμα κατευθείαν από τον Τσούρα (με τον τρόπο που αναλύσαμε σε άλλο ποστ), καθώς το κλίμα σε νομαρχιακό επίπεδο είναι εναντίον του. Από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του διαδίδεται ότι κάποιοι εξ αυτών (όχι όλοι) αν τελικά πάρει ο Σβίγγος το χρίσμα θα κάνουν αντάρτικο εναντίον του, πράγμα δύσκολο ως ακατόρθωτο αφού θα χρειαστούν δεκάδες υποψήφιους, τους οποίους δύσκολα θα βρουν.

Θεωρητικά ο μόνος που μπορεί να κάνει αντάρτικο συνδυασμό και να βρει υποψήφιους, είναι ο ίδιος ο Σβίγγος, αλλά αν δεν πάρει το χρίσμα, εκτιμούμε ότι τελικά δεν θα το κάνει.

Στη Λιβαδειά μια από τα ίδια και χειρότερα. Στη ΝΔ o νυν αντάρτης Αλέκος Μητάς, διεκδικεί το χρίσμα αλλά ο Ανέστης που δεν ξεχνά την ζημιά που του έκανε ο πρώτος και με ανακοίνωση δήλωσε ότι ο συνδυασμός του δεν θα τον στηρίξει, αποχώρησε από το ΔΣ και δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει συνδυασμό.

Εδώ περιπλέκονται τα πράγματα καθώς ακούγονται και τα ονόματα του πρώην δημάρχου Α.Ρούσσαρη αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π.Αγνιάδη και για το δήμο και για την περιφέρεια!

Είναι δε τόσο μπερδεμένα τα πράγματα που δεν αποκλειεται συνεργασία τους λένε ακόμα και με τον συνδυασμό Περγαντά! αν τελικά αυτός είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια. Μύλος!

Στο ΠΑΣΟΚ ο Τσιφής είναι ήδη κομμένος από τα τοπικά όργανα αλλά ελπίζει κι αυτός στην επικράτηση Τσούρα στο εσωτερικό του κόμματος και στην επιβολή του. Αλλιώς όπως δήλωσε θα παει σπίτι του. Από την άλλη όλοι οι υποψήφιοι φαίνεται να συσπειρώνονται και με δήλωση τους γύρω από το πρόσωπο του Νίκου Παπαγγελή (προέδρου της ΤΕΔΚ Βοιωτίας και νυν δημάρχου Χαιρώνειας).

Δύσκολο το αντάρτικο και το ανεξάρτητο ψηφοδελτιο στις μέρες μας…