Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η ΜΙG, ο ΟΤΕ και η αλήθεια που κόπηκε… ΣΥΡΙΖΑ

από το euro2day

Ωραίο πράγμα η ανανέωση της πολιτικής ζωής και γι' αυτό η στήλη υποστηρίζει θερμά την ανάδειξη νέων βουλευτών, ακόμη κι αν είναι από… σόι. 
Υπάρχουν όμως παραδείγματα νέων πολιτικών που ξεπερνούν σε εμπάθεια, αλλά και σε άγνοια κρίσιμων επιχειρηματικών υποθέσεων ακόμα και τα (χαμηλά ομολογουμένως) «στάνταρντ» των παλαιότερων. 

Χαρακτηριστική περίπτωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ένα από τα «αστέρια» του ΣΥΡΙΖΑ, που με τον αέρα του πολιτικού τζακιού και την υποτιθέμενη αριστεροσύνη της μπορεί να υποστηρίξει με άνεση ακόμα και τη μεγαλύτερη μπαρούφα. 

Αρκεί βέβαια να μοιάζει… αριστερή! 

Προ ολίγων ημερών, σε τηλεοπτική της αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη της Ν.Δ. (στην πρωινή ζώνη του MEGA), η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «η Marfin του κ. Βγενόπουλου» αγόρασε φθηνά τις μετοχές του ΟΤΕ από το Δημόσιο, τις πούλησε ακριβά στους Γερμανούς και με τα κέρδη που είχε… αγόρασε την Ολυμπιακή! 
Προφανώς η νεαρή δικηγορίνα δεν διάβαζε εφημερίδες όταν έγιναν όλα αυτά πριν από λίγα χρόνια. 

Αν ενημερωνόταν θα ήξερε ότι η MIG αγόρασε μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά κι αναγκάστηκε να τις πουλήσει στους Γερμανούς διότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε ειδικό νόμο -κατά παράβαση του κοινοτικού καθεστώτος- ώστε να εμποδίσει την ελληνική εταιρεία να αγοράσει περισσότερες μετοχές. 

Στη συνέχεια, όπως όλοι ξέρουν, το Δημόσιο πούλησε σε ακόμα υψηλότερη τιμή μετοχές του ΟΤΕστη γερμανική Deutsche Telekom, η οποία τώρα γράφει μεγάλες ζημίες από την αγορά αυτή. 

Τα υπογραμμίζουμε αυτά θεωρώντας ότι ο συνδυασμός άγνοιας και εμπάθειας μπορεί να αποβεί επιβλαβής, ακόμη και για επίδοξους νέους βουλευτές, που κληρονόμησαν «επώνυμο» και εντατική προβολή στα μέσα ενημέρωσης των μεγάλων (κατά ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον) διαπλεκόμενων….