Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης


Αντιγραφή από το ΣΕΙΡΙΟΣ 95,8 FM
www.siriosfm.gr

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε το στέλεχος της ΝΔ και νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Καράμπελας στο ΣΕΙΡΙΟ.
Αρχικά στράφηκε κατά της κυβέρνησης, για τις καθυστερήσεις στην προώθηση των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων,που έχει ανάγκη η χώρα, για να βγει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει. Μέτρα που όπως είπε είχε προαναγγείλει η ΝΔ αλλά δεν κατάφερε να εφαρμόσει εξαιτίας των κοινωνικών αντιδράσεων. Καταλόγισε ασυνεννοησία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, που βλάπτει την εικόνα της χώρας και προέβλεψε νέα μέτρα εντός του Μαΐου. Αιχμηρός υπήρξε και σχετικά με την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης αναφέροντας ότι το ρόλο του εκπροσώπου της κυβέρνησης και του υπουργού προπαγάνδας έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι Οικονομέας και Καμπρουράκης
Σχετικά με την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ,, ο κ. Καράμπελας επεσήμανε ότι το κόμμα διακατέχεται από «σύνδρομο ενοχής» για την κυβερνητική του θητεία, χαρακτηρίζοντας ως ορόσημο το επικείμενο Συνέδριο .
Όσον αφορά το Σχέδιο Καλλικράτης και τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν στη Βοιωτία, εκτίμησε ότι τελικά θα είναι έξι και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης και χαρακτήρισε εκ του πονηρού το σενάριο για 4 δήμους, που ανακυκλώνεται τις τελευταίες ημέρες Το απέδωσε στην τακτική των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εκφραστεί υπέρ 6 δήμων ώστε να βγουν στη συνέχεια και να πανηγυρίσουν ότι με δικές τους παρεμβάσεις οι 4 δήμοι έγιναν 6.
Αναφερόμενος στο θέμα των υποψηφιοτήτων για την περιφερειακή διοίκηση εξέφρασε την άποψη ότι για τους υποψήφιους της ΝΔ θα ισχύσει ασυμβίβαστο που θα αφορά τους βουλευτές, καθώς το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι κλείνουν το μάτι προς την περιφέρεια , ιδιαίτερα όσοι βλέπουν τον πολιτικό τους κύκλο να κλείνει.
Ο κ. Καράμπελας εμμέσως εξέφρασε και την προτίμηση του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πρόσωπο του νομάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιου Χειμάρα, τον οποίο θεωρεί ως επικρατέστερο υποψήφιο για τη ΝΔ αφού για άλλα στελέχη ισχύει το «τραβάτε με κι ας κλαίω».