Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Επιφυλάσσεται για «Καλλικράτη» η ΝΔ στη Βοιωτία


Από τον Σείριο 95,8 fm, www.siriosfm.gr

Στις επικρίσεις που δέχεται σε τοπικό επίπεδο η ΝΟΔΕ Βοιωτίας, ότι δεν παίρνει θέση για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» στο νομό, απάντησε με παρέμβαση του στο ΣΕΙΡΙΟ, το στέλεχος και νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Καράμπελας.
Υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν τοποθετείται βάσει δημοσιευμάτων και θα καταθέσει τις απόψεις της μετά την παρουσίαση του χάρτη των δήμων που θα συνενωθούν, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αφού επεσήμανε την ατολμία της ΝΔ να προχωρήσει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει το ν «Καλλικράτη», ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, γιατί στη δεδομένη χρονική συγκυρία «το εγχείρημα» όπως είπε «είναι κακό».
Ο κ. Καράμπελας πρότεινε, σε αυτή τη φάση, να περιορισθούν οι έμμισθες θέσεις των αιρετών και να δημιουργηθούν ισχυρές και βιώσιμες διαδημοτικές επιχειρήσεις ,προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για το κράτος.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι για τις συνενώσεις των δήμων στηρίζεται σε κομματικά και όχι αντικειμενικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
Όσον αφορά το χωροταξικό σχεδιασμό για τη Βοιωτία, ο κ. Καράμπελας απέφυγε να απαντήσει ευθέως, δηλώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα των νέων δήμων θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλοι θα είναι και από την οργάνωση τους, υπονοώντας τη δημιουργία 2 δήμων στο νομό.
Τέλος σχετικά με τη στάση της ΝΔ, δήλωσε ότι με περιφερειακές συνδιασκέψεις και τοπικές συναντήσεις αιρετών προετοιμάζεται ώστε να εκφράσει τις προτάσεις τη σε πανελλαδικό καιν τοπικό επίπεδο.