Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Τον αντί… Κλέαρχο ψάχνει στη Στερεά η Ν.Δ.


Αντιγραφή από ΔΙΑΒΗΜΑ,
www.diavima.gr

Προβληματισμένα είναι τα στελέχη της Ν.Δ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την δημοσιοποίηση των ονομάτων που διεκδικούν την θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα θεωρούν πολύ πιθανή την περίπτωση να είναι ο νομάρχης Βοιωτίας υποψήφιος περιφερειάρχης και έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση του αντί Κλέαρχου που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κ. Περγαντά ο οποίος έχει αποδείξει από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ότι έχει μεγάλη διείσδυση σε άλλους πολιτικούς χώρους και κυρίως στη Ν.Δ. γεγονός που οφείλεται στο έργο που μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει χωρίς παράλληλα να έχει δημιουργήσει έριδες και αντιπάθειες.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η αποδοχή που απολαμβάνει από τους ψηφοφόρους όχι μόνο της Βοιωτίας αλλά και των άλλων νομών της Στερεάς Ελλάδας.
Ωστόσο η κατάσταση στη Ν.Δ. είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή που φαίνεται δεδομένου ότι τα τραύματα από τις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή προέδρου αλλά και πρόσφατα των οργάνων δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.
Η Στερεά αποτελεί γόρδιο δεσμό για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά δεδομένου ότι είχε άνετα επικρατήσει η αντίπαλός του Ντόρα Μπακογιάννη.
Το πρόβλημα που καλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λύσει είναι βαθύ κάτι που μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς στο ύφος και την ουσία των δηλώσεων από στελέχη της που νιώθουν ανεπιθύμητα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας Αριστείδης Ρούσσαρη ο οποίος πρόσφατα ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως αν ο ίδιος την στιγμή που θέλει να προσφέρει στον τόπο του νιώσει στο κόμμα του ανεπιθύμητος ή στην περίπτωση που υποψήφιος περιφερειάρχης στη Στερεά με τη στήριξη της Ν.Δ. δεν είναι ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας βλέπει τον εαυτό του και φυσικά όσους τον στηρίζουν κοντά στον Κλέαρχο Περγαντά.
Και φυσικά τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ. Όταν πρόσφατα ζητήθηκε από το νομαρχιακό σύμβουλο Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα να σχολιάσει τις φήμες για πιθανή υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. του Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου απάντησε με νόημα: «Δεν υπάρχει δεύτερη κατανομή».
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» λοιπόν για τη Ν.Δ. στη Στερεά Ελλάδα και ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να πάρει την απόφαση...