Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Χωρίς κομματική ταμπέλα, ο πρώτος ανεξάρτητος συνδυασμός για το Δ. Λεβαδέων


Αντιγραφή από τον ΣΕΙΡΙΟΣ FM 95,8
www.siriosfm.gr

Παρών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, δηλώνουν τα μέλη του συνδυασμού, που ίδρυσε ο αείμνηστος Χ. Παλαιολόγος, «Λιβαδειά Πόλη του Αύριο».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η επικεφαλής του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιώτα Πούλου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για έναν ανεξάρτητο- ακομμάτιστο συνδυασμό, που δεν επιδιώκει χρίσμα από κανένα κόμμα, αλλά όποιο θέλει μπορεί να δηλώσει τη στήριξη του. Εξέφρασε την αντίθεση της στις κομματικές παρεμβάσεις που οδηγούν σε «εγκάθετους υποψήφιους» και ευχαρίστησε όσους την πρότειναν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως τόνισε αυτές οι κομματικές διαδικασίες ούτε την εκφράζουν ούτε την αφορούν.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν την ενδιαφέρει να είναι επικεφαλής του συνδυασμού, αλλά να προσφέρει από όποια θέση της ζητηθεί.
Όσον αφορά την ανάδειξη του αρχηγού, αυτή όπως διευκρίνισε η κ. Πούλου, θα γίνει μέσα από ανοικτές διαδικασίες, όπου θα καθοριστεί και το πλαίσιο αρχών του συνδυασμού, με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομα του συνδυασμού.
Η κ. Πούλου κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει το εγχείρημα τους, ενώ άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή του Δ. Τσιφή ,αφήνοντας όμως ανοικτή την πόρτα, σε όσους από την παράταξη του κ. Τσιφή έχουν διαφοροποιηθεί και έχουν αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Αρχικά κατηγόρησε το δήμαρχο για έλλειμμα δημοκρατίας εξαιτίας των απρεπών χαρακτηρισμών , που κατά καιρούς έχει εκτοξεύσει εντός και εκτός Δ.Σ.
Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα του δήμου, που πιθανόν, όπως είπε να οδηγήσουν ακόμη και σε δανεισμό για την καταβολή των μισθών.
Μίλησε για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, φέρνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΛ επισημαίνοντας ότι μέσα σε τρία χρόνια επιβαρύνθηκε κατά 300.000 ευρώ, από τον ορισμό νέου διευθυντή, εκτός της επιχείρησης.
Έλλειμμα καταλόγισε η κ. Πούλου και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με την αύξηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την κατάργηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά και το ότι φέτος, για πρώτη χρονιά, δεν θα ανοίξουν οι δημοτικές κατασκηνώσεις στην Παλιομηλιά.
Εξίσου επικριτική ήταν και στο θέμα των έργων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να φέρει ούτε ένα ευρώ στο δήμο, δεν έχει εντάξει ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ, αλλά υλοποιεί έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Τέλος η κ. Πούλου επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο , τον αντιδήμαρχο των τεχνικών έργων και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, με την παραποίηση της αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Όλων των πολιτικών αποχρώσεων ήταν και το ακροατήριο της κ. Πούλου, με εξαίρεση την απουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ που είχαν στηρίξει το Χ. Παλαιολόγο . Από το χώρο της ΝΔ ,ξεχώρισαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Λουκάς Μπίνιος και ο νομαρχιακός σύμβουλος Λουκάς Αγγελόπουλος