Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η καλύτερη στιγμή να φύγει η Γερμανία από το ευρώ, είναι…τώρα!!!


αντιγραφή από arkoudanews

Τα τελευταία 3 χρόνια το γερμανικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 500 δις ευρώ, από 1τρις 578 δις (1.578)στα 2τρις 79 δις(2.079) στοιχεία eurostat. Το ΑΕΠ,  το αντίστοιχο διάστημα ανέβηκε μόλις κατά 66 δις (από 2.432 σε 2.498). Είναι επίσης γνωστό ότι τη χρονιά που διανύουμε τα στοιχεία που αφορούν βιομηχανική παραγωγή, ανεργία, κόστος εργασίας, εξαγωγές εμφανίζονται κάτι παραπάνω από καλά.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν η Γερμανία αποφασίσει να μας απαλλάξει από την παρουσία της; (να υπενθυμίσουμε ότι ο Σόιμπλε εμφανίζεται «τσαντισμένος» με Παπακωνσταντίνου, Γάλλους και Τρισέ, υπάρχει δηλαδή αφορμή).
Είναι προφανές ότι τα επίπεδα ισοτιμίας του 1,4 περίπου euro\usd, «βολεύουν» τις γερμανικές εξαγωγές και αποδίδουν ένα ικανοποιητικό κέρδος για τη χώρα.
Τι θα γινόταν λοιπόν αν αύριο η Γερμανία έβγαινε εκτός ευροζώνης;
Το ευρώ θα έπεφτε έναντι του δολαρίου αλλά και έναντι του μάρκου. Η πτώση αυτή δεν θα ήταν καθόλου άσχημη για τις άλλες μεγάλες εξαγωγικές πλην προβληματικές χώρες της Ευρώπης, (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία), διότι τα προϊόντα τους θα γίνονταν απευθείας πιο ανταγωνιστικά. Η Γερμανία πάλι δεν θα είχε πρόβλημα να απολέσει ένα μικρό μέρος της ανταγωνιστικότητας της μπροστά στα τεράστια οφέλη που θα έχει από την μείωση του συνολικού χρέους της. Υπενθυμίζουμε ότι το χρέος της είναι σε ευρώ και ανέρχεται σε 2,079 τρις. Με ένα 20% υποτίμηση του ευρώ έναντι του μάρκου θα έχουνε όφελος 400 δις, με 30% 600 δις………αυτό είναι κούρεμα.....

Θυμηθείτε την κα Μέρκελ!!!! Πόσες φορές έχει αναφερθεί στο γερμανό φορολογούμενο που αναγκάζεται να πληρώνει απ΄το υστέρημά του, τον τεμπέλη του νότου…