Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Σαμαράς χάραξε “κόκκινη γραμμή”

Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει τη θέση του για καθαρή εντολή την οποία ζητά από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να κυβερνήσει ανεμπόδιστος, και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που διέρχεται σήμερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, θα απαιτηθεί περίπου ένας χρόνος για την επανεκκίνηση, και τη σταδιακή επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Επαναλαμβάνει ότι η στάση που εξαρχής τήρησε απέναντι στο Μνημόνιο, δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.

«Εγώ δεν θα πω ποτέ ψέματα στο λαό», σημειώνει με νόημα, αφήνοντας αιχμές κατά του σημερινού Πρωθυπουργού, για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο παρελθόν, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας ότι έχει γίνει πλέον Παράταξη με αξίες, ιδέες και πολιτικά προτάγματα, σε αντιδιαστολή με τις θεωρίες περί «πολυκατοικίας», που έχει διατυπώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλάει και για τον προκάτοχό του, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος, ενώ δείχνει να κλείνει την πόρτα στην προοπτική μιας μελλοντικής επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη, σχολιάζοντας ότι «έχει ήδη κάνει τις επιλογές της».