Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρώτος με διαφορά και στη Βοιωτία

ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Λιανός Γιώργος 
Καθαρή νίκη και στη Βοιωτία πέτυχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία ο οποίος στις 10 Ιανουαρίου θα αναμετρηθεί με τον δεύτερο Κυριάκο Μητσοτάκη, την τρίτη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και την τέταρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νεοδημοκράτες, που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, απηύθυνε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
Ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση συνέστησε τους δύο υποψηφίους του Β” γύρου ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και τους τέσσερις υποψηφίους του Α” γύρου «για τον φιλότιμο αγώνα τους, κυρίως όμως για την ευπρεπή στάση τους κατά την ημέρα των εκλογών».
Δίνοντας μια εικόνα του αποτελέσματος ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως κανείς από τους δύο πρώτους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές είπε οτι πάνω από 400.000 στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματός προσήλθαν στις κάλπες και «ανταποκρίθηκαν στο χρέος τους απέναντι στην παράταξη και την ιστορία της» ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την συμμετοχή «στην κοινή μας προσπάθεια ώστε να είναι η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, δυνατή, φιλοευρωπαϊκή δύναμη για τον τόπο».
Όπως σε όλα τα εκλογικά κέντρα στις διάφερες περιοχές της χώρας έτσι και στη Βοιωτία υπήρξε μεγάλη προσέλευση στις κάλπες από νωρίς το πρωί ενώ ομαλά κύλησε η διαδικασία με τα στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την αισιοδοξία για το μέλλον και να χαρακτηρίζουν γιορτή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του πως η Ν.Δ. μέσα από αύτη τη διαδικασία θα βγει ενωμένη και πιο δυνατή υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εγγυητής της ενότητας του κόμματος είναι ο κόσμος του που συμμετέχει στις διαδικασίες και στηρίζει την παράταξη.
Πιό συγκεκριμένα στη Βοιωτία στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν 3281 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1531 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 994, ο Α. Τζιτζικώστας 475,ο Α. Γεωργιάδης 261 ενώ βρέθηκαν ακόμα 20 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.
Σε οτι αφορά στο σύνολο της χώρας σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τα αποτελέσματα ποσοστό περί το 40% συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και περί το 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ακολουθεί με 20% ενώ το 10% φαίνεται να αγγίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.