Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ???.. Ειρωνικό σχόλιο Νεφελούδη: Καλώς να έρθουν οιαγρότες με τα τανκς

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο Ανδρέας Νεφελούδης την απόφαση των αγροτών να κατέβουν την
Παρασκευή με τα τρακτέρ στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο φορολόγησής τους και το νέο ασφαλιστικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, γράφει, μεταξύ άλλων, «ακούω τους αγρότες να ζητούν 30.000 ευρώ...
αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσονάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν. Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να έρθουν».
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Νεφελούδη:
«Λίγη ξεκούραση, αυτό το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα και πάλι στον αγώνα, ενάντια στην παραπληροφόρηση και στον απόλυτο συντηρητισμό. Αυτό που συμβαίνει με το ασφαλιστικό μου φέρνει στο νου μιά εικόνα. 
Αυτήν του παππού και της γιαγιάς (η αυτονόητη συντήρηση, η ανασφάλεια, η συνήθεια και ο φόβος του νέου), του ζευγαριού που βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε και κάτι πρέπει να αλλάξει για τα δυό παιδιά που έχουν και όλοι μαζί μένουν σε ένα σπίτι που τρίζουν τα θεμέλια του. 
Λεφτά δεν έχουν παρά ελάχιστα, προβλέψεις για σεισμό από τα ραδιόφωνα, αυτά τα ελάχιστα φτάνουν μόνο για να διορθώσουν τα θεμέλια και να αντέξουν το σεισμό, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους και οι γέροντες βάζουν βέτο (είναι η παράδοση βλέπεις) και το σπίτι γκρεμίζεται σιγά σιγά και η ακινησία είναι ο χειρότερος εχθρός. 
Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την μάχη της προόδου με την αντίδραση στην Ελλάδα του σήμερα. Από την άλλη ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000€ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό, τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσωνάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξευτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν. 
Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους΄ υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλαξία. Καλώς να έρθουν».