Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η μεγάλη «σφαγή» των συντάξεων

Με τους δανειστές να εμμένουν στις απαιτήσεις τους, γίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση η προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα του Ασφαλιστικού με μια ακόμα «σφαγή» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα, όπως και εθνική σύνταξη δύο ταχυτήτων. Αυτά δείχνουν να περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό σχέδιο με το οποίο θα επιχειρηθεί η άρση του αδιεξόδου στο ασφαλιστικό.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν ήδη...
προχωρήσει στην ποσοτικοποίηση των αλλαγών που ετοιμάζονται, στο αρχικό σχέδιο Κατρούγκαλου, ενώ υπολογίζονται εναλλακτικές λύσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των επιστημόνων.
Η «εθνική σύνταξη δύο ταχυτήτων», οι οριζόντιες μειώσεις 5% στις επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις 20-50% στα εφάπαξ και τα μερίσματα, η μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης κάτω των 2.000 ευρώ (από 2.773 ευρώ) και η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είναι ορισμένες από τις διορθώσεις που έχει «μετρήσει» η κυβέρνηση και έχει στείλει στους Θεσμούς, ώστε να υπάρξει συμφωνία στο Ασφαλιστικό, σύμφωνα με το «Βήμα»…
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr