Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μετά τους εργαζόμενους και τον Ν. Θηβαίο η Φ. Παπαθωμά παίρνει την«σκυτάλη» και απαντά για τον Οργανισμό Κωπαΐδας

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας της τελευταίες ημέρες σχετικά με την «τύχη» των απλήρωτων μέχρι στιγμής εργαζομένων στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας που καταργήθηκε και οι αρμοδιότητες πέρασαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά σημειώνει μεταξύ άλλων οτι οι υπάλληλοι (που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους) είναι αναγκαίοι στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Να θυμίσουμε οτι για το θέμα...
έχουν μιλήσει ο πρώην διευθυντής του Ο.Κ. Βασίλης Μιχάλης που μετέφερε την αγωνία των υπαλλήλων για το εργασιακό τους μέλλον αλλά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος που δεσμεύτηκε να προχωρήσει το θέμα.

«Η αρμοδιότητα της υλοποίησης των ενεργειών μετάταξης των εργαζόμενων του πρώην Ο.Κ ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο είχε και την πρωτοβουλία κατάργησης του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κωπαΐδας», επισημαίνει σχετικά η κ. Παπαθωμά και προσθέτει: «Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει ανταποκριθεί αμέσως σε όλα τα σχετικά έγγραφα του αρμόδιου Υπουργείου, χωρίς χρονοτριβές».
Επίσης τονίζει οτι «η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει διατηρήσει ρόλο παθητικό, απλής  διεκπεραίωσης των σχετικών εγγράφων του Υπουργείου, αλλά έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορης ένταξης των εργαζομένων του κατηργημένου Οργανισμού Κωπαϊδας  στην Π.Ε. Βοιωτίας για να «σπάσει» τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που έχουν προκύψει, από την κατάργηση ενός ΝΠΔΔ».
Παράλληλα υπογραμμίζει οτι από τις ενέργειες της δικές της και του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη είναι σαφές «ότι οι εργαζόμενοι του κατηργημένου Οργανισμού Κωπαΐδας  είναι και ευπρόσδεκτοι και αναγκαίοι στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας».
Και καταλήγει: «Ζητούμε και εμείς από το Υπουργείο, ενώνοντας ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, για άλλη μια φορά, για  την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης των εν λόγω εργαζομένων, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όσο γίνεται πιο γρήγορα,  μαζί με τις άλλες υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας, στην ανασυγκρότηση του Κωπαϊδικού πεδίου και στην δημιουργία προϋποθέσεων παραγωγής εισοδημάτων από τους αγρότες της Κωπαΐδας, τόσο αναγκαία στην σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση».

viotianet.gr