Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ...μετά τις δομικές αλλαγές του Αντρέα Παπανδρέου δημιουργήθηκε ένα ογκώδες, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κρατικό μόρφωμα,...

Αυτήν την στιγμή αμφισβητούνται, εκτός των πολιτικών, όλοι όσοι συγκροτούν το πολιτικό σύστημα της χώρας, δηλαδή οι κρατικοί λειτουργοί, οι συνδικαλιστές, οι δημοσιογράφοι, οι επιχειρηματίες, κλπ.

Προφανώς όλοι αυτοί έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.

Μετά την μεταπολίτευση και ειδικά μετά τις δομικές αλλαγές του Αντρέα Παπανδρέου δημιουργήθηκε ένα ογκώδες, αναποτελεσματικό και διευθαρμένο κρατικό μόρφωμα, το οποίο παρήγαγε χαμηλού επιπέδου κρατικούς λειτουργούς, προσέφερε κακές υπηρεσίες στους πολίτες και δημιουργούσε μόνο ελλείματα και χρέη, προκειμένου μα εξυπηρετείται με πελατιακά κρητήρια το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η δεδομένη αποτυχία του συστήματος αυτού, παράλληλα με την διαιώνιση αναχρονιστικών και αντιπαραγωγικών μορφών οργάνωσης του κράτους, εξέθρεψαν φαινόμενα ατιμωρησίας των πολιτικών, οικογενειοκρατείας στα δημόσια αξιώματα και συνδιαλλαγής επιχειρηματιών με φορείς της εξουσίας.

Τα αποτελέσματα αυτού του είδους κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τα βιώνουμε όλοι καθημερινά. Η οργή της κοινωνίας είναι διακιολογημένη. Λύσεις όμως θα δώσουν όσοι οραματιστούν το μελλοντικό μοντέλο κοινωνικής συγκρότησης και πείσουν την κοινωνία για το δίκειο των προθέσεών τους και όχι όσοι περιορίζονται να καταγγέλλλουν τις αδιέξοδες συμπεριφορές του χθες, χωρίς να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις.

απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Κώστα Παπαθανασίου στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ και στον δημοσιογράφο κ Λάμπρο Ρόδη