Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ : ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Τους στόχους της κυβέρνησης παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την εμπέδωση στους πολίτες του αισθήματος της ασφάλειας. 
Στην ομιλία του προς τους υπουργούς, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως τα μέτρα δεν είναι μάταια και επεσήμανε πως σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε...
θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».


Ξεκαθάρισε πως «το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση και θα έχει περιοριστεί η ανεργία και τα λουκέτα» και ήταν σαφής τονίζοντας πως «η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ». Για μια ακόμα φορά πάντως κατηγόρησε όσους επιδιώκουν με τη στάση τους την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της αλλαγής του κλίματος.

από το fimotro