Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Aνεξαρτητοποίηση Κοντογιάννη από ΝΔ

Αντιγραφή από το parapolitika.gr

Εκτός ΝΔ έθεσε εαυτόν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Στην επιστολή του, αναφέρει: «Με τη σημερινή ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ».
Είχε προηγηθεί η ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.
Συγκεκριμένα, χάραξε σαφείς αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία λεπτά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίησή του, "κλείνοντας το μάτι" στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
«Η ΝΔ δίνει δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ», κατήγγειλε και κάλεσε την ηγεσία του κόμματός του «να καλέσει την κυβέρνηση για εθνική συναίνεση και να αφήσει τους λεονταρισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ταυτίζομαι με τακτικές και πρακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».
«Η σιωπή για όσα διαδραματίζονται θα σημαίνει συνενοχή κι εγώ συνένοχος δεν προτίθεμαι να γίνω, προτιμώ να μείνω πιστός στο ότι ο βουλευτής έχει το δικαίωμα της απεριόριστης έκφρασης», πρόσθεσε.
Ο κ. Κοντογιάννης είχε δώσει από χθες στίγμα των προθέσεών του, καθώς ήταν ο μόνος από τη ΝΔ που στεκόταν επί ώρα χθες στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και είχε τετ α τετ διαρκείας μαζί της στο καφενείο της Βουλής.