Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

διαμαρτυρία Αγνιάδη σε Χρυσοχοϊδη για τις υπερβολικές αυξήσεις των χρεώσεων της ΔΕΗ Α.Ε. στις ΜμΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της αποστολής του επιμελητηριακού θεσμού, ως επίσημου εκφραστή της επιχειρηματικής κοινότητας και θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, ας μας επιτραπεί να σας μεταφέρουμε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, αναφορικά με τις υπερβολικές αυξήσεις, που παρατηρούνται στην χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ Α.Ε.


Συγκεκριμένα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος, τον οποίο υιοθέτησε η ΔΕΗ Α.Ε. έχει οδηγήσει σε αυξήσεις των αντίστοιχων λογαριασμών ακόμη και 50% !!!
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εξυπηρετούνται από την Υπηρεσία Μεγάλων Πελατών της ΔΕΗ Α.Ε. και υπόκεινται στο αντίστοιχο τιμολόγιο Β2Β, αντί να ενισχύονται στο παραγωγικό τους έργο, τιμωρούνται με τέτοιες αδικαιολόγητες και υπερβολικές χρεώσεις.


Ενδεικτικά και μόνο, σας αναφέρουμε, ότι τοπική επιχείρηση, με αριθμό παροχής 4 84600021 01 0 κατανάλωσε 15.600 kWh ηλεκτρικού ρεύματος και υποχρεώνεται στην καταβολή 3.011 €. Αν η ίδια επιχείρηση είχε πραγματοποιήσει ακριβώς τις ίδιες καταναλώσεις, το έτος 2010, θα έπρεπε να πληρώσει μόνο 1.930 €. Συνημμένα και για την ενημέρωση σας, σας αποστέλλουμε αντίγραφα παρόμοιων λογαριασμών, που καταδεικνύουν αυτή την ακραία αύξηση των χρεώσεων της ΔΕΗ Α.Ε.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αντίστοιχη αύξηση της βαρύτητας του «συντελεστή χρησιμοποίησης», στον υπολογισμό του λογαριασμού. Δηλαδή, όσο, λιγότερο και χωρίς σταθερό ρυθμό, ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει η επιχείρηση, τόσο περισσότερο «τιμωρείται». Όμως, είναι δυνατό να απαιτούμε σήμερα από μια μικρομεσαία επιχείρηση, σε μια εποχή έντονης ύφεσης, να έχει σταθερή και υψηλή κατανάλωση και να απολέσει τα πλεονεκτήματα της ευελιξίας και της άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες της αγοράς. Αυτό είναι ανέφικτο και καταστροφικό.


Με την ευκαιρία ακόμη, επισημαίνουμε την επίσης ακραία αύξηση των αντίστοιχων τιμολογίων, που θα αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους θερινούς μήνες.


Δυστυχώς, σε μια εποχή, που η ελληνική μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, επιχειρώντας σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, αντί να τύχει της στήριξης της Πολιτείας, υπόκειται σε πρακτικές που οδηγούν στον αφανισμό της.


Από την μια, σύσσωμοι, οι θεσμικοί φορείς αναγνωρίζουν τον ρόλο της μικρομεσαίας μεταποιητικής επιχείρησης, ως κομβικού, στην προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, στην προσπάθεια αναδιάταξης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και από την άλλη την καταδικάζουν.


Αξιότιμε κ. Υπουργέ, είμαστε βέβαιοι, ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις μας και θα προβείτε στην άμεση άρση της άδικης αυτής πρακτικής.


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης



πηγή: ORCHOMENOS-PRESS