Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μιχάλης Γιαννάκης: «Ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση Παπανδρέου επιχειρεί η υπουργός Περιβάλλοντος»


Αντιγραφή από τον Σείριος 95,8 FM
«Ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση Παπανδρέου επιχειρεί η υπουργός Περιβάλλοντος» σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κ Μιχάλη Γιαννάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής για την διατήρηση της Βιοποικιλότητας.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγόρησε την Υπουργό για αδιαλλαξία σε σχέση με την κατάργηση της παρ. 23 του άρθρου 20 του νόμου 3399/2005 για τον αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων εκατέρωθεν των Εθνικών Οδών. «Έχετε στα χέρια σας τις αποφάσεις της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε αυτές τις ρυθμίσεις. Έχετε την αντίθεση των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας. Και παρόλα αυτά επιμένετε. Αν εννοούσατε την διαβούλευση θα τις είχατε ήδη αποσύρει.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκης.
Αναφορικά με την ρύπανση του Ασωπού ο Μιχάλης Γιαννάκης κατηγόρησε την υπουργό για επικοινωνιακή στρατηγική αφού «ένα και πλέον χρόνο μετά την επίσκεψη – φιέστα στα Οινόφυτα, δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για την απορρύπανση του Ασωπού. Που είναι το Γραφείο Περιβάλλοντος που υποσχέθηκε η Υπουργός; Που είναι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος; Σε ποια φάση βρίσκονται οι δράσεις που εξαγγείλατε;»
«Ακολουθείτε την μέθοδο των οριζόντιων ρυθμίσεων» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκης στην κα Τίνα Μπιρμπίλη η οποία εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στα έδρανα της Βουλής. «Χωρίς καμία διαβούλευση, αποφασίσατε την αναστολή των εργασιών δόμησης στον Παρνασσό.»
Ο Μιχάλης Γιαννάκης τέλος, κάλεσε την υπουργό Περιβάλλοντος να «αποσύρει τις σχετικές τροπολογίες και τις διατάξεις που ζήτησε η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των πτερύγων. Αλλιώς, απομένει μία μόνο επιλογή: η παραίτηση.»