Σάββατο 2 Απριλίου 2011

...όπως λέμε ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας


Μέλη της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ θέτουν θέμα λειτουργίας 

Προς : Γραμματέα Οργανωτικού  Κο Αγγελάκα  Μανώλη
αναπληρωτή γραμματέα  Κο Δρόσο Ευθύμιο

Κύριοι,
Αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον τρόπο λειτουργίας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαϊας στην οποία μετέχουμε.
Θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε ότι από τη τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ στις 29/11/2010 στην οποία και είχατε παραστεί, δεν έχουμε συνεδριάσει ξανά με απαρτία. Έχουν γίνει συνεδριάσεις ,υποτίθεται του οργάνου, στις οποίες ο πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να συζητηθεί πουθενά προσκαλεί τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων
, μέλη των γραμματειών που ο ίδιος έχει ορίσει, αλλά και άλλα άτομα που δεν έχουν κάποια σχέση οργανωτικά με τη ΝΟΔΕ. Στις συνεδριάσεις αυτές δεν υπάρχει απαρτία όσον αφορά τα μέλη της νομαρχιακής. Τα θέματα που απασχολούν τη συνεδρίαση επιλέγονται μόνο από το πρόεδρο, είναι ένα με δύο κάθε φορά, χωρίς κανένα πολιτικό ή έστω οργανωτικό ενδιαφέρων. Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στις τελευταίες δύο υποτιθέμενες συνεδριάσεις βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση του αποκριάτικου χορού στον οποίο όπως ίσως γνωρίζετε δημιουργήθηκαν και αρκετές παρεξηγήσεις.
Σοβαρά θέματα και προβλήματα που απασχολούν το νομό όπως η ανεργία, η διαχείριση των απορριμμάτων, το μεταναστευτικό , οι εκλογές στο δικηγορικό και ιατρικό σύλλογο και πάρα πολλά άλλα δεν έχουν ποτέ συζητηθεί στη Νομαρχιακή μας. Αντιθέτως σπαταλάμε το χρόνο και αυτών των συναντήσεων που σας ανέφερα με ανούσιες τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων που πολλές φορές οδηγούν σε εντάσεις χωρίς λόγο και αιτία όπως στην τελευταία συνεδρίαση που κάποιος από τους παρευρισκόμενους επιτέθηκε φραστικά σε ex oficcio μέλος της ΝΟΔΕ.
Σε παρατηρήσεις δικές μας και άλλων μελών της Νομαρχιακής για τη μορφή αυτών των συνεδριάσεων και τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτές, ο πρόεδρος μας απάντησε ότι είναι οδηγία από την Αθήνα.
Ένα ακόμα θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες είναι η συμμετοχή στα όργανα του κόμματος (όπως η Νομαρχιακή Συνέλευση) των μελών εκείνων που εξελέγησαν με  αντίπαλα ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Και για αυτό το θέμα ο πρόεδρος μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Αθήνα και δε συζητήθηκε στη ΝΟΔΕ ποτέ.
Όπως καταλαβαίνετε από τη σύντομη περιγραφή που σας κάναμε η λειτουργία της ΝΟΔΕ Αχαϊας απέχει πολύ από τη στοιχειώδη λειτουργία. Είναι μάλλον ένα όργανο απραξίας που δε μετέχει καθόλου στα πολιτικά δρώμενα του νομού. Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά στις 6 Απριλίου την έχουμε πληροφορηθεί μόνο από τα μέσα ενημέρωσης και δεν έχει γίνει καμία κινητοποίηση και προγραμματισμός για αυτή. Τη διαφωνία μας για τον τρόπο λειτουργίας του οργάνου της Νομαρχιακής την έχουμε εκφράσει πολλές φορές μέσα στο όργανο και στο πρόεδρο χωρίς να βρίσκουμε ουσιαστική ανταπόκριση. Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε παρόμοιους προβληματισμούς μοιράζονται και άλλα μέλη της Νομαρχιακής.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε να παραβρεθείτε στην επόμενη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ προκειμένου να μας δώσετε αυτοπροσώπως  οδηγίες, όπως μας είχατε υποσχεθεί  στη τελευταία συνεδρίαση που διευθύνατε, ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να μας δώσετε οδηγίες γραπτώς για τα σοβαρά θέματα που σας έθεσα δηλαδή το τρόπο λειτουργίας και συνεδρίασης της ΝΟΔΕ και τη σύσταση της Ν.Ο.Σ.
Είμαστε επίσης στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και από κοντά και με λεπτομέρειες τα προβλήματα που σας παραθέτουμε εν συντομία με αυτή την επιστολή.
Σκοπός της επιστολής μας είναι να συμβάλλουμε στη καλύτερη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαΐας. Πιστεύουμε ότι αν λειτουργήσει το κόμμα μας σωστά, και για να γίνει αυτό πρέπει να λειτουργήσουν και τα όργανά του σωστά, μόνο έτσι θα έρθουμε πιο κοντά στο λαό και τα προβλήματά του και θα ξαναγίνουμε μία αξιόπιστη πρόταση εξουσίας.

ΠΑΤΡΑ 28/3/2011
Με τιμή
Νικόλαος Καρατζάς
Ιατρός Πνευμονολόγος, μέλος ΝΟΔΕ Αχαΐας
Βασίλης  Βλασταράς
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Δ.Ε, μέλος ΝΟΔΕ Αχαΐας"