Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαμάράς: «Η νέα διακυβέρνηση δε θα αργήσει»


αντιγραφή από iefimerida.gr


Εγρήγορση ενόψει των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη της προετοιμασίας για την διεξαγωγή του   προγραμματικού συνεδρίου του κόμματος. «Η νέα διακυβέρνηση δε θα αργήσει» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στη συνδιάσκεψη των τομεαρχών κατάρτισης του προγράμματος, ο μεσσήνιος πολιτικός δεν παρέλειψε να ρίξει και τα καρφιά του προς την προηγούμενη ηγεσία. "Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε" σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας πως "πέθανε  η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου".
Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε το Γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη  για τους ταχείς ρυθμούς σύνταξης του, ανακοίνωσε  ότι ξεκινά ηλεκτρονική διαβούλευση του κόμματος με τους πολίτες οι οποίοι θα καταθέσουν μέσω διαδικτύου τις ιδέες τους για κάθε τομέα πολιτικής.
Σε μια προσπάθεια ανοίγματος προς την κοινωνία, οι επιτελείς της Συγγρού έχουν αποφασίσει τη διεξαγωγή δεκατριών διήμερων θεματικών συνδιασκέψεων στις έδρες των περιφερειών  οι οποίες θα συνδυαστούν με τις εξορμήσεις του Προέδρου της ΝΔ στην ελληνική επαρχία.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και αφετέρου η επαγρύπνηση του κομματικού μηχανισμού σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό.
Το τελικό κείμενο του προγράμματος θα διαμορφωθεί κατά την διάρκεια του Προγραμματικού Συνεδρίου, η σύγκληση του οποίου προσδιορίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν έχουμε πρόωρες πολιτικές εξελίξεις τον Ιούνιο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος να έχουν «αυτιά και μάτια ανοιχτά στην κοινωνία, στις εξελίξεις και στις καινούριες ιδέες».