Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οριστικό λουκέτο...

αντιγραφή από Βοιωτικά


Υπογράφηκαν χθες οι οριστικές συγχωνεύσεις/ κλεισίματα γυμνασίων και λυκείων από την Χριστοφιλοπούλου.
Σχετικά με τη Βοιωτία, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της β' βάθμιας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί κλείνουν. Πρόκειται για τα γυμνάσια Παύλου, Χαιρωνείας, Αγίου Δημητρίου, Άσπρων Σπιτιών και των λυκειακών τάξεων της Αντίκυρας.
Από τον αγώνα και τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών, που ήταν μαζικές, δυναμικές και πολιτικές, δεν προέκυψε καμιά αλλαγή. Η επίγευση από αυτές ήταν: 

  • η αίσθηση ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ψεύδονταν διαρκώς και έπαιζε κρυφτούλι κοροϊδεύοντας τους τοπικούς φορείς (βλ. γ.γ υπουργείου Κουλαϊδής)
  • ότι αδιαφόρησε πλήρως για τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά
  • ότι απαξίωσε πλήρως το θεσμό της "αυτονομίας" των καλλικρατικών δήμων και δημάρχων, γράφοντας στα παλιά παπούτσια της την εκφρασμένη γνώμη τους και κατ' ουσίαν αποκάλυψε τη ψευτορητορική για την αποκέντρωση
  • η αίσθηση ότι το υπουργείο αποφασίζει και οι δήμοι [βλ. γονείς] πληρώνουν τη μεταφορά των μαθητών
  • η βεβαιότητα ότι οι αγώνες ενάντια σ' αυτή την κυβέρνηση, είναι χαμένοι από χέρι, όταν επικεφαλείς τους είναι άνθρωποι που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν δήμαρχοι, συνδικαλιστές κ.α. και του χρωστούν αυτήν τη στήριξη
  • δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής και το "ενδιαφέρον" των κυβερνητικών βουλευτών για κάποια από τα σχολεία που κλείνουν. Οι προσπάθειές τους ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Τουτέστιν ή ότι κι αυτοί κορόϊδευαν [τι να κάνουν οι κακομοίριδες αφού ψήφιασαν το μνημόνιο, δε φταίει αυτό βέναια ..., παιδαγωγικοί΄είναι η λόγοι], ή είναι τελείως ΑΟΡΑΤΟΙ για την εξουσία όταν πρόκειται να διεκδικήσουν για τη Βοιωτία. ΟΡΑΤΟΙ είναι μόνο για το ψηφαλάκι στη βουλή, που θα επιβάλει στην καμπούρα μας νέα μέτρα, για να σωθεί η πατρίς ... των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ......;