Τροφή για σκέψη
"Ποια είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει βιώσει τα τελευταία 100 χρόνια Βαλκανικούς, Ελληνοτουρκικό, 2 Διωγμούς (Σμύρνη, Κων/πολη), 2 Παγκόσμιους, έναν εμφύλιο, μερικές στρατιωτικές Δικτατορίες, πτωχεύσεις, συμμετοχή σε επεκτατικούς πόλεμους άλλων χωρών (Κορέα, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) και είναι υπόλογη για...ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ;"
Γιατί λοιπόν εμείς,
ως Έλληνες του 21ου Αιώνα, να καλούμαστε να ξεπληρώσουμε το χρέος που έχουμε συσσωρεύσει εξαιτίας της Υπεράσπισης της Ευρώπης (συνοριακά άκρα αλλά και Ευρωπαϊκής ενδοχώρας) και των Οικονομικών Συμφερόντων της Ευρωπαϊκής και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας;
Ειδικά μετά την θέσπιση του ΟΗΕ, θα έπρεπε να ζητήσουμε να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ το Χρέος Συμμετοχής σε κάθε μορφή Πολεμικής Σύρραξης, εξαιτίας της ουσιαστικής ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣτου ΟΗΕ να εφαρμόσει την βούληση του στις αντιμαχόμενες πλευρές, επιτρέποντας τον δανεισμό και τη χρησιμοποίηση της ΒΙΑΣ (ισορροπία των Εξοπλισμών) προκείμενου να αποκατασταθεί η τάξη δια μέσου του νόμου του ισχυρότερου. Χρέος το οποίο έχουμε ξεπληρώσει με το πολυτιμότερο ΑΓΑΘΟ επί γης. Με ΑΙΜΑ!
(ANΘΡΩΠΟYΠΑΡΞΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ- HUMAN/EXISTENTIAL DEBT)
Επιπρόσθετα, δεδομένου πως οι Οικονομικές Συμβάσεις ΔΕΝ υπογράφονται με τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ του Λαού, όπως εκείνη θα επιβαλλόταν από ένα ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (αντιπροσωπευτική Δημοκρατία) ή έστω δια μέσω δημοψηφίσματος, και εν αγνοία του πληθυσμού της χώρας, λόγω υπό και παραπληροφόρησης , αποτελούν εσκεμμένη εξαπάτηση της κοινής γνώμης, αντιμετωπίζοντας την κοινωνία σαν ανθρωπομάζα (λογική των «κοινών»), η αποπληρωμή του χρέους οφείλει να ακολουθήσει ταξική διαβάθμιση , δεδομένου πως οι ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ , με όσα έπραξαν, εν γνώση τους και εν αγνοία μας, απέτυχαν να ελέγξουν τους διεθνείς κανόνες Δανειοληψιας.
(ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ-ODIUS DEBT).
Κοινώς,
όταν δανειστήκαμε το ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δεν είχαμε κατά νου πως θα βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη και επαναλαμβανόμενη συγκυρία πολεμικών και κοινωνικών αναταραχών, κάτι το οποίο δεν μας επέτρεψε να έχουμε την αντίστοιχη με τις άλλες χώρες, οικονομική ανάπτυξη και άνθηση. Και ως εκ τούτου αναγκαστήκαμε να δανειοδοτούμεθα εξαιτίας της και όχι εξαιτίας της αδυναμίας μας να τηρήσουμε την αρχική συμφωνία, προασπίζοντας ακόμα και με τη ζωή μας, τα ΚΟΙΝΑ συμφέροντα της Ανθρωπότητας, απέναντι σε όσους επιβουλεύτηκαν τη στέρηση της Ελευθέριας και της Δημοκρατίας.
Πιστεύω, δηλαδή, πως πρέπει να μιλάμε για
CONTEXTUAL DEBT, το οποίο επειδή είναι SHORT - TERM DEBT
{ΘΑ} το αποζημιώσουμε.
Όχι όμως τώρα, διότι πρέπει να λύσουμε το κύριο πρόβλημα των ημερών μας, το οποίο είναι το ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ και ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ του.
*Γράφει ο νευροχειρουργός - συγγραφέας Εσπινόζα Εδρ. Γεώργιος
πηγή: «ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών»