Κυριακή 17 Απριλίου 2011

πάμε για εκλογές;

αντιγραφή από iefimerida.gr
Έτοιμος να "χρεωθεί" πρόωρες εκλογές,ο Αντώνης Σαμαράς, αν τον πιέσουν για συναίνεση

Να προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην "εκβιάσει" συναίνεση από τη ΝΔ, εισάγοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για ψήφιση με πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται, μάλιστα, έτοιμος ακόμη και να χρεωθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παράσχει συναίνεση στα νέα κυβερνητικά μέτρα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη προκήρυξης πρόωρων εκλογών». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται ότι επιθυμεί αυτοδυναμία για την «επανεκκίνηση της Ελλάδας», λέγοντας «όχι» σε συνεργασίες και επιθυμεί την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανανέωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ώστε να υλοποιηθεί η «ανανέωση που έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο ιδεών, προγράμματος και θέσεων».
Όσον αφορά τον οδικό χάρτη που παρουσίασε προχθές ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Τουλάχιστον να μπορέσουν οι βουλευτές του να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους».Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει κατηγορηματικά ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές, ενώ τόνισε ότι σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. «Τότε θα είμαστε απολύτως έτοιμοι», λέει ο Α. Σαμαράς και προσθέτει ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, το κόμμα της ανάκαμψης».
Ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα λέγοντας: «ζητάμε καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».
Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τέτοιες καταστροφολογίες της κάνουν κακό».