Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

το ΚΚΕ καταγγέλει τον δήμαρχο Λιβαδειάς για την φίμωση των κομμάτων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι επικίνδυνη και καταγγέλλουμε την απόφαση του Δημάρχου Λιβαδειάς, στο συλλαλητήριο στις 8/6, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης για το Νοσοκομείο να μην γίνουν ομιλίες. Υπάρχει, ένα κρίσιμο ζήτημα. Γιατί απαγορεύουν τα κόμματα και τη συζήτηση της πολιτικής των κομμάτων ώστε να κρίνουν οι συμμετέχοντες; Γιατί παρεμποδίζουν την πολιτική διαπάλη διαφορετικών απόψεων, και τσουβαλιάζουν όλους συλλήβδην στο όνομα της «μη υποβάθμισης του Νοσοκομείου»; Ο λαός της περιοχής μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τον αγώνα των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών όχι μόνο για τα ζητήματα του Νοσοκομείου αλλά για κάθε πρόβλημα που αφορά τη εργατική, λαϊκή οικογένεια.


Οι ευθύνες είναι φανερές για τα κόμματα που άσκησαν εξουσία και διόριζαν τους διοικητές. Δεν είμαστε όλοι υπεύθυνοι! Και ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Η κινητοποίηση δεν μπορεί να γίνει το «πλυντήριο» των πολιτικών που ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Γιατί πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποιος φταίει, τι διεκδικούμε και από ποιόν; Η απάντηση είναι που ενοχλεί τον κ. Δήμαρχο, τους βουλευτές και όσους συμφωνούν μαζί του. Γιατί παρεμποδίζουν την πολιτική διαπάλη διαφορετικών απόψεων; Σίγουρα γιατί πρέπει να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους…..και να κρατούν τον λαό εγκλωβισμένο στα κόμματα και την πολιτική της αστικής τάξης.
Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρο λόγο και δεν μασάει τα λόγια του. Η αλλαγή που έχουν ανάγκη ιδιαίτερα οι εργατοϋπάλληλοι, η εργατική τάξη , η νεολαία, είναι μια ριζική αλλαγή στο επίπεδο της οικονομίας, η κατάργηση της κυριαρχίας των μονοπωλίων, η απόρριψη ολόκληρου του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος και όχι μόνο της διαχείρισης της μιας ή της άλλης κυβέρνησης , για να γίνουν κοινωνική-λαϊκή ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται.

Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ