Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ο Γιώργος ψάχνει για συναίνεση εκτός ΠΑΣΟΚ! Γιατί την έχει εντός;;;


Λιβαδειά, 15 Ιουνίου 2011
Οι τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της οικονομίας και των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση μόνο προβληματισμό και ανασφάλεια γεμίζουν τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την Νέα Γενιά. Ενδεικτικό παράδειγμα της ανασφάλειας αποτελούν οι κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται. Οι «Αγανακτισμένοι», που γεμίζουν τις πλατείες της χώρας κάθε μέρα εδώ και δύο εβδομάδες, αποτελούν μια αυθόρμητη και μαζική αντίδραση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, εκφράζοντας την αγωνία και την ανασφάλεια, την έλλειψη προοπτικής για την Πατρίδα μας.
Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας με ΔΝΤ και ΕΕ, και υπό την πίεση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, έφεραν και φέρνουν αλλαγές επώδυνες και σηματοδοτούν αφαίρεση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων πολλών δεκαετιών. Δικαιώματα, που για ακόμη μία φορά επισημαίνουμε, η ίδια η Παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησε για τον ελληνικό λαό. Η επέκταση της «συνεργασίας» με τους δανειστές μας μέσω του Μεσοπρόθεσμου Συμφώνου Σταθερότητας, όχι μόνο δεν απαλύνει τις ανησυχίες αλλά εντείνει την ανησυχία στις τάξεις των λαϊκών στρωμάτων.
Η Νέα Γενιά βλέπει να δυσχεραίνεται τόσο η εύρεση εργασίας όσο και η διατήρηση της θέσης εργασίας. Βιώνει την εργασιακή ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την έλλειψη προοπτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Νέος άνθρωπος νιώθει αδυναμία να χτίσει τη ζωή του με ασφάλεια και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι η υπέρβαση της Κρίσης θα γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο εξασφαλίζοντας δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά, κυρίως, την κοινωνική συνοχή. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη και την υλοποίηση ενός παραγωγικού αναπτυξιακού σχεδίου της Χώρας, που θα συμφωνηθεί από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων. Ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή των βαρών για την υλοποίησή του, και κατ’ επέκταση και των ωφελειών που θα προκύψουν από την επιτυχία του.
Η επένδυση στη Γνώση, στο τεράστιο επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας, στην Κατάρτιση, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (ιδίως στους νέους ανθρώπους), η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και όλων αυτών που κερδίζουν από στρεβλώσεις της αγοράς, του «αεριτζίδικου» κεφαλαίου, πρέπει να αποτελέσουν τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε αυτή την Κρίση.
Παράλληλα είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη η εκπόνηση μιας ενιαίας πολιτικής σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που θα θέτει την αναγκαιότητα μιας άλλης Πολιτικής. Η πολιτική αυτή θα προτάσσει την Ευρώπη των λαών και όχι την Ευρώπη των οικονομικών μονοπωλίων. Ένας δρόμος κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, δίκαιης κατανομής των βαρών και του πλούτου, αλληλεγγύης, ευημερίας και ασφάλειας.
Λέμε Ναι σε μία πολιτική χάραξη εξόδου από την κρίση που θα περιλαμβάνει:
• Κοινωνική συμφωνία για την ριζική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τον δημόσιο χαρακτήρα να είναι σταθερός, ισχυρός, παρεμβατικός.
• Εκσυγχρονισμό του Δημοσίου Τομέα
• Εξυγίανση του Ιδιωτικού τομέα, ιδίως του μέρους εκείνου που συστηματικά λειτουργεί παρασιτικά και κρατικοδίαιτα.
• Μακροπρόθεσμη στρατηγική αναδιαμόρφωσης προτύπων (επιχειρηματικού, καταναλωτικού, εργασιακού)
• Σαφή στρατηγική σε διεθνές επίπεδο που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας και την υπερηφάνεια του Ελληνικού Λαού.
Λέμε Όχι σε πολιτικές που θα οδηγούν:
• Σε οριζόντιες περικοπές και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν κατά βάση τα λαϊκά στρώματα και την Νέα Γενιά και είναι κοινωνικά άδικες και δυσανάλογες
• Σε πολιτικές που λειτουργούν διαλυτικά στον κοινωνικό ιστό.
• Στην πλήρη απουσία του Δημοσίου από στρατηγικής σημασίας τομείς όπως είναι η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Επικοινωνίες και οι Φυσικοί πόροι.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα είμαστε ειρηνικά συμμέτοχοι σε κάθε κοινωνική διεργασία, αλλά και σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση. Είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να σταλεί ισχυρό μήνυμα και προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι απαιτείται άλλος δρόμος για την υπέρβαση της Κρίσης.
Για αυτούς τους λόγους καλούμε κάθε Νέα και Νέο να συμμετάσχουν, σε όλη την Ελλάδα, στη σημερινή πανελλαδική απεργία της 15.6.2011.

Γιώργος Σκλάβος
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας