Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Ο Σαμαράς δεν υποκύπτει σε πιέσεις»


Σταθερός στις απόψεις του παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, παρά τις παραινέσεις τόσο του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, όσο και των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ για συναίνεση.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σταθερός στις απόψεις του και δεν υποκύπτει σε πιέσεις», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης. Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς «αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό», προσθέτοντας ότι ο αρχηγός τις αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τις θέσεις του για την έξοδο από την κρίση και στις σημερινές του επαφές στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ο κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τα όσα του είπε ο κ. Σαμαράς και αντελήφθη, όπως είπε, γιατί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου δεν βγαίνει. «Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα. Το ζήτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει», παρατήρησε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν μπορεί να κυβερνήσει. «Αν δεν μπορεί να μας το πει», κατέληξε.

Πηγή:Voria