Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για την Εργατική Πρωτομαγιά


1η Μαΐου του 2011 και 125 χρόνια μετά την εξέγερση των συνδικάτων στην Αμερική, καλούμαστε να δώσουμε νέους αγώνες για την προάσπιση των εργασιακών κεκτημένων.
Στο ασταθές οικονομικό τοπίο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, απειλούνται εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, η κοινωνική συνοχή και κάθε έννοια αλληλεγγύης.
Το λαϊκό συμφέρον, το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, τη μόρφωση και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πρέπει να αποτελέσουν την προμετωπίδα του αγώνα.
Σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να δώσουμε το παρών όλοι, προσωπικά και συλλογικά, με ενότητα και συνεργασία, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την κοινωνία των ίσων ευκαιριών, της δημιουργίας και του σεβασμού στον άνθρωπο.
Σε αυτή τη δύσκολη καμπή της Ελληνικής ιστορίας, η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο εργαζόμενο, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά του και διεκδικεί μαζί του, ένα καλύτερο αύριο για τις νεότερες γενιές.


ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Καράμπελας Γιάννης: Οι θυσίες του Έλληνα πολίτη δεν έπιασαν τόπο


αντιγραφή από ΘΑΡΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ

Την πεποίθηση ότι, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η μοναδική λύση για τον τόπο, μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Καράμπελας.
«Το μνημόνιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέτυχε. Δυστυχώς, οι θυσίες του Έλληνα πολίτη δεν έπιασαν τόπο, λόγω της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης. Σε λίγο θα επιβληθούν νέα μέτρα και οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν καινούργιους φόρους, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους πολίτες είναι η μοναδική λύση για τον τόπο», όπως δήλωσε ο κ. Καράμπελας στο «ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών».

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Γιάννη Σταθά για Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 1η ΜΑΗ 2011

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912
FAX 22610-28344 - MAIL : 
ergkliv@otenet.gr
WORKERS’ UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORKERS’ UNION OF GREECE

AΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : Λιβαδειά 26/4/2011


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 1η ΜΑΗ 2011 ώρα 10.00΄ π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΟ +10 ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ +1 ΜΕΣΑ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ!...


αντιγραφή από το  fimotro.blogspot.com



Αυτή είναι η εκτίμηση εκλογικής επιρροής (κλικ) στη δημοσκόπηση τηςV-PRC για τα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν αύριο. Προσέξτε ότι δεν υπάρχουν αναποφάσιστοι ψηφοφόροι γιατί δεν πρόκειται για πρόθεση ψήφου. Προσέξτε επίσης ότι το νέο...
κόμμα του Δημαρά το οποίο αντλεί κατά κύριο λόγο από τις δεξαμενές των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει μετρηθεί ξεχωριστά! Αυτό ευνοεί το ΠΑΣΟΚ που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δεύτερο κόμμα! Προσέξτε επίσης το 1,5% που παίρνει το κόμμα της Μπακογιάννη το οποίο σε συνθήκες πόλωσης των εκλογών δεν ξεπερνά το 1%! Στα αξιοσημείωτα, η είσοδος των Οικολόγων στη Βουλή και το 1,5% της Χρυσής Αυγής! Η δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνει πάρα πολλές ερωτήσεις και τα συμπεράσματά της εντελώς ανατρεπτικά για όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αναλυτικά αύριο η μέτρηση στο περιοδικό Επίκαιρα..

Οι ΣΙΓΟΥΡΟΙ της ΝΔ στη Βοιωτία


αντιγραφή από xrismos

Ο μόνος ΣΙΓΟΥΡΟΣ υποψήφιος βουλευτής για τη ΝΔ στη Βοιωτία από την επαρχίας της Λιβαδειάς είναι ο Γιάννης Καράμπελας. Κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του στο κόμμα. Εκ θέσεως μπαίνει στην εξάδα ο Μιχάλης Γιαννάκης που παίζει μπάλα μόνος σε όλο το νομό, χωρίς βέβαια να αναφερόμαστε στην αποτελεσματικότητά του. Ο Ανδρέας Κουτσούμπας όπως είπε στο σταρ Λαμίας θα είναι υποψήφιος. Τον κάλεσαν λέει από τα κεντρικά της ΝΔ να «φορτσάρει». Ο Βαγγέλης Μπασιάκος μετά το «κάζο»  της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης και όλα όσα διαδραματίστηκαν με το Βατοπέδι, προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει μία θέση στη λίστα, χωρίς κανείς να γνωρίζει το γιατί. Ο Γιαννάκης θέλει υποψήφιο από τη Θήβα που θα κλείσει κάθε δρόμο στον Μπασιάκο για να έχει εύκολο έργο ενώ δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη Λιβαδειά γιατί γνωρίζει ότι η λυκοφιλία Καράμπελα - Κουτσούμπα έχει μόνο στόχο τον Καραμάνη οπότε στην προεκλογική περίοδο θα κυριαρχήσει και σε αυτή την επαρχία καθώς οι άλλοι θα βγάζουν τα μάτια τους. Όσο για την τρίτη ανανεωμένη υποψηφιότητα της ΝΔ στη Θήβα. Σας τη χαρίζουμε ρε σεις που αγαπάτε το κόμμα.

Υ.Γ.
(Ν)τώρα είναι η ώρα του Σαμαρά

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ζητείται μείωση των μισθών στους εργαζόμενους της Λάρκο...

Μετά από ανάρτηση, που είδαμε σε γνωστό ιστολόγιο ότι υπήρξε συνάντηση του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας Λάρκο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και το θέμα που τους έθεσε, ώστε να υπάρξει μείωση στους μισθούς τους κατά 10% μέχρι τον Ιούνιο, εμείς επικοινωνήσαμε με εργαζομένους της Λάρκο για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Οι εργαζόμενοι, με τους οποίους μιλήσαμε, μας είπαν ότι έγινε συνάντηση του Σωματείου τους με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, δύο φορές, και τις δύο τους ανέφερε ότι θα...


πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα, θα πρέπει η παραγωγή να είναι καλύτερης ποιότητας και θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί κατά 10%. Βέβαια, όπως μας ανέφεραν και οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να ζητείται και αύξηση της παραγωγής και καλύτερη ποιότητα και να υπάρξει μείωση των μισθών. Αυτά δεν συνάδουν μεταξύ τους. Όταν μιλάμε για αύξηση της παραγωγής θα πρέπει παράλληλα να μιλάμε και για αύξηση μισθού, όχι για μείωση διότι τα ποσά αυτά είναι ανάλογα και όχι αντιστρόφως ανάλογα. Κάτι τέτοιο όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να γίνει. Και συνεχίζοντας μας ανέφεραν ότι να δεχτούν να μην πάρουν prim λόγω οικονομικής κρίσης, ναι να το δεχτούν, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά.

Τώρα όσον αφορά το θέμα της πωλήσεως της εταιρείας, οι εργαζόμενοι μας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη πάνω στο θέμα αυτό και δεν έγινε ουδεμία αναφορά από τις συναντήσεις που είχε το σωματείο τους με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας. Επίσης μας ανέφεραν ότι το σωματείο θα συναντηθεί την Μ. Τρίτη με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να γίνει μια συζήτηση με θέματα που απασχολούν την εταιρεία.

Από το messapia-news.gr



Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Καλό Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Δημήτρης Ζαφειριάδης: η αναδιάρθρωση τώρα, δεν είναι εναλλακτική λύση

Του Δημήτρη Ζαφειριάδη,υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Όσοι υποστηρίζουν την προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους, επιχειρώντας να πείσουν ότι υπάρχει – στην παρούσα φάση- εναλλακτική λύση, σε σχέση με την μείωση των ελλειμμάτων, απλώς καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στους Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα και όπως φαίνεται και τα επόμενα χρόνια τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη του υψηλού ετήσιου δημόσιου ελλείμματος που συνεχίζουμε να παράγουμε, τα...
βρίσκουμε μόνο από τους δανειστές μας. Λόγω του τεράστιου ελλείμματος, πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια αποκλειστικά με δανεικά. Η κρίση ελλείμματος, η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τις δαπάνες του κράτους και να ενεργοποιήσει το διεφθαρμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα έσοδα τροφοδοτεί την κρίση χρέους και όλο αυτό το σύστημα ανατροφοδοτείται. Την δυναμική που έχει η αύξηση του δημόσιου χρέους κάθε χρόνο, θα μπορέσουμε να την αναστρέψουμε μόνο αν αποκτήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι η μόνη, αλλά είναι βασική προϋπόθεση. Αυτά θα διαμορφώσουν και τις συνθήκες να ενεργοποιηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην οικονομία. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους, να ελέγξουμε τις «μαύρες τρύπες» στην υγεία, στις ΔΕΚΟ, στον λαβύρινθο των εκατοντάδων δημόσιων οργανισμών. Πρόκειται για μια λερναία ύδρα που δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα ή με μισές δουλειές όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές γι΄ αυτό εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία προτείνουμε συγκεκριμένα βήματα μεταξύ των οποίων είναι: χαμηλοί φόροι με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλους, αποκρατικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρης απελευθέρωση των αγορών ενέργειας και μεταφορών τώρα, πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία . Αν δεν μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα, αναδιάρθρωση δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε να λειτουργήσει .

ο γραφικός πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας σε μια μόνο παράγραφο αδειάζει τον εαυτό του και την ΝΔ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παρωδία, ο κριτής των πάντων πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας, ρίχνει τα βάρη στην μη ύπαρξη υποψηφίου δημάρχου στον Δήμο Λεβαδέων στους άμεσους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθεί η ερώτηση και η απάντηση:

Ερώτηση: Αρκετοί οπαδοί, σας χρεώνουν την μη κάθοδο υποψηφίου δημάρχου για την Λιβαδειά αλλά και την μετά πολλές «διαβουλεύσεις» αποτυχημένη υπόδειξη αντιπεριφερειάρχη. Ποια η αλήθεια και που το ψέμα;
Απάντηση: Ως προς το πρώτο θέμα του Δημάρχου υπεύθυνη θεσμικά για την ανάδειξη υποψήφιου Δημάρχου ήταν η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα στις ΝΟ.Δ.Ε είχε απαγορευθεί η δραστηριοποίηση για τα θέματα αυτά με σχετική εγκύκλιο. Όπου ως ΝΟ.Δ.Ε είχαμε παρέμβαση το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές, λόγου χάρη στη Θήβα, όπου έλαβα μέρος σε τέσσερις συσκέψεις.

...καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ είχε στείλει σχετική εγκύκλιο ΜΟΝΟ για τον Δήμο Λεβαδέων...  
...καταλαβαίνουμε ότι για τον Δήμο Θηβαίων ο Σαμαράς επέτρεπε τις συσκέψεις και τις διαβουλεύσεις...

Όλα όσα έγιναν στην ΝΔ στην Λιβαδειά είχαν έναν και μοναδικό στόχο, να μην υπάρχει υποψήφιος Δήμαρχος για να είναι ανοικτός ο δρόμος για κάποιους την επόμενη φορά... 

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

άδειασμα στον Αγνιάδη

οχιά διμούτσουνη
Σε συνέντευξη παρωδία στην εφημερίδα Θάρρος των Βοιωτών ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας δήλωσε μεταξύ άλλων: 
...όσο για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Αγνιάδη διαφωνώ ότι ήταν αποτυχημένη. Το βέβαιο όμως είναι ότι η ΝΟ.Δ.Ε δεν ρωτήθηκε ούτε για το θέμα αυτό. 


Εάν αυτό δεν είναι άδειασμα τότε ποιο είναι; 
Θα μπορούσε να πει, ότι η υποψηφιότητα Αγνιάδη ήταν καλή ή ήταν η καλύτερη δυνατή ή τουλάχιστον σοβαρή και αξιόμαχη αλλά αρκέστηκε σε περιγραφή που αφήνει λεκέ... και υπενθύμισε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. δεν ρωτήθηκε ούτε για το ποιος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, προφανώς ήθελε να εννοηθεί ότι εάν πέρναγε από το χέρι του μπορεί να μην ήταν ο Αγνιάδης.


Εμείς ξέρουμε τα αισθήματα που τρέφει ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. για τον Αγνιάδη, άλλωστε έχουμε στα χέρια μας έκθεση που τον περιγράφει... στα κεντρικά της ΝΔ. 
Τα αισθήματα αυτά γιγαντώθηκαν όταν η γυναίκα του προέδρου, που ήταν υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος κατέλαβε την 29η θέση.

Η ονομαστική εορτή του κ.κ. Γεώργιου

αντιγραφή από tabloid.gr


Τήν Δευτέρα τοῦ Πάσχα 25η Ἀπριλίου, ἡμέρα κατά τήν ὁποία ἡ ἐκκλησία μας τιμᾷ τήν μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου, ἔχει τήν ὀνομαστική του ἑορτή ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης καί Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.
Οἱ λατρευτικές ἐκδηλώσεις θά πραγματοποιηθοῦν σύμφωνα μέ τό ἑξῆς
πρόγραμμα:
- Κυριακή τοῦ Πάσχα ἐσπέρας 24-4-11 ὁ Σεβασμιώτατος θά χοροστατήσει στόν πανηγυρικό ἑσπερινό τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Ἀραχώβης καί ἐν συνεχείᾳ τῆς λαμπρᾶς λιτανείας τῆς εἰκόνος τοῦ Ἁγίου.
- Δευτέρα τοῦ Πάσχα 25-4-11 Θά λειτουργήσει στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου πόλεως Λεβαδείας. Κατά τήν διανομή τοῦ ἀντιδώρου θά δεχθεῖ καί τίς εὐχές τοῦ ἐκκλησιάσματος.
- 11:30 π.μ – 13:30 μ.μ Θά δεχθεῖ εὐχές στήν αἴθουσα τελετῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (παραπλεύρως τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Λεβαδείας).
- Τό Ἀπόγευμα καί ὥρα 7:30 μ.μ Θά χοροστατήσει στόν πανηγυρικό ἑσπερινό τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου πόλεως Θηβῶν μέ συμμετοχή τῶν ἱερέων τῆς πόλεως. Τά ἀναλόγια θά διακονήσουν οἱ χοροί τῶν μοναζουσῶν τῶν Ἱερῶν Μονῶν τῆς Μητροπόλεώς μας.
- Μετά τό πέρας τοῦ ἑσπερινοῦ θά δεχθεῖ εὐχές στό παρακείμενο πνευματικό κέντρο τῆς ἐνορίας.
Ἐπιθυμία τοῦ Σεβασμιωτάτου εἶναι νά μήν Τοῦ προσφερθοῦν προσωπικά δῶρα, ἀλλά ἡ ἐκπεφρασμένη ἀγάπη πολλῶν χριστιανῶν ὅπως καί στό παρελθόν νά διατεθεῖ γιά τήν ἀνακούφιση ἐμπεριστάτων συνανθρώπων μας στό «Ταμεῖον Ἀλληλεγγύης Ἀπόρων Φοιτητῶν καί Ἐκτάκτων Περιστάσεων» τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θηβῶν και Λεβαδείας ἤ στά Ἰδρύματα τῆς Βοιωτικῆς Ἐκκλησίας.

Ιερώνυμος: Θα αντέξουμε κάθε μορφής κρίση


Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα αντέξει κάθε μορφής κρίση και δοκιμασία, εκφράζει στο μήνυμά του με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Προτρέπει παράλληλα τους Ελληνες να μη φοβούνται καμία αδικία, δυσκολία της καθημερινής ζωής, οικονομική κρίση ή αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά να γίνουν «άνθρωποι της Ανάστασης».

«Κανείς δεν μπορεί πια να μας στερήσει την ελπίδα. Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα και συνεχίζει:

«Οσες φορές το Γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο. Με αυτή την ελπίδα έμεινε ζωντανό στην τουρκοκρατία. Χάρη σ' αυτή την ελπίδα καρποφόρησε η επανάσταση του 1821. Έτσι αναστήθηκε η πατρίδα μας μετά τη Γερμανική κατοχή. Ετσι θα αντέξει κάθε μορφής κρίση και δοκιμασία του παρόντος και του μέλλοντος.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, και εγώ αυτό πού είπε ο αναστημένος Χριστός στις Μυροφόρες: «Μη φοβείσθε»! Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία βεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει.

Μη φοβάστε, λοιπόν, αλλά γίνετε άνθρωποι της Αναστάσεως. ελάτε να πορευθούμε με θάρρος και ελπίδα στην καινούργια ζωή που μας χάρισε ο Αναστημένος Κύριος. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη».

Πηγή:Voria

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

πάμε για εκλογές;

αντιγραφή από iefimerida.gr
Έτοιμος να "χρεωθεί" πρόωρες εκλογές,ο Αντώνης Σαμαράς, αν τον πιέσουν για συναίνεση

Να προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην "εκβιάσει" συναίνεση από τη ΝΔ, εισάγοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για ψήφιση με πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται, μάλιστα, έτοιμος ακόμη και να χρεωθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παράσχει συναίνεση στα νέα κυβερνητικά μέτρα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη προκήρυξης πρόωρων εκλογών». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται ότι επιθυμεί αυτοδυναμία για την «επανεκκίνηση της Ελλάδας», λέγοντας «όχι» σε συνεργασίες και επιθυμεί την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανανέωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ώστε να υλοποιηθεί η «ανανέωση που έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο ιδεών, προγράμματος και θέσεων».
Όσον αφορά τον οδικό χάρτη που παρουσίασε προχθές ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός «προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Τουλάχιστον να μπορέσουν οι βουλευτές του να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους».Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει κατηγορηματικά ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές, ενώ τόνισε ότι σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. «Τότε θα είμαστε απολύτως έτοιμοι», λέει ο Α. Σαμαράς και προσθέτει ότι «ο ελληνικός λαός θα έχει αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, το κόμμα της ανάκαμψης».
Ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται αντίθετος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα λέγοντας: «ζητάμε καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».
Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τέτοιες καταστροφολογίες της κάνουν κακό».

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οριστικό λουκέτο...

αντιγραφή από Βοιωτικά


Υπογράφηκαν χθες οι οριστικές συγχωνεύσεις/ κλεισίματα γυμνασίων και λυκείων από την Χριστοφιλοπούλου.
Σχετικά με τη Βοιωτία, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της β' βάθμιας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί κλείνουν. Πρόκειται για τα γυμνάσια Παύλου, Χαιρωνείας, Αγίου Δημητρίου, Άσπρων Σπιτιών και των λυκειακών τάξεων της Αντίκυρας.
Από τον αγώνα και τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών, που ήταν μαζικές, δυναμικές και πολιτικές, δεν προέκυψε καμιά αλλαγή. Η επίγευση από αυτές ήταν: 

  • η αίσθηση ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ψεύδονταν διαρκώς και έπαιζε κρυφτούλι κοροϊδεύοντας τους τοπικούς φορείς (βλ. γ.γ υπουργείου Κουλαϊδής)
  • ότι αδιαφόρησε πλήρως για τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά
  • ότι απαξίωσε πλήρως το θεσμό της "αυτονομίας" των καλλικρατικών δήμων και δημάρχων, γράφοντας στα παλιά παπούτσια της την εκφρασμένη γνώμη τους και κατ' ουσίαν αποκάλυψε τη ψευτορητορική για την αποκέντρωση
  • η αίσθηση ότι το υπουργείο αποφασίζει και οι δήμοι [βλ. γονείς] πληρώνουν τη μεταφορά των μαθητών
  • η βεβαιότητα ότι οι αγώνες ενάντια σ' αυτή την κυβέρνηση, είναι χαμένοι από χέρι, όταν επικεφαλείς τους είναι άνθρωποι που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγούν δήμαρχοι, συνδικαλιστές κ.α. και του χρωστούν αυτήν τη στήριξη
  • δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής και το "ενδιαφέρον" των κυβερνητικών βουλευτών για κάποια από τα σχολεία που κλείνουν. Οι προσπάθειές τους ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Τουτέστιν ή ότι κι αυτοί κορόϊδευαν [τι να κάνουν οι κακομοίριδες αφού ψήφιασαν το μνημόνιο, δε φταίει αυτό βέναια ..., παιδαγωγικοί΄είναι η λόγοι], ή είναι τελείως ΑΟΡΑΤΟΙ για την εξουσία όταν πρόκειται να διεκδικήσουν για τη Βοιωτία. ΟΡΑΤΟΙ είναι μόνο για το ψηφαλάκι στη βουλή, που θα επιβάλει στην καμπούρα μας νέα μέτρα, για να σωθεί η πατρίς ... των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΓΚΤΗ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ, ΔΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ.
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ......;

Εσπινόζα Εδρ. Γεώργιος: Προτάσεις εν-αντί Αναδιαρθρώσεως του Χρέους


Τροφή για σκέψη
"Ποια είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει βιώσει τα τελευταία 100 χρόνια Βαλκανικούς, Ελληνοτουρκικό, 2 Διωγμούς (Σμύρνη, Κων/πολη), 2 Παγκόσμιους, έναν εμφύλιο, μερικές στρατιωτικές Δικτατορίες, πτωχεύσεις, συμμετοχή σε επεκτατικούς πόλεμους άλλων χωρών (Κορέα, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) και είναι υπόλογη για...ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ;"
Γιατί λοιπόν εμείς,
ως Έλληνες του 21ου Αιώνα, να καλούμαστε να ξεπληρώσουμε το χρέος που έχουμε συσσωρεύσει εξαιτίας της Υπεράσπισης της Ευρώπης (συνοριακά άκρα αλλά και Ευρωπαϊκής ενδοχώρας) και των Οικονομικών Συμφερόντων της Ευρωπαϊκής και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας;
Ειδικά μετά την θέσπιση του ΟΗΕ, θα έπρεπε να ζητήσουμε να ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ το Χρέος Συμμετοχής σε κάθε μορφή Πολεμικής Σύρραξης, εξαιτίας της ουσιαστικής ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣτου ΟΗΕ να εφαρμόσει την βούληση του στις αντιμαχόμενες πλευρές, επιτρέποντας τον δανεισμό και τη χρησιμοποίηση της ΒΙΑΣ (ισορροπία των Εξοπλισμών) προκείμενου να αποκατασταθεί η τάξη δια μέσου του νόμου του ισχυρότερου. Χρέος το οποίο έχουμε ξεπληρώσει με το πολυτιμότερο ΑΓΑΘΟ επί γης. Με ΑΙΜΑ!
(ANΘΡΩΠΟYΠΑΡΞΙΑΚΟ ΧΡΕΟΣ- HUMAN/EXISTENTIAL DEBT)
Επιπρόσθετα, δεδομένου πως οι Οικονομικές Συμβάσεις ΔΕΝ υπογράφονται με τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ του Λαούόπως εκείνη θα επιβαλλόταν από ένα ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (αντιπροσωπευτική Δημοκρατία) ή έστω δια μέσω δημοψηφίσματος, και εν αγνοία του πληθυσμού της χώρας, λόγω υπό και παραπληροφόρησης , αποτελούν εσκεμμένη εξαπάτηση της κοινής γνώμης, αντιμετωπίζοντας την κοινωνία σαν ανθρωπομάζα (λογική των «κοινών»), η αποπληρωμή του χρέους οφείλει να ακολουθήσει ταξική διαβάθμιση , δεδομένου πως οι ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ , με όσα έπραξαν, εν γνώση τους και εν αγνοία μας, απέτυχαν να ελέγξουν τους διεθνείς κανόνες Δανειοληψιας.
(ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ-ODIUS DEBT).
Κοινώς,
όταν δανειστήκαμε το ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δεν είχαμε κατά νου πως θα βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη και επαναλαμβανόμενη συγκυρία πολεμικών και κοινωνικών αναταραχών, κάτι το οποίο δεν μας επέτρεψε να έχουμε την αντίστοιχη με τις άλλες χώρες, οικονομική ανάπτυξη και άνθηση. Και ως εκ τούτου αναγκαστήκαμε να δανειοδοτούμεθα εξαιτίας της και όχι εξαιτίας της αδυναμίας μας να τηρήσουμε την αρχική συμφωνία, προασπίζοντας ακόμα και με τη ζωή μας, τα ΚΟΙΝΑ συμφέροντα της Ανθρωπότητας, απέναντι σε όσους επιβουλεύτηκαν τη στέρηση της Ελευθέριας και της Δημοκρατίας.
Πιστεύω, δηλαδή, πως πρέπει να μιλάμε για
CONTEXTUAL DEBT, το οποίο επειδή είναι SHORT - TERM DEBT
{ΘΑ} το αποζημιώσουμε.
Όχι όμως τώρα, διότι πρέπει να λύσουμε το κύριο πρόβλημα των ημερών μας, το οποίο είναι το ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ και ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ του.
*Γράφει ο νευροχειρουργός - συγγραφέας Εσπινόζα Εδρ. Γεώργιος
πηγή: «ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών»

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,


Το Πάσχα πού έρχεται είναι το δεύτερο Πάσχα πού καλούμαστε να το εορτάσουμε εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πού βιώνει η πατρίδα μας. Εύχομαι ειλικρινά η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας να είναι περίοδος περισυλλογής και προβληματισμού για το μέλλον της χώρας μας, για το αύριο των οικογενειών μας.
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσαρμογές στην ελληνική κοινωνία, ώστε να λάβει τέλος η σημερινή κατάσταση της απαξίωσης και της ανέχειας. Τέλος, εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να αποτελέσει η Ανάσταση του Κυρίου ξεκίνημα ελπιδοφόρας πορείας για τον τόπο μας.

Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δια βίου μάθηση, ή τρια πουλάκια κάθονταν

αντιγραφή από Βοιωτικά

Η κυβέρνηση προωθεί τη "δια βίου μάθηση", για να φορτώσει την ευθύνη της ανεργίας στις πλάτες μας και εμείς ως βέροι ευρωπαίοι "συμμετέχομεν εις την δημοσκόπησην", νομίζοντας πως μας ρωτάνε για σεμινάρια ανθοδετικής, μακραμέ, αυτογνωσίας και άλλων "δημιουργικών δράσεων" για να γεμίσουμε "ποιοτικά" τον ελεύθερο χρόνο μας...


Με μια ακόμα δημοσκόπηση, η κυβέρνηση επιδιώκει να εμφανίσει ότι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές συμφωνούν με τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία. Χτες, το υπουργείο Παιδείας «μοίρασε» μια δημοσκόπηση για τη «Διά Βίου Μάθηση», μπροστά και στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της «Διά Βίου Μάθησης» (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ κ.ά.), τις εργασίες του οποίου θα «ανοίξει» ο πρωθυπουργός, την επόμενη Τρίτη.

Με τη «Δια Βίου Μάθηση» επιδιώκεται να συγκαλυφθεί η ανεργία, με τη συμμετοχή των ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, ενώ, παράλληλα, επιδιώκεται η οποιαδήποτε σχέση του εργαζόμενου με τη γνώση να συνδέεται ολοκληρωτικά με το συμφέρον των εργοδοτών.

Πρόκειται για σχέδιο διάλυσης της Παιδείας, αφαίρεσης κάθε δικαιώματος στη μόρφωση και την επιβολή μιας «νέας» κατάστασης, όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν μόνο για να κάνουν «συλλογή» πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με την ελπίδα πως θα τους προσλάβει κάποιος εργοδότης ή θα διατηρήσουν τη δουλειά τους. Ορισμένα στοιχεία από τη δημοσκόπηση του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι (που υποτίθεται ότι είναι «συντριπτικά υπέρ του θεσμού», όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης!) όχι μόνο δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά έχουν τελείως άλλη αντίληψη για το περιεχόμενό της:

37% δηλώνει «όχι και τόσο ενημερωμένο» και το 34% «καθόλου ενημερωμένο», το 71% λοιπόν λέει "τι είναι ετούτο εδώ ορέ".

Η συντριπτική πλειοψηφία συνδέουν περισσότερο τη Διά Βίου Μάθηση με την ευχαρίστηση που προσφέρει η διαδικασία εκμάθησης των πραγμάτων (91%) και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας (84%). Η Διά Βίου Μάθηση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω!

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν σήμερα ως Διά Βίου Μάθηση την παρακολούθηση σεμιναρίου για τη δουλειά τους και την εκμάθηση ηλεκτρονικού υπολογιστή από κάποιον ειδικό.

Πηγή:
Ριζοσπάστης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαμάράς: «Η νέα διακυβέρνηση δε θα αργήσει»


αντιγραφή από iefimerida.gr


Εγρήγορση ενόψει των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη της προετοιμασίας για την διεξαγωγή του   προγραμματικού συνεδρίου του κόμματος. «Η νέα διακυβέρνηση δε θα αργήσει» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στη συνδιάσκεψη των τομεαρχών κατάρτισης του προγράμματος, ο μεσσήνιος πολιτικός δεν παρέλειψε να ρίξει και τα καρφιά του προς την προηγούμενη ηγεσία. "Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε" σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας πως "πέθανε  η εποχή του ξύλινου λόγου, του στρογγυλεμένου λόγου, του συμβατικού λόγου".
Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε το Γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη  για τους ταχείς ρυθμούς σύνταξης του, ανακοίνωσε  ότι ξεκινά ηλεκτρονική διαβούλευση του κόμματος με τους πολίτες οι οποίοι θα καταθέσουν μέσω διαδικτύου τις ιδέες τους για κάθε τομέα πολιτικής.
Σε μια προσπάθεια ανοίγματος προς την κοινωνία, οι επιτελείς της Συγγρού έχουν αποφασίσει τη διεξαγωγή δεκατριών διήμερων θεματικών συνδιασκέψεων στις έδρες των περιφερειών  οι οποίες θα συνδυαστούν με τις εξορμήσεις του Προέδρου της ΝΔ στην ελληνική επαρχία.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφενός η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος και αφετέρου η επαγρύπνηση του κομματικού μηχανισμού σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από τον πρωθυπουργό.
Το τελικό κείμενο του προγράμματος θα διαμορφωθεί κατά την διάρκεια του Προγραμματικού Συνεδρίου, η σύγκληση του οποίου προσδιορίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν έχουμε πρόωρες πολιτικές εξελίξεις τον Ιούνιο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος να έχουν «αυτιά και μάτια ανοιχτά στην κοινωνία, στις εξελίξεις και στις καινούριες ιδέες».

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καράμπελας: ...ποτέ δεν υπήρξα νεοδημοκράτης 'a la carte!

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς, κ. Γιάννης Καράμπελας σε δηλώσεις του στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο κ. Θανάση Μερτζάνη τόνισε μεταξύ άλλων ότι:


δικαιώθηκαν, δυστυχώς για τους πολίτες, όσοι είχαν προβλέψει την αποτυχία του μνημονίου και η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να βάζει, ανά τετράμηνο, νέα μέτρα εξασθενώντας περισσότερο τους Έλληνες. 

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα συρθεί στις κάλπες, μη μπορώντας να διαχειριστεί το βάρος των προβλημάτων.

Όσο για τα σχέδιά του τόνισε ότι εάν ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει την παράταξη μέσα από την μάχη του σταυρού, με πολύ χαρά θα το πράξει ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα βοηθήσει το κόμμα του και χωρίς να είναι υποψήφιος, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  ...αγωνίζεται με την ίδια αφοσίωση για την Νέα Δημοκρατία είτε είναι εθνικές, δημοτικές, νομαρχιακές ή περιφερειακές εκλογές και ποτέ δεν υπήρξε νεοδημοκράτης 'a la carte!

Πρόβα …τζενεράλε για στάση πληρωμών!...

αντιγραφή από το nonews-news


"Μίνι" στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου προοιωνίζεται η απόφαση των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προχωρήσουν από σήμερα σε τετραήμερη απεργία έως και την Παρασκευή.

Πρακτικά, μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα θα καταστεί δυσχερής έως και...αδύνατη η έκδοση εντολής πληρωμών και μεταβιβάσεων, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν για το διάστημα αυτό, τόσο ιδιώτες και προμηθευτές που τους οφείλει το δημόσιο, όσο και οι επιχορηγούμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά τις πληρωμές μισθών, συντάξεων και δώρων Πάσχα πάντως, δεν αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα, καθώς η μισθοδοσία εκδόθηκε ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Αντίστοιχα δεν θα ανακύψει πρόβλημα και στην πληρωμή του δημοσίου χρέους, των τόκων κλπ.

Εξαίρεση αποτελούν ίσως μόνο κάποιοι νέοι συνταξιούχοι, που δεν έχουν πληρωθεί άλλη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (αν πχ βγήκαν κατέθεσαν χαρτιά λόγω συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο), των οποίων η πληρωμή θα καθυστερήσει αντίστοιχα κατά περίπου μία εβδομάδα.

Της κίνησης αυτής των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο προΐσταται η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που, αν και πρόσκειται στην κυβέρνηση, αντιδρά στην προοπτική να καταργηθούν, συγχωνευθούν ή εκχωρηθούν σε άλλους φορείς, ορισμένες υπηρεσίες και διευθύνσεις που λειτουργούν επί δεκαετίες στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ένα σημαντικό βήμα στη μεγάλη προσπάθεια για μια χώρα φιλική στις επενδύσεις!

αντιγραφή από ORCHOMENOS-PRESS

Έργο εθνικής σημασίας που καταρρίπτει το μύθο ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την «υπηρεσία μιας στάσης» για την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Ραβάνη, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της. Εκεί τον υποδέχθηκαν εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιώργος Κασιμάτης και ο Γενικός Γραμματέας – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.


«Σπάει το πελατειακό αδιαφανές και γραφειοκρατικό σύστημα και απελευθερώνει τεράστιες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλης της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός.Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος του υπουργείου είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν μέσω της «υπηρεσίας μιας στάσης» και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση μη οχλουσών μεταποιητικών επιχειρήσεων εντός επιχειρηματικών περιοχών καθώς και για την πιστοποίηση μιας σειράς τεχνικών επαγγελμάτων. Στη μια εβδομάδα λειτουργίας της Υπηρεσίας έχουν ιδρυθεί επτά ΟΕ, μία ΕΠΕ σε έξι επιμελητηρία της χώρας και ένα συμβολαιογραφείο και ο μέσος χρόνος ίδρυσης είναι μία ημέρα και 9 ώρες, ενώ ο μικρότερος χρόνος ίδρυσης ήταν οι 4 ώρες στο επιμελητήριο Κοζάνης. Όπως τονισε ο γγ Εμπορίου Στ.Κομνηνός στόχος είναι η περαιτέρω μείωση του χρόνου. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ.Κασιμάτης επανέλαβε στον πρωθυπουργό την παλαιότερη πρότασή του για τη δημιουργία μητρώου των ομογενών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε όλη την υφήλιο, ενώ τόσο αυτός όσο και ο πρόεδρος του ΒΕΑ Π.Ραβάνης τόνισαν τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας με την ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι η νέα υπηρεσία υπηρεσία μειώνει το χρόνο σύστασης εταιρείας από 19 μέρες σε μια τις διαδικασίες από 15 σε μια τα σημεία επαφής του επιχειρηματία με το δημόσιο από 8 σε ένα, και τα μητρώα επιχειρήσεων από 59 επίσης σε ένα. Επίσης, εκτιμάται ότι το κόστος ίδρυσης μιας επιχειρήσεις μειώνεται από 50% - 62% ενώ η κατάταξη της χώρας στον πίνακα κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας Starting Bussines από τη θέση 149 που είναι σήμερα θα ανέβει στην 31η θέση.Ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, δήλωσε ότι με την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται η χώρα ελκυστική στις επενδύσεις και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να περάσει στα χέρια του επιχειρηματικού κόσμου σημαντικό μέρος της ευθύνης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσω των επιμελητηρίων τα οποία θα αναδειχθούν σε ισχυρά εργαλεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ντροπή για τη Δανία - Ένα φρικτό έγκλημα‏‏...

Από τον Χρήστο Παπά
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
Πως να μην καταγγείλεις ένα τέτοιο γεγονός;
Ας διαδώσουμε λοιπόν όσο μπορούμε περισσότερο αυτές τις σκηνές!
ΔΑΝΙΑ!!!!!!!! - Η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ
Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό! Κάθε χρόνο, αυτή η σκληρή αιματηρή σφαγή επαναλαμβάνεται στα νησιά Feroe, που ανήκουν στην Δανία ''πολιτισμένο κράτος'' υποτίθεται, και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολύ λίγοι στον κόσμο είναι σε γνώση αυτού του τρομακτικού γεγονότος, που ...
επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Αυτή η αιματηρή σφαγή, υλοποιείται από νέα άτομα, των οποίων η βαρβαρότητα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη (?) πως ενηλικιώθηκαν....
Είναι εντελώς απίστευτο, που δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ''CALDERONES" - ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.
Στείλε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σου.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ!!! ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΩΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΦΑΓΗ.
ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΦΙΝΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ‘’ΠΕΡΑΣΜΑ’’ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ:
ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ…….. 
Ας μη σκεφθούμε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, με την αποστολή αυτού του μηνύ-ματος. Είναι σίγουρο πως θα αλλάξει τουλάχιστον η συμπεριφορά αυτών των αναίσθητων ανθρώπων.
Δεν πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μόνο με τους ανθρώπους, αλλά και με κά¬θε μορφή ζωής!!!! 
Ο χρόνος σου δεν θα πάει χαμένος αν αφιερώσεις 1 λεπτό για να προωθήσεις αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σου!!!


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«Κυβέρνηση βλέποντας και κάνοντας»...

αντιγραφή από real.gr

Σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.


«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις «βλέποντας και κάνοντας», είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην «Καθημερινή της Κυριακής» και συνέχισε «περιμένει τα αποτελέσματα της ... προσπάθειάς της και ανάλογα επιδιώκει πρόσθετους στόχους, ζητεί από τους δανειστές προσαρμογές των όρων του δανείου και διερευνά νέες δυνατότητες χρηματοδότησης. Είναι μια τακτική με χρονικό ορίζοντα ένα έως δύο χρόνια».

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα πειστικό σχέδιο ανάκαμψης και προκαλεί την ένταση των αμφιβολιών. «Η έλλειψη ενός πειστικού σχεδίου ανάκαμψης προκαλεί την ένταση των αμφιβολιών για τη δυνατότητα θετικής έκβασης της κρίσης, με αποτέλεσμα τη φυγή των καταθέσεων προς το εξωτερικό και τον αισθητό περιορισμό των ισχνών δυνατοτήτων ανάκαμψης» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Κώστας Σημίτης εμμέσως πλην σαφώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθεί ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της βοήθειας από το νέο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης. «Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν σθεναρά αρνηθεί την ανάγκη της αναδιάρθρωσης. Η αναδιάρθρωση καθιερώθηκε όμως από την απόφαση της 25ης Μαρτίου, ως μέσο για τον περιορισμό του υπερβολικού χρέους μιας χώρας. Μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση της χορήγησης βοήθειας από τον νέο Μηχανισμό και έτσι να επιβληθεί σε μια χώρα».

πρόσκληση από το εσπερινό γυμνάσιο - λύκειο Λιβαδειάς

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βέβαιος υποψήφιος δηλώνει ο Ανδρέας Κουτσούμπας

αντιγραφή από ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
συντάχθηκε από τον κ. Θανάση Μερτζάνη


Βέβαιος υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Βοιωτία στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν δήλωσε μέσα από την εκπομπή Στέρεα Λόγια του Θανάση Μερτζάνη, ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας. 


Ο πρώην βουλευτής χαρακτήρισε αναμενόμενη την ήττα του συνδυασμού του Θανάση Χειμάρα και του Παναγιώτη Αγνιάδη στη Βοιωτία, έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Γιάννη Καράμπελα και διέψευσε τις φήμες που μιλούν για κόντρα μεταξύ της ΝΟΔΕ και τη Τ.Ο. της Λιβαδειάς. 



Τρίτη 5 Απριλίου 2011

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τους βουλευτές της"


αντιγραφή από iefimerida.gr


Να αξιοποιήσει τα πυρά που δέχτηκε ο "τσάρος" Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί η ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της, Γιάννη Μιχελάκη, να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι σε αποσύνθεση. Η δήλωση του κ. Μιχελάκη έχει ως εξής:


«Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως, ενώ η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει, δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τους βουλευτές που τη στηρίζουν.
Την κριτική που κάναμε από την αρχή, την υιοθετούν τώρα και οι ίδιοι.
Και μάλιστα με βαρύτατες εκφράσεις.
Ομολογούν τώρα ότι είναι “ανακόλουθοι στις δεσμεύσεις” τους,
ότι “όλο λένε πως δεν θα πάρουν νέα μέτρα και όλο παίρνουν”,
ότι “το Μνημόνιο δεν βγαίνει” και
ότι “χρειάζεται αλλαγή πολιτικής”.
Και διερωτάται όλος ο ελληνικός λαός πώς, ενώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, προφασίζονται ότι ζητούν συνεννόηση με τους άλλους;
Και πώς, ενώ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά με πρωταγωνιστές της παγκόσμιας κερδοσκοπίας (αυτής που υποτίθεται ότι ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει), δεν ακούει τους δικούς του βουλευτές;
Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά και μόνο σκορποχώρι.
Είναι σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.
Και αυτό, την ώρα που διαλύουν την αγορά, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα και αυξάνουν την ανεργία.
Τη δική τους ασυνέπεια, τη δική τους αναξιοπιστία, τη δική τους διάλυση πληρώνει, δυστυχώς, ο λαός».

Τσίπρας: «Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια»...

«Έχουν έρθει τα διεθνή κοράκια και ακονίζουν τα νύχια τους. Μυρίστηκαν κρέας και έχουν έρθει εδώ να εκτιμήσουν κατ΄ αρχήν τα ασημικά και αργότερα να ορμήσουν σ΄ αυτά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τσίπρας έθεσε το αίτημα να γίνει...δημοψήφισμα για το Σύμφωνο του Ευρώ. Αναρωτήθηκε πόσο δημοκρατικό είναι η σημερινή κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη και μεθεπόμενη γενιά, όταν έχει 22% στις δημοσκοπήσεις, ενώ για το γεγονός ότι η Αριστερά δεν φαίνεται να εισπράττει δημοσκοπικά από τη δυσαρέσκεια προς τα δύο μεγάλα κόμματα, παρατήρησε: «Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Κι όταν ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, σε απελπισία, είναι λογικό να μην βρίσκεται καμία πολιτική δύναμη σήμερα που να μπορεί να εκφράσει αυθεντικά αυτή τη δυσαρέσκεια».

Τόνισε ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει ασυνέχεια στη γραμμική εξέλιξη της εναλλαγής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην εξουσία κι εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος της Αριστεράς.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην Ιερισσό Χαλκιδικής, σε συγκέντρωση των επιτροπών αγώνα κατά της επένδυσης «Ελληνικός Χρυσός».

Το μεσημέρι είχε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνάντηση με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις σχολείων. Από τη συζήτηση που είχε μαζί τους διαπίστωσε, όπως σημείωσε, ότι δεν υπάρχει σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας για τις συνενώσεις, άκουσε τις προτάσεις των φορέων και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαμαράς: Βοηθήστε τα καταστήματα της γειτονιάς σας


αντιγραφή από parapolitika.gr

Έκκληση στους πολίτες να ενισχύσουν στις εορτές του Πάσχα τα καταστήματα της γειτονιάς τους, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιόδευσε σήμερα στην αγορά της Νέας Ιωνίας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση στο λιανεμπόριο. "Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιέμαι τι επιτέλους πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική η οποία δημιουργεί αυτό το έλλειμμα κοινωνικής συνοχής. Εχει τραυματιστεί βαθύτατα η ελληνική κοινωνία", δήλωσε.
"Τώρα που πλησιάζει Πάσχα ο καθένας ας ξοδέψει στα καταστήματα της γειτονιάς του. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες, την περιοχή, την τοπική αγορά", τόνισε. Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν σύμπνοια, ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. "Ας είμαστε δίπλα τους. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει", πρόσθεσε.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

σας το έχουμε πει ότι γράφει καλά...

Είδατε που είχαμε δίκιο, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας με δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει ότι, ο γιατρός κ. Ταγκαλέγκας Γιάννης, παραμένει μέλος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. μετά από εφτά μήνες κάνει δεκτή την παραίτησή του ΧΩΡΙΣ να κάνει την παραμικρή αναφορά στις καταγγελίες του γιατρού.

Μαθαίνουμε ότι με καινούριο δελτίο τύπου η ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας θα πιστοποιεί ότι ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς παραμένουν στο κόμμα.

Παραμένει στη Ν.Δ. ο Γ. Ταγκαλέγκας

αντιγραφή από tabloid.gr


Παραμένει μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Γιάννης Ταγκαλέγκας όπως κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωση η ΝΟΔΕ Βοιωτίας. Ωστόσο έγινε δεκτή η παραίτησή του από μέλος του Οργάνου.
Για ποιο λόγο βγήκε η ανακοίνωση για κάτι που λογικά θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο παραμένει άγνωστο. Μήπως δεν ήταν δεδομένο; Μήπως κάτι να προλάβουν; Και γιατί κάνει γνωστές η ΝΟΔΕ τις προθέσεις του μέλους και όχι ο ίδιος; Αυτά είναι τα ερωτήματα που «βασανίζουν» και θα συνεχίζουν να «βασανίζουν» ορισμένους…
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε Βοιωτίας στις 28 Μαρτίου 2011 έγινε δεκτή η παραίτηση του κ.Γιάννη Ταγκαλέγκα από μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Διευκρινίζεται ότι ο κ. Γ. Ταγκαλέγκας παραμένει μέλος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                           ΛΙΑΝΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Κυριακή 3 Απριλίου 2011

RASS δημοσκόπηση: Στις 2,7 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ


αντιγραφή από parapolitika.gr

Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που δημοσιεύει αύριο «Το Παρόν» και η οποία προβλέπει εξακομματική βουλή.

Η απόσταση των δυο μεγάλων κομμάτων υπολογίζεται στις 2,7 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 25,1% και τη ΝΔ να λαμβάνει 22,4%. Στο 7,2% υπολογίζεται η δύναμη του ΚΚΕ, στο 5,3% του ΛΑΟΣ ενώ εντός βουλής μπαίνουν ΣΥΡΙΖΑ με 3,3% και Οικολόγοι Πράσινοι με 3,4%. Δεν περνούν τα κατώφλι του Κοινοβουλίου, Δημοκρατική Αριστερά (1,9%) και Δημοκρατική Συμμαχία (1,8%).
Αν και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δείχνει να μην παίρνει το πράσινο φως για το ελληνικό κοινοβούλιο, ο ίδιος συγκεντρώνει τα πιο υψηλά ποσοστά δημοτικότητας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς με 38,9% θετικές γνώμες και μόλις 41,3% αρνητικές. Στον αντίποδα η Ντόρα Μπακογιάννη με 22,9% θετικές κριτικές και 70,1% αρνητικές. Μεταξύ πάντως του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, προηγείται οριακά ο Γιώργος Παπανδρέου με 37,8% θετικές κρίσεις έναντι 37% του Αντώνη Σαμαρά ενώ συγκεντρώνει και οριακά περισσότερες αρνητικές απόψεις με 55,9% έναντι 55,8%.

Ο Κόσμος πάντως μοιάζει να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση δηλώνοντας κατά 75,1% πως δεν μπορεί με την πολιτική της να βγάλει χώρα από την κρίση και κατά 74,2% πως διαφωνεί με τη διαπίστωση Παπανδρέου, μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ότι η κυβερνητική πολιτική δικαιώνεται και οι θυσίες αναγνωρίζονται. Περίπου 7 στους 10 (67,3%) εκτιμούν ακόμη ότι η κυβέρνηση πελαγοδρομεί.
 Η συσπείρωση των 2 μεγάλων κομμάτων παραμένει χαμηλή, στο 59,8% για τη ΝΔ με τους ψηφοφόρους της να μετακινούνται προς το ΠΑΣΟΚ μόλις κατά 1,4% και προς το ΛΑΟΣ κατά 3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος της δεξαμενής της κινείται στο 23,8%. Στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη η συσπείρωση βρίσκεται στο 54,6%, με το 6,2% να μετακινείται στη ΝΔ και το 21,2% να αποτελεί αδιευκρίνιστη ψήφο.