Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Έρχονται στενοί μου φίλοι, πού σέβομαι και εκτιμώ, και με ρωτούν γιατί επέλεξα να πολιτευθώ σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πού επικρατούν στη χώρα μας. Η απάντηση είναι άμεση και ειλικρινής: Ακριβώς επειδή βιώνουμε συνθήκες πρωτόγνωρες, επειδή το παλαιό πολιτικό σύστημα κατέρρευσε, επειδή η ελληνική κοινωνία διψάει για το καινούργιο, απορρίπτοντας τις νοοτροπίες του χθες, πού μας έφεραν ως εδώ, θεωρώ ότι είναι στοιχειώδης πατριωτική κίνηση η επικοινωνία με τους πολίτες και η πρωτοβουλία ανάληψης ευθυνών για να δημιουργήσουμε μαζί τους το νέο ελπιδοφόρο περιβάλλον για τους Έλληνες. 
Σίγουρα οι συνθήκες δεν ευνοούν...
την εκφορά δημόσιου λόγου. Η κοινωνία είναι καχύποπτη και θα αξιολογήσει αυστηρά όσους προτίθενται να την εκπροσωπήσουν στο μέλλον. Και καλά θα κάνει! Όλοι μας νοιώθουμε οργή και απογοήτευση για όσους διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα με την εγκληματική ανευθυνότητα, πού μας έφερε στο χείλος της καταστροφής. Κανένας υπερήφανος Έλληνας δεν επιθυμεί η χώρα του να είναι σε επιτροπεία και να δέχεται πρωτοφανείς προσβολές από φίλους και συμμάχους. 
Όμως, δεν πρέπει από δω και μπρός να πορευτούμε με γνώμονα την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μόνο. Οφείλουμε να έχουμε όραμα, να πιστέψουμε στις δυνατότητες του Έθνους μας, να επιδείξουμε πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ μας και με σκληρή δουλειά να ξεπεράσουμε την κρίση καταπολεμώντας τις αιτίες πού τη δημιούργησαν. Φωνές λαϊκισμού, είτε από την Αριστερά, είτε από τη Δεξιά του πολιτικού φάσματος, πού επιδιώκουν να διχάσουν το λαό και να τον οδηγήσουν σε τραγικές περιπέτειες, πρέπει να τις απομονώσουμε και να τις καταδικάσουμε. 
Η διαμαρτυρία δεν είναι πολιτική επιλογή, δεν είναι λύση για τα προβλήματα του λαού, δεν εξασφαλίζει την πορεία του Έθνους σε συνθήκες ασφάλειας και προκοπής.  Την επόμενη ημέρα των εκλογών απαιτείται σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι όλοι οι ενεργοί πολίτες του τόπου στο κυβερνητικό εκείνο πρόγραμμα, πού θα ξαναδώσει αυτοπεποίθηση στον Έλληνα, θα ανατάξει τη ρημαγμένη μας οικονομία, θα ενισχύσει τους δεσμούς της χώρας μας με τους φυσικούς μας συμμάχους στην Ευρώπη, θα προστατεύσει αποτελεσματικά τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας, θα δημιουργήσει περιβάλλον ασφάλειας και δημιουργίας και εν τέλει θα απελευθερώσει την Ελλάδα από τα προσβλητικά δεσμά των μνημονίων με τους διεθνείς δανειστές μας μια ώρα αρχύτερα. Σ’ αυτό το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά δεν θα μπορούσα να κωφεύσω. Όσοι νοιώθουμε πολιτικοποιημένοι άνθρωποι έχουμε ηθική υποχρέωση να δηλώσουμε παρόντες στην αναγέννηση του Κράτους μας. Στη Φωκίδα, η φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. θα απευθυνθεί στο λαό με ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από νέους ανθρώπους, μαχητές της ζωής, αποφασισμένους να πείσουν ότι η εποχή των πολιτικάντηδων του παρελθόντος πέρασε ανεπιστρεπτί. 
Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και την προοπτική του νομού μας θα κυμανθεί σε τρείς άξονες:  1) Έναντι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, πού εκπροσωπεί στη συνείδηση του λαού την πολιτική απάτη, τη διόγκωση του Κράτους-Δυνάστη, το χωρισμό των Ελλήνων σε ημετέρους και αντιπάλους, την έξαρση της διαφθοράς, την αναξιοκρατία και τη διεθνή μας απομόνωση. 2) Έναντι της συμπλεγματικής Αριστεράς, πού εκπροσωπεί ότι πιο συντηρητικό και ανακόλουθο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και πού επί χρόνια δηλητηρίαζε την πνευματική και πολιτιστική ζωή της πατρίδας μας με τον παρωχημένο λόγο και την αναχρονιστική τακτική της. 3) Έναντι των καιροσκόπων της ακροδεξιάς, πού προσπαθούν να καπηλευθούν τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού για το σάπιο σύστημα, πού μας έφερε στο χείλος της καταστροφής και πού δεν διστάζουν να εκτοξεύουν τις λαϊκίστικες κορόνες τους ποντάροντας στο θυμικό του κόσμου, προτείνοντας ανεδαφικές ακρότητες και επικίνδυνες αρλούμπες.  
Η Ν.Δ., έχοντας τη γενναιότητα να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες για παραλείψεις του παρελθόντος, προτείνει σήμερα στην κοινωνία μια νέα σχέση Κράτους – Πολίτη, η οποία θα εξειδικευθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οφείλουμε να την εμπιστευθούμε, ως τη μόνη σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση. Για τα παιδιά μας, για τα όνειρά μας, για την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. Οι πολίτες της Φωκίδας δεν πρέπει να μείνουμε στο περιθώριο των εξελίξεων, όπως τα τελευταία χρόνια. Απαιτείται να καταδικάσουμε τη νοοτροπία της ακατάσχετης υποσχεσιολογίας, της ρουσφετολογικής πολιτικής, των επικίνδυνων λαϊκισμών και, με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, να σταματήσουμε να είμαστε απλοί θεατές όσων συμβαίνουν γύρω μας, αλλά πρωταγωνιστές στην πορεία ανάταξης της οικονομίας μας. Στη Φωκίδα έχουμε μόνο μία έδρα.


από το Iteanews