Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ: ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η΄ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Όσο οδεύουμε προς τον τελικό χρόνο των εκλογών, θα παρατηρούμε τα κόμματα της μη κομμουνιστικής αριστεράς καθώς και αυτά που προσπαθούν να λειτουργήσουν στις παρυφές της δεξιάς, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δίλλημα των εκλογών είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των ελλήνων πολιτών, περιγράφουν ένα μέλλον χωρίς ελπίδα, φορτίζοντας τα δικαιολογημένα συναισθήματα της αγανάκτησης και του θυμού, με μοναδικό σκοπό...
να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους στην αυριανή βουλή.
Οι λαϊκίστικες κορώνες που εκτοξεύονται ασύστολα (σε σημείο που να συγκρίνουν τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε με τη γερμανική κατοχή των ναζί),χωρίς να καταθέτουν κάτι ουσιαστικό για το πώς θα βγούμε από το τέλμα και θα προχωρήσουμε από εδώ και εμπρός, το  μόνο που καταφέρνουν είναι να:
·         Αποπροσανατολίζουν από την κατανόηση των πραγματικών αιτιών των προβλημάτων μας.
·         Παραμορφώνουν την αντίληψη της πραγματικότητας.
·         Εμποδίζουν τη προσωπική και συλλογική ανάπτυξη προς την ωριμότητα και υπευθυνότητα.
·         Αδρανοποιούν τους πολίτες και οδηγούν σε λάθος κατεύθυνση την κοινωνία.

Το βασικό ερώτημα των επερχόμενων εκλογών είναι:Eκσυγχρονισμένη
Ελλάδα εντός της Ευρώπης ή περιθωριοποιημένη και εκτός Ευρώπης;
            
Η  διαχωριστική πολιτική γραμμή για τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται μεταξύ αυτών οι οποίοι συντάσσονται με την  Ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας, με  στόχο να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία ανασυγκρότηση παρόμοια με αυτή που έφερε το μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα, ή αυτών που θα επιμένουν στα αποτυχημένα μοντέλα των τελευταίων 30 χρόνων θεωρώντας ότι, η εσωστρέφεια, η απομόνωση και η επιστροφή στη δραχμή, είναι η μοναδική διέξοδος για το αύριο.
             
Υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα Μεγάλο Εθνικό Σχέδιο, που θα έχει σαν άξονες δράσης την οικονομική ευμάρεια, το Κράτος Δικαίου, τις ισες ευκαιρίες για τους πολίτες, την κοινωνική συνοχή και την αποκατάσταση του Διεθνούς Κύρους της Πατρίδας μας. 

            Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι έτοιμο να ακολουθήσει τη πορεία στον εξευρωπαϊσμό της χώρας. Χρειάζεται όμως να δει σημάδια σοβαρότητας, υπευθυνότητας, ικανότητας, αποφασιστικότητας για να ζωντανέψει η  ελπίδα.  
              
Ο καθαρός πολιτικός λόγος, η ξεκάθαρη αναφορά στα πραγματικά προβλήματα που μας έφεραν ως εδώ και οι ρεαλιστικές προτάσεις διεξόδου και νέας  πορείας της χώρας , πρέπει να είναι τα στοιχεία που θα κυριαρχήσουν στη κρίση των πολιτών.


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΑΛΗΣ
                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ