Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Γιατί «αργεί» στις επιλογές της η Ν.Δ


Αντιγραφή από το www.tharrosvioton.gr


Στο τέλος πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την στήριξη σε επικεφαλής για τους καλλικρατικούς δήμους της Βοιωτίας.

Μετά την ανακοίνωση στήριξης προσώπων για τους δήμους Τανάγρας, Ορχομενού και Αλιάρτου η στήριξης στην κα Ευαγγελία Γρανιτσιώτη έδωσε τέλος στα σενάρια που ήθελαν άλλον ως υποψήφιο δήμαρχο Διστόμου.

Εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον για επικεφαλής στους δύο μεγάλους δήμους Λιβαδειάς και Θήβας, με την αισιοδοξία να παραμείνουν πράσινοι.

Οι διαβουλεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη καθώς και οι επαφές, όχι μόνο με τους δύο νυν δημάρχους Τσιφή και Σβίγγο, αλλά και με τους πολλούς επίδοξους διεκδικητές, προκειμένου να αποφύγουν τα αντάρτικα ψηφοδέλτια.

Και ενώ το αδιέξοδο παραμένει, το χάσμα μεταξύ των δύο «μονομάχων», Τσιφή –Παπαγγελή, για το δήμο Λιβαδειάς συνεχώς εντείνεται με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο για διάσπαση και μεταξύ των οπαδών και φίλων τους, σε όποια κομματική επιλογή καταλήξουν.

Από την άλλη, όσον αφορά την στήριξη υποψηφιοτήτων εκ μέρους της Ν.Δ. για τους καλλικρατικούς δήμους τουλάχιστον στη Βοιωτία, λογικά θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί εδώ και αρκετό διάστημα, μιας και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Κουτσούμπας - που κατέχει και την θέση του αναπληρωτή γραμματέα αυτοδιοίκησης, όπως πίστευαν, θα είχε βαρύνουσα άποψη αλλά και κρητική ικανότητα, ώστε να έχουν εξευρεθεί λύσεις και μάλιστα οι καλύτερες, που μέσα στην γενικευμένη κρίση της κυβέρνησης θα οδηγούσαν σε μία ξεκάθαρη νίκη της Ν.Δ..

Μετά από αυτή την αντικειμενική δυσκολία που παρουσιάζεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι μόνο δυσανασχετούν, αλλά όπως ισχυρίζονται, η κωλυσιεργία έχει σχέση με την επιθυμία του κ. Κουτσούμπα, να ορισθεί πρώτα αντιπεριφερειάρχης και μετά να προτείνει ή στηρίξει επιλογές προσώπων για επικεφαλής δήμων στη Βοιωτία.

πηγή: "ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών"