Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στην τελική ευθεία η ΝΔ για τους αυτοδιοικητικούς


Αντιγραφή από το www.parapolitika.gr
Υποβλήθηκε στις Δευ, 16/08/2010 - 10:54.

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των λιστών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται η ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς που έχει επιστρέψει από τις καλοκαιρινές του διακοπές βιάζεται, ώστε να οριστικοποιήσει τα ονόματα που θα καταρτίσουν τις λίστες της ΝΔ.
Για το λόγο αυτό μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήσει συσκέψεις με τους επιτελείς του, αλλά και βουλευτές του κόμματος, ώστε ο κατάλογος των υποψηφίων να έχει κλείσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Αγκάθι για τον κ. Σαμαρά αποτελούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Πειραιάς για το λόγο αυτό θα ζητήσει από τους Δ. Αβραμόπουλο, Σ. Δήμα και Β. Μιχαλολιάκο τις τελικές τους εισηγήσεις, ώστε το συντομότερο δυνατό να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιάζεται να ξεμπερδέψει με το ζήτημα των υποψηφιοτήτων, καθώς με την ανακοίνωση των αποφάσεών του θα περιορίσει το φαινόμενο των ανταρτών, θα δώσει περισσότερο χρόνο στους υποψηφίους να προετοιμάσουν τη στρατηγική τους και θα περιορίσει τη δυνατότητα ελιγμών από το ΛΑΟΣ.
Ακόμα θα μπορέσει να δώσει προς τα έξω την εικόνα ότι διαθέτει πρόσωπα που είναι έτοιμα να διεκδικήσουν το αξίωμα του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου, ενώ θα προετοιμάσει καλύτερα και την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.
Όσον αφορά ειδικά τους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής και τον Πειραιά, στόχος του Α. Σαμαρά είναι να επιλεγούν πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να τονιστεί το πολιτικό μήνυμα των εκλογών του Νοεμβρίου.