Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άνθρωπος της Κυβέρνησης ο "φίλος" των φορτηγατζήδων Κασσιμάτης

Αντιγραφή από τον άτιμο τον ΦΩΝΑΚΛΑ
fonaklas.blogspot.com


Κάθε μέρα βγαίνει στα κανάλια (πάλι σήμερα το πρωί) ο κύριος της διπλανής φώτο που αν κρίνουμε από τον όγκο πρέπει να έφαγε τα λεφτά μαζί με τον Πάγκαλο. Είναι ο Κασσιμάτης ο Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π. και Πρόεδρος "Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας".

Βγαίνει προκειμένου να πείσει τους φορτηγατζήδες ότι είναι "φίλος" τους και θέλει το καλό τους ενώ προσφέρεται να μεσολαβήσει στην Κυβέρνηση προκειμένου να αποδεχθεί κάποια αιτήματά τους.

Αυτό βέβαια που δεν τους λέει είναι ότι είναι κολλητός του Παμπούκη μιας και μαζί (και με τον άλλο διαπλεκόμενο τον Βερνίκο και το ...

μπουμπούκι τον Λυσιμάχου) ίδρυσαν τη ΜΚΟ "ΖΗΤΑ" που σκοπό έχει να βαθμολογεί τους Υπουργούς. Στην ΜΚΟ έχουμε αναφερθεί και παλιότερα εδώ και εδώ!!!

Ο κολλητός λοιπόν του Παμπούκη και της Κυβέρνησης πλασάρεται στους φορτηγατζήδες σαν "φίλος" τους και μεσολαβητής τους που θα τους λύσει τα προβλήματα αν αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους!!!

Δεν θα ρωτήσουμε γιατί δεν πάει να τους τα πει από κοντά και τους τα λέει από την "ασφάλεια" των τηλεπαραθύρων... αλλά θα ρωτήσουμε το εξής απλό:

Αν όντως μπορεί να κάνει έστω και κάποια απ αυτά που λέει ότι μπορεί...
γιατί δεν μεσολαβεί τώρα στον φίλο του τον Παμπούκη να κάνουν δεκτά κάποια αιτήματα των φορτηγατζήδων και να τους ζητήσει μετά να λύσουν την απεργία τους;

Η απάντηση είναι προφανής:

Γιατί ψάχνει για μακάκες....

Θανασάκη κοίτα πως φέρονται οι μάγκες

Ο Θ.Στάϊκος θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας του Κλέαρχου Περγαντά. 


Μπράβο Κλέαρχε ξέρεις να ακούς και να σέβεσαι την κοινωνία και το κόμμα σου.


Ο Θωμάς Στάϊκος είναι δικηγόρος και επιλαχών βουλευτής Φθιώτιδας.


Θανασάκη δεν μας νοιάζει που θα βουλιάξεις εσύ, αλλά που θα συμπαρασύρεις μια ολόκληρη παράταξη σε ολόκληρη την περιφέρεια.

ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Λιβαδειά

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης  θα επισκεφτεί την Λιβαδειά, στο πλαίσιο των εξορμήσεων των πρωτοκλασάτων στελεχών στην επαρχία με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


Η τύχη έφερε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πάλι στην Λιβαδειά μετά το 2002, τότε ήταν γραμματέας κεντρικής επιτροπής και είχε στόχο να επαναφέρει στην τάξη τους αντάρτες (τους 7),  που διάλυσαν την παράταξη και τον νομάρχη Στάμο.


Τώρα έρχεται να σβήσει τις πυρκαγιές που έχουν ανάψει με τον ορισμό του αντιπεριφερειάχη Βοιωτίας, το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ο υποψήφιος αντιπεριφειάρχης ήταν ο πρωτεργάτης των επτά.


Είμαστε περίεργοι να ακούσουμε τα επιχειρήματα του Βαγγέλα, ήταν πάντα κομματικός και ευσυνείδητος.

Τρέξε να τα μαζέψεις Αντώνη

Αντιγραφή από τον άτιμο τον ΦΩΝΑΚΛΑ
fonaklas.blogspot.com


Σε συσπείρωση και πανστρατιά καλεί ο Σαμαράς όλους τους νεοδημοκράτες, ξεχνάει όμως ότι με συμπεριφορές "ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ" και φοβικά σύνδρομα.... οι συμβουλάτορες του έχουν στείλει στον "πάγκο"..... έμπειρα στελέχη και αγωνιστές της Ν.Δ.. 

Η έκκληση μάλλον απευθύνεται σε στελέχη της "πολαν" που κουρασμένοι από το κυνηγητό νεοδημοκρατων δεν ασχολούνται με ..
τις δημοτικές....

Τι να κάνουμε υπάρχουν προτεραιότητες, ...."πας μη σαμαρικος βάρβαρος".....

Τρέξε τώρα να τα μαζέψεις Αντώνη...., αφού έκλεισες και τους λογαριασμούς με το παρελθόν.........

η Βοιωτία τελικά δεν έχασε

Μετά την παραίτηση του κ. Αντρέα Κουτσούμπα από την γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ και την αναστολή κάθε πολιτική και κομματικής ιδιότητας του, την θέση του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών που δεν είναι άλλος από τον βοιωτό κ. Κωνσταντίνο Πάτρα.
Ο κ. Πάτρας ήταν και είναι ο πιο ένθερμος οπαδός του Σαμαρά.
Ένας βοιωτός έφυγε, αλλά και ένας βοιωτός ήρθε!

σιγά σιγά θα ακούσουμε και αλήθειες

Την ερχόμενη εβδομάδα η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Καράμπελα

Για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η συνέντευξη τύπου του Γιάννη Καράμπελα. 


Από ότι μάθαμε ο Χειμάρας την έχει πολύ άσχημα, 


θα ερωτηθεί ποια ήταν τα κριτήρια που έβαλε ώστε να επιλεχτεί ο αντιπεριφερειάρχης,


θα ερωτηθεί πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο η αξιοκρατία και πως την εννοεί,


θα ερωτηθεί εάν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν τον Στάμο στις νομαρχιακές εκλογές του 2002,


θα ερωτηθεί εάν γνωρίζει ποιοι εκλέχτηκαν στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές και ποιοι όχι,


...και πάνω από όλα να απαντήσει ποιος φορέας ή πολιτικός από την Βοιωτία πρότεινε τον κ. Παναγιώτη Αγνιάδη για υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.


Κ. Χειμάρα θα πρέπει να ετοιμαστείτε διότι τα ερωτήματα του Καράμπελα δεν προβλέπετε να είναι πολιτικά πυροτεχνήματα.

δεν πιστεύουμε να είναι σαν το γκάλοπ

Κάτι μας λέει ότι η τελευταία παραίτηση και αναστολή είναι μαϊμουδένια σαν το γκάλοπ. Θα δείξει σύντομα.

θανασάκη για να μην ξεχνιόμαστε

θανασάκη Χειμάρα για να μην ξεχνιόμαστε, σου θυμίζουμε τι θα πάρεις από την Βοιωτία!

Θανασάκη γνωρίζεις;

Θανασάκη Χειμάρα, μιας και θέλεις να διοικήσεις τον τόπο μας, γνωρίζεις πόσες ψήφους πήρε αυτός που έβαλες υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη στην Βοιωτία στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 στην Αράχωβα;

1200 ψήφους;
120 ψήφους;
12 ψήφους;

ναι η αλήθεια είναι πικρή 12.

Θανασάκη επειδή είσαι λίγο αδιάβαστος, θα σου τα θυμήσουμε όλα εμείς.

Καταγγελίες "φωτιά" από τον Αρ. Ρούσσαρη

Αντιγραφή από το STAR Κεντρικής Ελλάδας
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος   
Φωτιά στη Ν.Δ. ανάβει ο Αριστείδης Ρούσσαρης ο οποίος σχολιάζει με σκληρές εκφράσεις την επιλογή του Παναγιώτη Αγνιάδη ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στη Βοιωτία με το ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα, καταγγέλλοντας παράλληλα έντονο παρασκήνιο. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει.
Πριν από 19 ημέρες είχα χτυπήσει τις καμπάνες του προβληματισμού, της διαμαρτυρίας και της καταγγελίας για όσα συνέβαιναν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία.
Σήμερα δεκάδες στελέχη μιλούν για δικαίωση της αποχώρησής μου από επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο ΤΡΟΠΟΣ επιλογής του αντιπεριφερειάρχη και το επί μήνες άθλιο θάψιμο στελεχών από «ερασιτέχνες πολιτικούς νεκροθάφτες» επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα.
Η απουσία διαλόγου, ο ανούσιος πολιτικός ναρκισσισμός, ο συκοφαντικός καταδοτικός λόγος, η αδιαφάνεια, η καταπάτηση κάθε καταστατικής διάταξης, η πλήρης απαξίωση στελεχών εκ μέρους των «νάνων του πολιτικαντισμού» που παριστάνουν τους «γίγαντες της πολιτικής» προκαλούν αηδία.
Οι «βόθροι» ξεχείλισαν, οι «ακαθαρσίες» βγήκαν στους δρόμους, η μπόχα και η δυσωδία απαιτούν καθαρό ξέπλυμα και δυνατό άνεμο.
Τώρα τις σκούπες και τις μάνικες κρατά στα χέρια του ο λαός.
Τώρα είναι η δική του ώρα.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μας τελείωσε και ο Ανδρέας Κουτσούμπας!

Αντιγραφή από τον άτιμο τον ΦΩΝΑΚΛΑ
fonaklas.blogspot.com
Πιο φτωχή η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των εκλογών!!! 

Φοβερές αποκαλύψεις: Ο Κουτσούμπας δήλωσε ότι δεχόταν πιέσεις για αποκλεισμό ικανών προσώπων!!!

Η παρουσία του Παναγιώτη Αγνιάδη ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη προκάλεσε την οργή του πρώην βουλευτή Βοιωτίας... και δεν άργησε να ξεσπάσει!!!

Ο κ. Κουτσούμπας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες σε ...

«πιέσεις που ασκήθηκαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας» που «οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών». Εκτός όλων των άλλων, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως αναστέλλει «κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα».

H νέα «πολιτική ευκαιρία» του Γιάννη Καράμπελα!

Αντιγραφή από ORCHOMENOS-PRESS.blogspot.com


Ο καιρός έχει πράγματι πολλά γυρίσματα ενώ πολλές φορές οι ίδιες οι διαμορφούμενες πολιτικές συνθήκες οδηγούν ανάλογα τις επόμενες πρωτοβουλίες ή και αποφάσεις προσώπων που ενώ φαινομενικά είχαν χάσει την… ευκαιρία, η «πολιτική ζωή» τους χαμογελά και πάλι!
Ο λόγος για τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Καράμπελα, ένα πολιτικό στέλεχος της «πρώτης γραμμής» που είχε πάντοτε ξεκάθαρα στόχο την διεκδίκηση μιας από τις 4 έδρες της Βοιωτίας στο Κοινοβούλιο.
Ύστερα από την χθεσινή απόφαση του τ. Βουλευτή κ. Ανδρέα Κουτσούμπα (Δείτε: Ανδρέας Κουτσούμπας: Δεν έγινε το δικό του και παραιτήθηκε!), ολόκληρο το πολιτικό ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομό μας στρέφεται τώρα αποκλειστικά στον 40αρη πολιτευτή! Μια νέα «πολιτική ευκαιρία» ανοίγεται, λοιπόν, για τον κ. Γιάννη Καράμπελα, την οποία πιστεύουμε πως δεν θα την αφήσει αναξιοποίητη, αναλώνοντας τον εαυτό του σε «εσωκομματικέ κόντρες» για ειλημμένες αποφάσεις!

Τα επικοινωνιακά κόλπα ενός ακόμα κομματικού Προέδρου της Βουλής

 Αντιγραφή από το antinews.gr



Πρωτοφανής και προκλητική είναι η συμπεριφορά του «πράσινου» Φίλιππου Πετσάλνικου…
Ο κομματικός Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αντί έστω να κρατήσει τα προσχήματα τηρώντας, έστω, ισορροπίες ξεπερνά κάθε όριο κομματικής συμπεριφοράς.
Αφού διόρισε πρώτα όλο το γραφείο του, στη συνέχεια άρχισε να διαρρέει μέσω συνεργάτη του τους διορισμούς των προκατόχων του. Να σημειωθεί ότι και τον συνεργάτη του που κάνει τη «δουλειά» τον τακτοποίησε πρώτα στη βουλή…!!!
Οι επιλεκτικές διαρροές προς τον Τύπο άρχισαν με τις προσλήψεις των προκατόχων του. Στη συνέχεια με τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, ακολουθώντας πάντα τη συνταγή που τους πρότειναν οι σύμβουλοι του Γιώργου, να στρέψουν δηλαδή τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Μέσω της MEGAλης μηχανής παραπληροφόρησης, όλη η κοινωνία έμαθε ότι οι υπάλληλοι της βουλής έπαιρναν 16 μισθούς. Στο Μαξίμου έτριβαν τα χέρια τους. Τώρα μπορούμε να βάλουμε σε εφαρμογή και το υπόλοιπο σχέδιο, έλεγαν στον Γιώργο…
Και έκαναν την αποκάλυψη: Γιατρός στο Κολωνάκι με σπίτια, εξοχικά, ακριβά αυτοκίνητα δηλώνει ετήσιο εισόδημα 700 ευρώ
Βέβαια, κανείς δεν ρωτάει ποιος είναι ο γιατρός, ή τι έγινε ο γιατρός. Και ήρθε η ώρα της περαίωσης, να πληρώσει άλλα 1000 ευρώ και να καθαρίσει…φορολογικά!
Κορόιδα υπάλληλοι…
Αφού λοιπόν ο κόσμος άρχισε να βρίζει τους υπαλλήλους της Βουλής, προχώρησε στις περικοπές τις οποίες διαφήμισε και στο τύπο περιμένοντας τον λαό να τον υποδεχτεί όπως τους Καίσαρες στη Ρώμη…
Ο λαός βέβαια άργησε αλλά αντιλήφθηκε το κόλπο ότι όλοι τους είναι βουτηγμένοι στον ίδιο λάκο…
Χθες, Κυριακή ο κ. Πετσάλνικος άνοιξε τις πόρτες της Βουλής και στο «Κ» της Καθημερινής(!) για μια κουτσομπολίστικη παρουσίαση του Κοινοβουλίου. Τι κρίμα για τους θεσμούς και τον κοινοβουλευτισμό… Τουλάχιστον όλοι οι προκάτοχοί του σέβονταν τον χώρο…
Κατά τα άλλα, το τι πρεμούρα έχει πιάσει τους ΠΑΣΟΚους για τους διορισμούς δεν λέγεται…! Όπως μάλιστα λένε οι ΠΑΣΟκοι στο καφενείο «άστους να λένε, εμείς τα παιδιά μας τα διορίσαμε»! φτιάξανε και τα σπιτάκια τους (δεκάδες), τα εξοχικά τους (μην ψάξετε σε φτωχογειτονιές…) κλπ. Πάντως στα «πόθεν έσχες» ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε «δεξαμενή κολύμβησης…»!
Βέβαια έρχονται εκλογές. Αυτό που περιμένουν ο Γιώργος, ο Πετσάλνικος και τα άλλα παιδιά είναι να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο ο κόσμος έχαψε το κόλπο. Για να κάνουν και το επόμενο, αν τους κάτσει.
o antiκοινοβουλευτικός

αφού θα μαζευτεί τε για τον Κικίλια δεν συζητάτε και για την Βοιωτία

Αντιγραφή από το parapolitika.gr


Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στη Ρηγίλλης για την διαφαινόμενη συντριπτική ήττα, που αναμένεται να σημειώσει η υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί για την Πέμπτη έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να αναμορφωθεί η στρατηγική που ...

ακολουθείται στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr στην σύσκεψη έχουν κληθεί νυν και πρώην βουλευτές της Α' και Β' Αθηνών, με στόχο να κινητοποιηθούν και αυτή στην...μάχη.





Αφού θα μαζευτεί τε για τον Κικίλια δεν συζητάτε και για την θέση του αντιπεριφερειάρχη στην Βοιωτία;

φύγε όσο είναι νωρίς

Κ. αντιπεριφερειάρχη φύγε όσο είναι νωρίς αλλιώς....

που έγραψαν τους Βοιωτούς;




Όλοι στην Βοιωτία αναρωτιούνται που τους έγραψαν ... οι Σαμαράς και Χειμάρας;


...αλλά τελευταίοι θα μιλήσουν οι Βοιωτοί....

quiz

Με ποιο αναπτυξιακό στέλεχος της Βοιωτίας έχει συγγενικές σχέσεις ο τομεάρχης της ΝΔ Πανουριάς Γιάννης; 
(Ο τομεάρχης είναι κολλητός του Χειμάρα (Θανασάκη) και υπάλληλος της Πατριανάκου)

Όποιος το βρει κερδίζει έναν σκουπιδοτενεκέ με ρόδες!

Εξελίξεις μετά την παραίτηση Κουτσούμπα

Αντιγραφή από το ExeisMHnYma
www.exeisminima.gr
Η είδηση της επιλογής του Π.Αγνιάδη για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας  στο ψηφοδέλτιο Χειμάρα, πυροδοτεί κι άλλο το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ στο νομό,  καθώς   τα κομματικά στελέχη του κόμματος  στη Λιβαδειά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Ηταν γνωστό ότι ο Α.Κουτσούμπας με τους χειρισμούς του ώς αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε φτάσει τα πράγματα σε οριακό σημείο προωθώντας τη δική του υποψηφιότητα εκμεταλευόμενος τη θέση του, εξοργίζοντας τους υπόλοιπους. Δεν τα κατάφερε και όπως μας ενημερώνει τοorhomenos-press παραιτήθηκε και ανέστειλε με δήλωση του κάθε κομματική και πολιτική δραστηριότητα.
Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται εξελίξεις στη Λιβαδειά. Εκτός από τον Κουτσούμπα αναμένεται να υπάρξει αντίδραση και από την πλευρά του Γ.Καράμπελα, καθώς φαίνεται ότι εκμεταλευόμενος την εικόνα διάλυσης που παρουσίαζαν τα στελέχη της Λιβαδειάς, ο Μ.Γιαννάκης βρήκε χώρο για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ και αποφάσισε να ασχοληθεί με το παρασκήνιο.
Είμαστε σε πόλεμο λένε χαρακτηριστικά από τη Λιβαδειά και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Περιφερειακό «Αντάρτικο» στα σκαριά!

Αντιγραφή από το Θάρρος των Βοιωτών, 
www.tharrosvioton.gr

Μετά την ανακοίνωση αντιπεριφερειάρχη από τη ΝΔ στη Βοιωτία, πληροφορίες μας αναφέρουν, οι δυσαρεστημένοι «μνηστήρες» του τίτλου πως «συμπράττουν» προκειμένου να δημιουργήσουν αντάρτικο ψηφοδέλτιο.
Ο πρώην δήμαρχος Λεβαδέων κ. Αριστείδης Ρούσσαρης φέρεται ως επικεφαλής αυτού, ενώ πλαισιώνεται από 85 στελέχη της αυτοδιοίκησης με στόχο να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Στερεάς, χωρίς εμφανή στήριξη από κανένα κόμμα



Θανασάκη πάρε την πρώτη σφαλιάρα

Ο Αντρέας Κουτσούμπας ντροπιασμένος από την επιλογή του Χειμάρα για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κατά κύριο λόγο πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαιτούν πολιτικές επιλογές και στρατηγικές προσώπων και θέσεων ικανές να μπορούν να στηρίξουν τις πολιτικές του κόμματος και να έχουν τη δυναμική να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη υποψηφιότητα.

Σταθερός στις αξίες μου θεωρώντας ότι τα κριτήρια και οι πιέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναστέλλω κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα.


Ανδρέας Κουτσούμπας



Θανασάκη έρχονται και άλλες πιο δυνατές σφαλιάρες.

Οι κοτσάνες του τομεάρχη της ΝΔ της Βοιωτίας

Αντιγραφή από το Θάρρος των Βοιωτών, 
www.tharrosvioton.gr

Σχετικά με έγγραφο που διακινείται στην πόλη της Λιβαδειάς, τη συγγραφή του οποίου αποδίδουν  στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Δημήτρη Καραμάνη, η Γραμματεία Οργανωτικού και συγκεκριμένα ο Τομεάρχης κ. Γιάννης Πανουργιάς δηλώνει τα κάτωθι:  
"Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας δια του Τομεάρχη κ. Γιάννη Πανουργιά διαβεβαιώνει, ότι το έγγραφο που διακινούν κάποιοι και αποδίδεται στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας, σχετικά με την αξιολόγηση υποψήφιων για τους δήμου της Βοιωτίας είναιπαραποιημένο γενικότερα και ειδικά σε ότι αφορά χαρακτηρισμούς προσώπων."
Ο Τομεάρχης
Γιάννης Πανουργιάς

Θανασάκη τώρα θα δεις τι θα πάθεις


Θανασάκη εσύ αποφάσισες ποιον έβαλες για αντιπεριφερειάρχη, εμείς θα αποφασίσουμε ποιόν θα ψηφίσουμε.
Κ. Χειμάρα σου δίνουμε το λόγο μας ότι δεν θα φτιάξεις ψηφοδέλτιο στην Βοιωτία. Θα σε ξεφτιλίσουμε τόσο που θα ντρέπεσαι να περάσεις από την Βοιωτία μετά τις εκλογές, θα πηγαίνεις στην Αθήνα από το Αντίρριο.

Μέσα στο 2010 θα ιδρύσει το κόμμα της η Ντόρα

Αντιγραφή από www.parapolitika.gr

Τελεσίδικη χαρακτήρισε την απόφασή της να δημιουργήσει νέο κόμμα αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter υποστήριξε ότι θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών για κάτι νέο, μακριά από τα αποτυχημένα, όπως τα χαρακτήρισε, υπάρχοντα κόμματα.
Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, η οποία, όπως σημείωσε, δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη, δεν έχει καμία σχέση.
Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι τιμά τους νεοδημοκράτες, με τους οποίους άλλωστε έδωσε πολλούς κοινούς αγώνες.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αναμονή τα ψηφοδέλτια Περγαντά – Χειμάρα στη Βοιωτία

Αντιγραφή από το ExeisMHnYma
www.exeisminima.gr

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών της Βοιωτίας τόσο του συνδυασμού του Περγαντά όσο και του Χειμάρα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους.
Στην πλευρά Περγαντά τα φαβορί για τη θέση είναι του Κ. Μπακομήτρου και της Φ. Παπαθωμά κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην πλευρά της Θήβας. Στο ψηφοδέλτιο του νυν νομάρχη Βοιωτίας έχουν κλείσει και ο γιατρός Τάσος Καμούτσης, η δικηγόρος Θεοδώρα Κόλλια, ο Γ.Παπαργύρης, η Β.Λάσπη, ο Γιώργος Μουλκιώτης και η εκπαιδευτικός και μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία Ρούλα Γκιζίλη. Φαίνεται ότι ακόμα υπάρχουν αρκετές  θέσεις κενές και δεν αποκλείονται κι εδώ εκπλήξεις.
Στην πλευρά Χειμάρα, αν και ο ίδιος έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε άλλους νομούς όπως η Ευβοια, φαίνεται ότι το τοπίο  θα ξεκαθαρίσει μετά την ανακοίνωση του ονόματος του αντιπεριφεριάρχη Βοιωτίας. Η Βοιωτία έχει μείνει πίσω λόγω των γνωστών προβλημάτων που ταλανίζουν την ΝΔ στο νομό και το παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τον Α.Κουτσούμπα αλλά και τον βουλευτή Μ.Γιαννάκη για τις επιλογές του κόμματος. Οι διεργασίες και το παρασκήνιο συνεχίζονται με τα ονόματα του Α.Κουτσούμπα, του Π.Αγνιάδη, του Λ.Αγγελόπουλου και της Λ.Θεοδώρου.
Από τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων κρατάμε προς το παρόν αυτά  του Λάμπρου Κούτσικου και του Κ.Κοβάνη.

Τους είδε όλους η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου


Αντιγραφή από τον Σείριος FM 95,8
www.siriosfm.gr

Η υποψήφια δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου ολοκλήρωσε  τον κύκλο συνεργασιών που είχε με τα Δημοτικά Συμβούλια του Καλλικρατικού Δήμου. Δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην σύνταξη του προγράμματος του συνδυασμού  της Ανεξάρτητης Κίνησης του νέου Δήμου Λεβαδέων  και αναφέρει ότι :
« το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών περιστρέφεται γύρω από τα προβλήματά τους και την άμεση επίλυσή τους. Αδιαφορούν για τις κομματικές διαδικασίες χρισμάτων και παρεμβάσεων. Εμείς σύμφωνα με τη προγραμματική διακήρυξή μας, θα προσπαθήσουμε  στο  νέο Δήμο να ενώσουμε  τους δημότες, να αξιοποιήσουμε τις συλλογικότητες, ν’ απαντήσουμε στο συγκεντρωτισμό του Καλλικράτη με δημοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια και συμμετοχή. Σ’ αυτή τη λογική της συλλογικότητας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κάθε  συνενούμενου Δήμου και με κριτήριο την αναπτυξιακή πορεία του νέου Δήμου Λεβαδέων  θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Θανασάκη για θυμήσου

Θανασάκη για θυμήσου τι έλεγε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας για τις περιφερειακές εκλογές.


Συντάχθηκε από την Μαρία Τσατζαλή για το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας
www.lamiastar.gr 
Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 16:10

Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης μέσα από την εκπομπή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ τις πληροφορίες που τον θέλουν να συζητά την υποψηφιότητά του στις εκλογές της αυτοδιοίκησης τον Νοέμβρη τόσο με τον Κλέαρχο Περγαντά όσο και με τον Θανάση Χειμάρα. «Συζητάω με όλους στο πνεύμα της Ανάπτυξης. Γιατί μην ξεχνάτε θα γίνει Καλλικράτης και στα Επιμελητήρια άρα μας ενδιαφέρει και επιχειρηματικά ο Καλλικράτης. Η ανάπτυξη δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα. Αυτή την στιγμή δεν ενδιαφέρομαι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είναι κάτι που δεν θα το αποφασίσω μόνος αλλά όλη η επιμελητηριακή κοινότητα μαζί.»


Γι αυτό Θανασάκη πρόσεχε, η συντριβή σου στην Βοιωτία είναι βέβαιη όπως το πας.



είναι αλήθεια;

Είναι αλήθεια ότι ο τομεάρχης της ΝΔ στην Βοιωτία κ. Πανουριάς Γιάννης έχει συγγενικές σχέσεις με αναπτυξιακό στέλεχος της Βοιωτίας; 
είναι αλήθεια ότι κάνει τα πάντα για να τον επιβάλει αντιπεριφερειάρχη αφού δεν κατάφερε να τον βαφτίσει δήμαρχο Λιβαδειάς;

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Θανασάκης ο πολιτευόμενος

Κίνημα κατά Χειμάρα σην Βοιωτία. Οι λανθασμένοι χειρισμοί του Θανασάκη έχουν εξοργίσει πολλά στελέχη της ΝΔ στην Βοιωτία.

Αφού ο Θανασάκης  έχει κάνει τις επιλογές του για την θέση του αντιπεριφερειάρχη τότε και οι πολίτες θα κάνουν τις δικές τους επιλογές...

Είναι δυνατόν να βάζει αντιπεριφεριάρχη έναν που στις προηγούμενες εκλογές δεν κατάφερε να εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος; αναρωτιούνται στην Λιβαδειά.

Ο Θανασάκης γνωρίζει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη από τα φοιτητικά τους χρόνια...

Η Αλεξία Έβερτ κατά Κικίλια

Η Αλεξία Έβερτ, κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ και αδερφή της συζύγου του Πέτρου Δούκα, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε απόσταση από τη ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην αυριανή Real News, καταφέρεται κατά του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, λέγοντας ότι “ο Βασίλης Κικίλιας δεν έχει γνώσεις. Άρα πώς θα έχει κρίση”;
Η κ. Έβερτ, το όνομα της οποίας έχει παίξει κατά καιρούς για ...
πιθανή υποψηφιότητά της στην Ά Αθηνών, δηλώνει επίσης: “Δεν θα είμαι υποψήφια. Βαρέθηκα να βλέπω βεγγαλικά”.

zoomnews

REAL NEWS

Θανασάκη από ψηφοδέλτιο πως πας;

Θανασάκη βλέπουμε ότι από συναντήσεις δεν έχεις πρόβλημα, από στηρίξεις και πολιτικά αλίμονο επίσης.
Από υποψηφίους δεν τα πας και τόσο καλά.

Στην Βοιωτία από ότι μαθαίνουμε δεν έχεις ούτε μισό για υποψήφιο με σταυρό. 


...και εάν είναι αλήθεια ότι θέλεις τον αναπτυξιακό  για αντιπεριφερειάρχη θα ντρέπεσε για το ψηφοδέτιο και τα απότελέσματα.

Συνάντηση Χειμάρα – Παπαγεωργόπουλου στη Χαλκίδα

Αντιγραφή από το exeisminima.gr
ExeisMHnYma
Σε πολύ φιλικό κλίμα συναντήθηκαν σε παραλιακό καφέ της Χαλκίδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Χειμάρας και ο Ευβοιώτης πολιτικός Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2010. Θέμα συζήτησής τους προφανώς οι Αυτοδιοικητικές εκλογές και η αδιαμφισβήτητη στήριξη του κ. Παπαγεωργόπουλου στο πρόσωπο του Θανάση Χειμάρα.

στο Καρφί

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

θα ήθελες Θανασάκη;

Θανασάκη θα ήθελες να αποφύγεις με την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας δηλώσεις τύπου,

...πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η ΝΔ;

...δεν στηρίζουμε προϊόντα αναξιοκρατίας... και άλλα πολλά. 

Κ. Χειμάρα εάν θέλεις να αποφύγεις την καταστροφή σου, πρόσεχε!

Αχ Θανασάκη

Θανασάκη μου, όλοι γνωρίζουμε ότι θέλεις να γίνεις περιφερειάρχης αλλά βλέπουμε ότι υστερείς πολύ σε αποφασιστικότητα. Η περιφέρεια δεν κερδίζεται με κουτοπονηριά και με πολιτικές του ΄60.
Ξέρεις ότι στην Βοιωτία δεν έχεις ψηφοδέλτιο;
ξέρεις ότι γελούν και οι πέτρες με τις προτιμήσεις σου;
ξέρεις ότι εάν βάλεις αυτούς που συζητούν και με τον Περγαντά, προς χάρη της ανάπτυξης, θα καταγγελθείς και στην συνέχεια θα βυθιστείς; Κ. Χειμάρα είσαι μισό βήμα πριν την καταστροφή, εσύ αποφασίζεις...

Πρωτιά Μίχα με δεύτερο τον Μαντούβαλο δείχνει γκάλοπ

Αντιγραφή από το parapolitika.gr


Σήμερα ολοκληρώνεται η δημοσκόπηση που διενεργεί από την Δευτέρα η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων για τον Δήμο Πειραιά. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο Μίχας προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ακολουθεί, ο Μαντούβαλος, ο οποίος εξακολουθεί να καταγράφει υψηλά ποστά. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μιχαλολιάκος που δείχνει να μην μπορεί να αποδυναμώσει την υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή.

σήμερα η ΝΕΑ ΝΕΑ ΠΑΤΑΤΑ

Είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας για την ΝΔ. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί και αυτό δείχνει ότι η δυναμική που εμφανίζει ο Χειμάρας δεν είναι ευκαταφρόνητη. Όμως υποψήφιος περιφερειάρχης δείχνει τεράστιο έλλειμμα αποφασιστικότητα αφού δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του ποιος θα είναι ο εκλεκτός αλλά αφήνει στην Ρηγίλλης την απόφαση. Ακούγεται ότι εάν η επιλογή γίνει με κριτήρια άλλων εποχών οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες και πολλοί θα το τραβήξουν μέχρι τα άκρα. Πολύ σύντομα θα μάθουμε.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εξεταστική για το μνημόνιο τώρα θέλει ο Καρατζαφέρης!

Αντιγραφή από το parapolitika.gr

Ρελάνς στην απόφαση Σαμαρά να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, έκανε απόψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να καταθέσει σχετικό αίτημα άμεσα, σημειώνοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα το συνυπογράψει.
«Γιατί να περιμένουμε μέχρι να πέσει το ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Εξαπέλυσε, ωστόσο, επίθεση εναντίον του, λέγοντας ότι οδηγεί την παράταξη σε τέλμα. Πρότεινε μάλιστα να διεξαχθεί ευρύτατος διάλογος στην κεντροδεξιά, με τη συμμετοχή και της κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να μπει σε τροχιά ανόδου.

Το προηγούμενο» με τον Καμμένο

Αντιγραφή από το parapolitika.gr

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Καμμένος απέφυγε τη διαγραφή παρότι διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών, δημιουργεί νέα δεδομένα στο εσωτερικό της ΝΔ.
Πλέον υπάρχει η εκτίμηση πολλών βουλευτών ότι θα είναι πιο απελευθερωμένοι. Αρκετοί λένε ότι δεν θα διστάζουν να λένε την άποψή τους και- γιατί όχι, όπως διευκρινίζουν- να ψηφίζουν αντίθετα από την επίσημη θέση της ΝΔ, αφού υπάρχει το προηγούμενο με τη στάση του κ. Καμμένου.
Η Ρηγίλλης και κυρίως ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κωνσταντίνος Τασούλας, γνωρίζουν το κλίμα που διαμορφώθηκε και γι' αυτό σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι «το κόμμα θα λειτουργεί συντεταγμένα, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής».
Άλλωστε εξίσου αυστηρό μήνυμα έστειλε και ο κ. Σαμαράς μιλώντας το πρωί στους βουλευτές του κόμματός του. Και απ' ότι φάνηκε από τη στάση τoυς, έγινε δεκτό.


Δεν έπρεπε να αποχωρήσουμε από την εξεταστική


Αντιγραφή από το STAR Κεντρικής Ελλάδας
Συντάχθηκε απο τον Γιώργο Σιμόπουλο

Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έπρεπε να αποχωρήσει από την εξεταστική για το βατοπαίδι εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης στο κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα εκτίμησε ότι ο Κώστας Καραμανλής αλλά και κάθε πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί ισότιμα με τους πολίτες απέναντι στις εξεταστικές και να παρέχει κάθε βοήθεια.

Σε κλίμα αισιοδοξίας τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης «Κορινθία 2010»


Αντιγραφή από το ORCHOMENOS-PRESS.blogspot.com

Την Βοιωτία εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου
και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης

Περισσότεροι από 170 εκθέτες παίρνουν μέρος στην 2η Πανελλαδική έκθεση «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010» που οργανώνει και φέτος το Επιμελητήριο Κορινθίας στο παλαιό εργοστάσιο της Σωληνουργίας, στο 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και οι διοργανωτές περιμένουν η προσέλευση να ξεπεράσει τον περσινό αριθμό επισκεπτών που άγγιξε 22.000 εισιτήρια.
Την Βοιωτία εκπροσώπησε και πάλι ο αεικίνητος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, αφού είναι γνωστό στους πάντες πως είναι ο ΜΟΝΟΣ που έχει σπάσει από καιρό τα σύνορα της Βοιωτίας, είτε μπορούν είτε δεν μπορούν ορισμένοι να το «ανεχθούν»! Σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου το όνομά του «παίζει» δυνατά ως υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας με το ψηφοδέλτιο του κ. Αθανάσιου Χειμάρα, η χθεσινή του παρουσία στην «πρώτη γραμμή», αν μη τι άλλο, κάτι φανερώνει για την επόμενη μέρα των όποιων - εν τέλει- επιλογών γίνουν από τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά. Διαβάστε το αναλυτικό φωτορεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (www.neatisviotias.gr)

Επίθεση Σαμαρά σε ΠΑΣΟΚ και εσωστρέφεια


Αντιγραφή από enet.gr

Μήνυμα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε νέες διαγραφές εξπρές, όπου εκτιμά ότι εκδηλώνονται φαινόμενα εσωστρέφειας, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αν ο ίδιος εκλεγεί στην κυβέρνηση θα κάνει μόνο μία εξεταστική επιτροπή, για τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο με την τρόικα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ένα βήμα πίσω, όσον αφορά στο διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου. "Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντι-μνημονιακό χαρακτήρα [...] υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα σε κάθε περιφέρεια, που οι υποψήφιοί μας θα τα αναδείξουν και θα συσπειρώσουν τις τοπικές κοινωνίες", ανέφερε.

Πέραν του "πολιτικού" διλήμματος, αν οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση ή θα την ενθαρρύνουν να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, έθεσε και αυτοδιοικητικό δίλημμα: "Αν θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι 'εξαρτήματα' της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση".

Όσον αφορά στο μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επέμεινε ότι η Ν.Δ. έχει τη συνταγή για το μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε ενάμιση χρόνο και απαντώντας στους επικριτές του είπε ότι "μαγικό" δεν είναι αυτό που προτείνει, αλλά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέροντας τρία παραδείγματα: "Φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία [...] ανεβάζουν τους φόρους, χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα [...] έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν".

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "κατοικοεδρεύει" στο εξωτερικό, υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία και κάνει εξεταστικές επιτροπές επειδή αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει και επιχειρεί να κρατήσει σε ομηρία την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μήνυμα με εσωκομματικούς αποδέκτες

Ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε σε συστράτευση τους βουλευτές του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημειώνοντας ότι "δεν χωράνε μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες". Απηύθυνε προειδοποίηση στους αντιρρησίες, λέγοντας πως "φαινόμενα εσωστρέφειας δεν θα επιτρέψω. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μου,όταν πρέπει, θα είναι άμεση". Απαντώντας εμμέσως στο διαγραφέντα ευρωβουλευτή, Θ. Σκυλακάκη, είπε ότι ορισμένοι επικαλούνται "το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση για να διαστρεβλώσουν ενσυνείδητα τις αρχές μας και τις θέσεις της παράταξης".

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΛΑΟΣ αλλά και στη Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας ότι η Ν.Δ. έχει να αντιμετωπίσει πανστρατιά και συμμαχία από "πρόθυμους, εξαπτέρυγα και παπαγαλάκια". Εξάλλου, επανέλαβε τα περί "πράσινης πολυκατοικίας" που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η Ρηγίλλης με αφορμή την αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ της πρότασης του ΛΑΟΣ για κλήτευση του Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική για το Βατοπέδι.

Στην αντεπίθεση ο Θόδωρος Σκυλακάκης


Αντιγραφή από enet.gr

Επιστολή με την οποία επιχειρεί να αποδομήσει την οικονομική πολιτική που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε στους βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Ο Θ. Σκυλακάκης διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία επειδή δήλωσε ότι δεν είναι εφικτός ο μηδενισμός του ελλείμματος ως το τέλος του 2011 και εκτίμησε ότι θα ήταν αυτοκτονία για τη χώρα η άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο.

Στην επιστολή του αμφισβητεί ευθέως τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ "φούσκωσε" το έλλειμμα πέρυσι. "Υποστηρίζεται ότι το έλλειμμα το 2009 ήταν 9,9% του ΑΕΠ και όχι 13,6%, όπως υποστηρίζει η Eurostat (επιφυλασσόμενη μάλιστα να το αναθεωρήσει για δεύτερη φορά προς τα πάνω). Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Η Eurostat κάνει λάθος και το πραγματικό μας έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο, ή οι υπολογισμοί περί ελλείμματος 9,9% είναι εκτός πραγματικότητας;" διερωτήθηκε.

Αντιθέτως, κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προχώρησε εκείνος σε "δημιουργική λογιστική", κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων της Ν.Δ. για την οικονομία, προκειμένου να εμφανίσει μικρότερο το "πραγματικό έλλειμμα".

Όσον αφορά στο διαχωρισμό κυκλικού και διαρθρωτικού ελλείμματος, ο Θ. Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι η ύφεση οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι "αφρόνως ζούσαμε υπεράνω των δυνάμεών μας με νέα δανεικά ύψους 30 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων ετησίως", καθώς και στο γεγονός ότι οι περικοπές σημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία υποχρεώθηκε να ζήσει με 30 δισ. λιγότερα.

Αναφέρει, επίσης, ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν μπορεί να φέρει έσοδα 50 δισ. ευρώ μέσα σε δύο έτη, καθώς και ότι ο Αντ. Σαμαράς υπερεκτιμά την αποδοτικότητα των αντισταθμιστικών μέτρων, όταν υπολογίζει ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% μέσα σε μία διετία.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται και στις κατηγορίες της Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση υποθήκευσε δημόσια περιουσία για να πάρει δάνεια, λέγοντας ότι "οι διεθνείς τράπεζες δεν δανείζουν σήμερα χωρίς να έχουν γίνει προηγουμένως οι διαδικασίες, που προαναφέρθηκαν".

Τέλος, σημειώνει ότι στις 7 Ιουλίου ο Αντ. Σαμαράς είχε δηλώσει ότι θα σεβαστεί τους όρους του μνημονίου. "Πώς θα εφαρμόσει το 'άλλο μίγμα' με ταυτόχρονο σεβασμό του μνημονίου, που το αναιρεί; Κι αν δεν υπάρξει σεβασμός του μνημονίου πώς θα χρηματοδοτηθεί το κράτος, όταν προϋπόθεση της λήψης κάθε δόσης είναι η τήρηση των όρων του μνημονίου το προηγούμενο διάστημα;" διερωτάται για την αντι-μνημονιακή στάση που τηρεί τώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και τις υποσχέσεις περί εξόδου από την κρίση χωρίς επιπλέον μέτρα.

Η απάντηση της Ν.Δ.

"Διαβάσαμε την επιστολή του κ. Σκυλακάκη, την οποία θα ήταν καλύτερα να μας την είχε στείλει τον Ιούλιο, ώστε να διορθώσουμε έγκαιρα τα πολλά λάθη του. Επίσης θα μπορούσαμε να του εξηγήσουμε έννοιες που αγνοεί παντελώς στην επιστολή του, όπως τον πολλαπλασιαστή δαπανών, για παράδειγμα", ήταν η απάντηση της Ρηγίλλης, δια στόματος του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Νότη Μηταράκη.

Πιθανή η έξοδος της ΝΔ από το ΕΛΚ


Αντιγραφή από το www.parapolitika.gr

Μια αρκετά σημαντική είδηση έδωσε χθες μιλώντας στο Ράδιο 9 και στην εκπομπή του Δημήτρη Μπούκα ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης.

«Η ΝΔ χάνει την υποστήριξή της στο ΕΛΚ. Η υπόθεση Σκυλακάκη είναι κάτι που μπορεί να βγάλει τη ΝΔ εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εξαρτάται από τις κινήσεις που θα κάνει ο κ. Σαμαράς στο επόμενο διάστημα» σημείωσε με νόημα ο κ. Χατζημαρκάκης καθιστώντας σαφές δύο πράγματα.

Αφενός την εκτίμηση που τρέφουν οι ευρωπαίοι συνάδελφοί του Θοδωρή Σκυλακάκη στο έργο και την προσωπικότητά του. Αφετέρου το γεγονός πως η ΝΔ και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, με τη θέση που έχουν πάρει κατά του Μνημονίου έχουν καταφέρει να απομονωθούν από την ευρωπαϊκή δεξιά.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χατζημαρκάκης έσπευσε να εξάρει το ρόλο του Γιώργου Καρατζαφέρη που με την υπεύθυνη στάση του «προσπαθεί να συμβάλλει στη μεταρρύθμιση αυτή».