Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Να εμπιστευτούν τη Ν.Δ. κάλεσε τους πολίτες απο τη Λιβαδειά ο Α. Σπηλιωτόπουλος

από το tabloid.gr

Στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου αναφέρθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος ενώ παράλληλα έθεσε έθεσε το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη Ν.Δ.
«Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα ερωτήματα ξεφεύγουν από την παραδοσιακή αναμέτρηση μεταξύ πολιτικών κομμάτων η μεταξύ ιδεολογιών», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα...
σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση που είναι ιστορική σημασίας αναμετριέται η Ελλάδα με τον κακό της εαυτό. Καλούμαστε τώρα να απαντήσουμε όλες οι ελληνίδες και όλοι οι έλληνες αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με την Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει ή να γυρίσουμε στην Ελλάδα την ψωροκώσταινα, στην Ελλάδα έξω από το ευρώ, σε μια Ελλάδα που θα φλερτάρει με τον κρατισμό, με τα ελλείμματα, με όλες αυτές τις πληγές και τις κακοδαιμονίες που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση».
Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση από τις πρόσφατες εκλογές.
«Εμείς την πρώτη προεκλογική περίοδο είχαμε ζητήσει αυτοδυναμία. Οι πολίτες έκριναν διαφορετικά και το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών ήταν: Καθίστε όλοι κάτω και βρείτε λύση, δημιουργήσετε κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να σώσετε την χώρα», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για οικουμενική κυβέρνηση κάτι όμως που «με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε».
Σύμφωνα με τον Α. Σπηλιωτόπουλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα «να μπούμε σε μια περιπέτεια που στοίχησε την κατάρρευση των εσόδων αυτό το μήνα και το πιο βαρύ πλήγμα που έχουμε υποστεί στην μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός».
Μετά από σχετική ερώτηση αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή και την άνοδο που παρουσίασε δήλωσε ότι «τα άκρα και οι ακρότητες γεννιόνται όταν οι πολίτες λειτουργούν με θυμικό» τονίζοντας ότι «προφανώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνες γιατί έχουν αφήσει κενά». Όμως όπως τόνισε «αυτά δεν αντιμετωπίζονται όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν την κάλπη με οργή και αγανάκτηση παρά μόνο όταν την αντιμετωπίζουν με λογική» και οτι «αυτή τη φορά πρέπει να είμαστε όλοι σοφότεροι και να μη επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».
Νωρίτερα ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε συναντηθεί στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του νομού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση την επιχειρηματικότητα.
«Η μοναδική λύση είναι η επιμονή μας στη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας γιατί είναι η μοναδική η οποία μπορεί να κρατήσει τις παραγωγικές δυνάμεις και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης ώστε να κρατήσουμε τα νέα παιδιά στη χώρα διότι σε διαφορετική περίπτωση η νέα γενιά θα φύγει στο εξωτερικό, τα νέα παιδιά για γίνουν οικονομικοί μετανάστες», δήλωσε μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε ότι πρέπει να στηριχτούν εκείνοι που «δεν ζουν παρασιτικά από το κράτος, δεν αρμέγουν το δημόσιο αλλά παράγουν και να προχωρούν με την Ελλάδα της ανάπτυξης μπροστά».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης ενημέρωσε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και της περιφέρειας και τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι με μια σταθερή κυβέρνηση όποια και να είναι αυτή αν σταθεί δίπλα στον επιχειρηματία και την επιχείρηση της Βοιωτίας και της χώρας τότε θα μπορέσουμε να ανασάνουμε».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αγνιάδης «αυτή τη στιγμή η αγορά βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεν μπορεί να σταθεί με ημίμετρα και μπαλώματα,  δεν υπάρχει ρευστότητα, δεν υπάρχει παραγωγή, δεν υπάρχει διάθεση, δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό».
Και κατέληξε: «Η αγορά είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας και ελπίζουμε στις 17 του μηνός να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε βιωσιμότητα, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και τις οικογένειές μας».