Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Δημόσια ΛΑΡΚΟ με ανάπτυξη

από Σείριος FM 95,8

Με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους 
υποψήφιους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Σταθά.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο πολιτικά μέσα σε προεκλογική περίοδο και ενώ έχει υπάρξει συμφωνία των κομμάτων και της υπηρεσιακής κυβέρνησης να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης κ. Μητρόπουλος ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγείται...
σε εκκαθάριση, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση».


Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί «πρώτα απ’ όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην ΕΕ που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ και τα δυο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι κερδοφόρα με ετήσιο τζίρο 400 εκατομμύρια ευρώ».


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει τυχόν «λουκέτο» της επιχείρισης, καθώς, όπως είπε, «θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι νομών της χώρας με την κατάργηση περίπου 6.000 θέσεων εργασίας».


Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα στηρίξει την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, κατέληξε, καθώς «την θεωρούμε επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και αναγκαίο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας».