Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας

από το antinews




Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πριν από λίγο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη. Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση. Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».
Προηγουμένως ο κ. Σαμαράς έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Τι απέδωσε ο μαραθώνιος», ρώτησε τον κ. Σαμαρά κατά τη συνομιλία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας. «O μαραθώνιος απέδωσε τη δεδηλωμένη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σχηματισθεί νέα, μακρόπνοη κυβέρνηση, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον κόσμο», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
«Δεν έχω παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα», επανήλθε ο Πρόεδρος Παπούλιας.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ.Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο.
Τον κ.Σαμαρά συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ.Μιχελάκης και ο κ.Μπούρας.
Στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της χώρας έχουν στρέψει το βλέμμα τους και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων υπουργών, θα γίνει γνωστός μέχρι τις 19.00, ώρα κατά την οποία αναμένεται η τελική συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη
“Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τον ίδιο η σύνθεση της κυβέρνησης θα έχει αποφασισθεί μέχρι το βράδυ, ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο Eurogroup ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς.