Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 13/12/2010
Συνάντηση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης» διοργάνωσε ο Θανάσης Χειμάρας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νεοεκλεγέν Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου στο Λιανοκλάδι και συμμετείχαν οι πέντε υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες, Παναγιώτης Αγνιάδης, Σταμάτης Γκάβαλης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Κώστας Παπαθανασίου καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι από τους πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Χειμάρας καλωσόρισε τους συνεργάτες του στον εκλογικό αγώνα λέγοντας: 
«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας καλωσορίζω στο Δήμο Λιανοκλαδίου. Δώσαμε όλοι μαζί έναν έντιμο αγώνα, αλλά άνισο.
Επειδή την ευθύνη του συντονισμού του αγώνα και την επιλογή των υποψηφίων συνεργατών μου την είχα εγώ, αναλαμβάνω και τη βασική ευθύνη του αποτελέσματος των εκλογών…»
Στη συνέχεια ο κ. Χειμάρας έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναλύοντας τις αιτίες που οδήγησαν στην μη επίτευξη του στόχου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:
• τη μεγάλη διαφορά που από τις εκλογές του 2009 είχε διαμορφωθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ (11,5%)
• τη μη συσπείρωση του εκλογικού σώματος (Ν.Δ.) εξαιτίας των προσωπικών πολιτικών κάποιων στελεχών της Ν.Δ.
• την εχθρική στάση κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων.
«Παρ’ όλ’ αυτά, θέλω να επισημάνω ότι την 1η Κυριακή η κομματική διαφορά του 11,5% έφτασε κάτω από 4% και τη 2η Κυριακή ξεπεράσαμε το 47%. Αυτό οφείλεται στον καθαρό και έντιμο αγώνα όλων μας, σε όλη την Περιφέρεια αλλά και στη στήριξη του κόμματός μας και του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά…»
σημείωσε ο κ. Χειμάρας και συνέχισε:
«Σας ζητώ ενωμένοι και δυνατοί να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, από τη θέση που μας τοποθέτησαν οι πολίτες του τόπου, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να πάει μπροστά.
Θέλω, δε, να τονίσω ότι όσοι υπονόμευσαν την προσπάθεια μας, να εκλεγούμε στη Διοίκηση της Περιφέρειας, προκειμένου να ωφεληθούν πολιτικά, προσωπικά και επαγγελματικά θα πετύχουν το αντίθετο του επιδιωκόμενου.
Εμείς είμαστε παρόντες και συνεχίζουμε γιατί μας χρειάζεται ο τόπος μας.
Ο έλεγχός μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας θα είναι αυστηρός αλλά Δίκαιος.»
Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού