Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"Συνδικαλιστικό καπρίτσιο οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες"

Αντιγραφή από parapolitika.gr

Για «συνδικαλιστικό καπρίτσιο» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλεί τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις «και την ομηρία που έχουν επιβάλει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και τους πολίτες του Λεκανοπεδίου».

«Στη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα το συνδικαλιστικό καπρίτσιο ορισμένων δε μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και στην απόλυση και την ανεργία εκατοντάδες ανθρώπους», τονίζει ο κ. Οικονόμου και συμπληρώνει: «Αυτό είναι απαράδεκτο. Ήδη ο ιδιωτικός τομέας καλείται να καλύψει με τους φόρους του τις πρωτοφανείς ζημιές και τα ελλείμματα των ΜΜΜ».
Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβάνεται «τη δυσκολία που έχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες να προσαρμόσουν τη ζωή τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι μειώσεις των μισθών τους», υπογραμμίζει ωστόσο πως πρέπει «να αντιληφθούν πως οι άνθρωποι που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους ή θα χάσουν τις δουλειές τους δεν θα αντιμετωπίσουν απλώς μείωση μισθού αλλά ανεργία και απόγνωση».

Εξάλλου, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να μην επενδύει σε τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφουν τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να προχωρήσει σε πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πρόβλημα των συγκοινωνιών στην Αθήνα».
«Οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να στοχεύουν στην απαλλαγή των ΜΜΜ από τον ζημιογόνο εναγκαλισμό του κράτους/συντεχνιών και την μεταφορά τους στον χώρο της κοινωνίας των πολιτών, της επιλογής και της επιχειρηματικότητας», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.