Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η τριάδα των "σκληρών" κόντρα στους "συμβιβασμούς" του Χειμάρα

Αντιγραφή από sterea.gr

Kατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης που είχε ο συνδυασμός του κ. Χειμάρα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. υπήρξε κλίμα έντασης ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γιάννης Καράμπελας ζήτησε να μην μετέχουν στα διάφορα όργανα που θα συγκροτηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο «εκείνοι που δεν προσέφεραν τίποτα αλλά αντίθετα περιόρισαν το ποσοστό της παράταξης» φέρνοντας στο προσκήνιο τις αντιπαραθέσεις που κυριάρχησαν στο νομό της Βοιωτίας, καταλογίζοντας προσωπικές ευθύνες στον εκεί υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι άλλοι δύο από την Φθιώτιδα και την Εύβοια, δηλαδή ο Περικλής Καραΐσκος και ο Απόστολος Βαρθακώστας, οι οποίοι ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προσδιορίσουν με σαφήνεια τις κεντρικές πολιτικές επιλογές μέσα στο συνδυασμό. 

Μάλιστα και οι τρεις καταλογίζουν συγκεκριμένες ευθύνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας και ζήτησαν να μην αξιοποιηθούν οι επικεφαλής των δύο αυτών νομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και τα θέματα που έχουν σχέση με την τακτική του συνδυασμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ αποστάσεις δείχνει να τηρεί και ο Κώστας Κοντογεώργος από την Ευρυτανία αλλά και ο Κώστας Παπαθανασίου από τη Φωκίδα. 

Μάλιστα οι δύο τελευταίοι προσπάθησαν και χωροταξικά να κρατήσουν την αυτονομία τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού απέφυγαν να πειθαρχήσουν ακόμη και στις εκκλήσεις του κ. Χειμάρα να καθίσει στα έδρανα ενιαία ο συνδυασμός. Άλλωστε ήταν οι δύο που ξεχώρισαν από την ομάδα του συνδυασμού συνολικά.

Τόσο ο Περικλής Καραΐσκος όσο και ο Γιάννης Καράμπελας μετά την εξέλιξη της συγκεκριμένης ψηφοφορίας κάνουν λόγο για«υπόγειες συμφωνίες έτσι ώστε να μην διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση στην Οικονομική Επιτροπή και να κοπεί έξω απ' αυτή ο Περικλής Καραΐσκος…».

Περισσότερο και αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και παρασκήνιο στην εφημερίδα Ημέρα