Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς σε ρόλο… Μουρίνιο

αντιγραφή από antinews.gr
Δεκατρείς μήνες μετά την κινηματική επικράτησή του στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τη νέα ανασυνταγμένη ομάδα τομεαρχών του κόμματος. Οι επιλογές -πάντα μέσα από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική ομάδα σύμφωνα με το καταστατικό- δεν μπορούσαν να περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις. Τα πρόσωπα γνωστά και δεδομένα με ό,τι αυτό σημαίνει. Αυτούς είχε, με αυτούς θα πρέπει να προχωρήσει.
Ήταν καταπληκτική η ομολογία του ισπανού προπονητή της ΑΕΚ, Χιμένεθ, λίγο μετά μια ακόμη ήττα. Είπε περίπου: «περιμένετε απαντήσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να προπονώ τη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να δουλέψω με ό,τι έχω. Είναι δεδομένη η πρόθεσή μου για μεταγραφές».
Μεταγραφές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αθρόα εισροή νέου αίματος μπορεί να γίνει μόνο με την ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Γιατί ομάδα που χάνει την αλλάζεις. Το ξέρει και ο τελευταίος προπονητής Ε’ ερασιτεχνικής, αν υπάρχει τέτοια!! Μέχρι τότε πρέπει να βγάλεις τις υποχρεώσεις σου, στο πρωτάθλημα, το κύπελλο, τη βουλή, τις επιτροπές…
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Για όσους περίμεναν θεαματικές αλλαγές τύπου «τα γκρεμίζω όλα» μάλλον δεν θα διάβασαν καλά για τις λειτουργίες του κόμματος. Για όσους είχαν προσδοκίες τύπου «ριζικής εκτομής» μάλλον δεν θα έχουν ιδέα από κοινοβουλευτικό έργο, ή τουλάχιστον όπως αυτό εννοείται στη δεδομένη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Για όσους περίμεναν θεαματικές καρατομήσεις έχουν πολύ γρήγορα ξεχάσει παράπλευρα εξαπτέρυγα και δεκανίκια.
Άνθρακας ο θησαυρός; Ουδόλως! Παρατάχτηκε μια ομάδα σύνθεσης χρησιμοποιώντας ακόμη και τον πάγκο σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης των πάντων. Να δείξουν όλοι τι απίδια πιάνει ο σάκος τους, σε συνθήκες σκληρού ροκ!  Θα αποδώσει; Έχει σημασία; Έτσι και αλλιώς ήδη μπαίνουμε σε περίοδο μεταγραφών. Ο Μουρίνιο έχει ήδη βγει στο σεργιάνι για την ανακάλυψη των δικών του Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα… Αυτούς θα ρίξει στο παιχνίδι. Φρέσκους, με διάθεση και όρεξη για φανταιζί ενέργειες. Αυτούς θα παρατάξει στο Τσάμπιονς Λιγκ αναμεμειγμένους με παλιούς καλούς μπαλαδόρους.
Στο κάτω-κάτω, κάθε μεγάλος προπονητής και στρατηγικός κόουτς τις εφεδρείες του τις κρατάει για τους μεγάλους κρίσιμους αγώνες. Τα τοπικά πρωταθλήματα στα ξερά γήπεδα θα αναδείξουν εκείνους που ξέρουν να σκοράρουν και ταυτόχρονα να προφυλάγονται από τις άγριες και επικίνδυνες γκέλες…
effie B.