Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει και επίσημα την καριέρα του ο Ράφικ Τζιμπούρ

αντιγραφή από balla.gr


Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει και επίσημα την καριέρα του ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του, φορώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα μέχρι το καλοκαίρι με προοπτική να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για άλλα δύο χρόνια!


Από το βράδυ της Πέμπτης είχε ξεσπάσει η φημολογία ότι ο Αλγερινός επιθετικός είχε προχωρημένες επαφές του Τζιμπούρ με τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων" αλλά παρά τις αρχικές διαψεύσεις τελικά αποδείχθηκε αληθινή... Η χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους φέρεται να είναι το σημείο που "κολλούσε" η συμφωνία τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο τελικά οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν σε όλα με τον Τζιμπούρ και ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έξι μήνες, ενώ το καλοκαίρι θα συζητήσουν, για το αν θα ανανεωθεί η συνεργασία τους για άλλα δύο χρόνια.
 Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός συναντήθηκε την Παρασκευή (21/1) με ανθρώπους των "ερυθρόλευκων", ενώ τα είπε και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δυο πλευρές τα βρήκαν αμέσως ενώ για να κλείσει και τυπικά το θέμα, χρειάστηκε να καμφθούν κάποιες αντιρρήσεις που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι οποίες είχαν κυρίως να κάνουν με το εκρηκτικό του χαρακτήρα του Γαλλοαλγερινού. Στη συνάντηση, όμως, που είχαν οι δυο τους, οι αντιρρήσεις αυτές έπαψαν να υφίστανται, με τον Τζιμπούρ να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα.
Ο βασικός συντελεστής
Για την απόκτηση του Αλγερινού επιθετικού ήταν ο Σωκράτης Κομινάκης, αφού ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ έχει ιδιαίτερη εκτίμηση προς τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ. Αλλωστε, τα... αυτιά του "balla.gr" ήταν παρών όταν ο Κομινάκης αναφερόταν μονάχα με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Τζιμπούρ, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις των μεταγραφών.
Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού μπορεί να μην βρισκόταν ο επιθετικός, αλλά δεν θα μπορούσαν να μην "χτυπήσουν" τον "τρομοκράτη", από την στιγμή, μάλιστα που αποτελούσε ξένο σώμα για την ΑΕΚ. Ερωτηματικό, βέβαια, αποτελεί πως σκέφτεται να αξιοποίησει τον Τζιμπούρ ο Βαλβέρδε, αφού στην ενδεκάδα θα χρειαστεί να τον χωρέσει με τους Μιραλάς και Πάντελιτς, την ίδια ώρα που θέση διεκδικούν και οι Ριέρα, Ρόμενταλ, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Φουστέρ. Από την άλλη θα πρέπει να αποφασιστεί ποιο θα είναι και το μέλλον του Νέμεθ, μιας και θα πάρει πολύ δύσκολα ευκαιρία.
Τζιμπούρ: Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ
Επίσης, η πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχασε χρόνο και ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ, με τον Γαλλοαλγερινό να δηλώνει χαρούμενος για την μεταγραφή και τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός αποτελεί βήμα στην καριέρα μου. Στόχος μου είναι το πρωτάθλημα, να ευχαριστηθώ και να παίξω στο Chamions League του χρόνου στο Καραϊσκάκη», είπε αρχικά ο "τρομοκράτης" ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν φοβάται σχετικά με την καθιέρωσή του στην 11άδα, καθώς στην ομάδα υπάρχουν ήδη οι Μιραλάς και Πάντελιτς.
«Σκέφτομαι θετικά και πιστεύω στις ικανότητές μου. Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα και δεν ανησυχώ καθόλου. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ευκαιρία στην καριέρα μου και πάντα ονειρευόμουν να παίξω εκεί. Ο Ολυμπιακός μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό».
Από τη μεριά του ο κ. Βρέντζος, που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό, είπε. «Εύχομαι ο Τζιμπούρ να παίξει αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό».
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με οψιόν ανανέωσης για δύο χρόνια".