Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Λαμογιά, λόγω αγραμματοσύνης..." Επίθεση Κεδίκογλου σε Χειμάρα και Μαρκόπουλο

Διαβάστε προσεκτικά την παρέμβαση του Βασίλη Κεδίκογλου και αναρωτηθείτε σε τι διαφέρει η Εύβοια από την Βοιωτία; Αχ Θανασάκη μας ντροπιάζεις.


Τα φερόμενα ως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ευβοίας, ήτοι ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τέως Νομάρχης και, ο από τους αρχιτέκτονες και σκαπανείς της τελευταίας κυβερνητικής κατάρρευσης βουλευτής, ασχημονούν, όπως οι αρχαίοι Κλαζομένιοι. Αρέσκονται οι πράξεις τους να ακολουθούνται από το γνωστό ψίθυρο του λαού: “έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”.
Ο τέως Νομάρχης, μη έχοντας την παραμικρή ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα της Ευβοίας, επιδίδεται στην πειρατεία, προκειμένου να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιό του. Ζηλώνει τη λαμογιά με άλλον τρόπο… πράξη δικαιολογημένη ίσως και λόγω αγραμματοσύνης, ενώ δεν διστάζει να υπόσχεται προσφορές και να ψευτοαπειλεί.
Ο έτερος, ο σκαπανέας της κυβερνητικής κατάρρευσης φαίνεται πως δεν μπορεί να λησμονήσει, ότι η πολιτική του ιδεολογία, πρέπει να ανταποκρίνεται στα τελευταία σκοτεινά χρόνια της πατρίδας μας, γυρολογεί και ομοίως ψευτοαπειλεί.
Είναι λυπηρό πως αμφότεροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι μεγάλοι ηγέτες μας, ο Κων/νος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θεμελίωσαν και ίδρυσαν μια ζηλευτή δημοκρατία και επεμβάσεις στα εκλογικά δρώμενα δεν έχουν τύχη.
Ελπίζεται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που από πουθενά δεν φαίνεται να υιοθετεί της πράξεις τους, να επέμβει για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο και με άλλους εγγράμματους, ώστε να αποφευχθεί η εκλογική συντριβή.

Τα προηγούμενα είναι προοίμιον των όσων θα ακολουθήσουν. Το φρόνημα των Ευβοέων είναι ακατανίκητο, ελεύθερο και υπερήφανο, ούτε ανέχεται ούτε συγχωρεί.