Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η κόντρα Χειμάρα-Περγαντά μέσα από τη δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ημέρα"

Κάποιοι μίλαγαν για περίπατο!

Αντιγραφή από lamianews.blogspot.com

Τα πανηγύρια και η σοβαρή διαφορά μεταξύ Χειμάρα και Περγαντά, δείχνει να έχει τελειώσει σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ".


Ο Περγαντάς δεν έχει πλέον μια απόσταση ασφαλείας που να παραπέμπεται στο δεύτερο γύρο και στην περίπτωση που το ΛΑΟΣ πάρει γραμμή να στηρίξει τον Χειμάρα, πλέον το αποτέλεσμα μάλλον ανατρέπεται. Απ' ότι φαίνεται και σε όσα αποκωδικοποιήσαμε ο Περγαντάς δεν έχει την απόσταση ασφαλείας την οποία θα επιθυμούσε και επομένως σε κάθε περίπτωση οφείλει να ανησυχεί για την έκβαση του αποτελέσματος στο δεύτερο γύρο [...]


Ο Χειμάρας, επίσης είναι υποχρεωμένος πλέον να αλλάξει στρατηγική αν θέλει να είναι ο νικητής των εκλογών. Έχει μείνει πίσω και βεβαίως και σε ενδεχόμενο που ακολουθήσει την ίδια στρατηγική την οποία έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα, ίσως να συνεχίσει να βλέπει την πλάτη του Περγαντά μέχρι και τη δεύτερη αναμέτρηση και γιατί όχι μέχρι το τέλος.

Από τα βασικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτονται μέσα από την ανάλυση της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ"(κυκλοφορεί σήμερα σε 20.000 φύλλα σε όλη την Φθιώτιδα), είναι ότι ουσιαστικά ο Χειμάρας δεν μπορεί να συσπειρώσει τη Ν.Δ. μέχρι στιγμής. Έχει τις μεγαλύτερες διαρροές στους ψηφοφόρους της δεξιάς και της κεντροδεξιάς όπως παρουσιάζουν οι πίνακες που φιλοξενεί η εφημερίδα.

Ο Χειμάρας χάνει τη μάχη για το «κέντρο» και τις παραγωγικές ηλικίες και όπως φαίνεται από τους πίνακες αυτή τη μάχη δείχνει να την κερδίζει ο Περγαντάς.

Επομένως η συγκεκριμένη δημοσκόπηση για τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται, ουσιαστικά στέλνουν ένα μήνυμα και στους δύο ότι καταρχήν πάνε για δεύτερο γύρο και ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αφήσουν τις εκλογές δημοσίων σχέσεων.


Ένα επίσης από τα σημαντικά ευρήματα του γκάλοπ της εφημερίδας, είναι ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 25% σε πιθανή μονομαχία Χειμάρα-Περγαντά θέλει να τους καταψηφίσει και τους δύο.
Επειδή λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας αλλά και την ανάλυση που επιχειρείται μέσα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, φαίνεται καθαρά ότι όποιος κάνει τα περισσότερα λάθη θα είναι και ο χαμένος των εκλογών, η συγκεκριμένη έρευνα και τα αποτελέσματά της στέλνουν ένα μήνυμα ότι οι δυο μονομάχοι, θα πρέπει να συνέλθουν και ν' αφήσουν τις δημόσιες σχέσεις κατά μέρος, αν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές.