Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να πάω πουθενά...»

από τον άτιμο τον ΦΩΝΑΚΛΑ
fonaklas.blogspot.com

Ραντεβού με τον πρόεδρο της ΝΔ- Αποδοκίμασε τις δηλώσεις του πατέρα του

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ (Βήμα)

Ραντεβού από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά για να του επαναλάβει ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη ΝΔ και ότι δεν ασπάζεται τις απόψεις της... υπόλοιπης οικογένειας έχει ζητήσει για αύριο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες προγραμματισμένη από ημέρες συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αργοπορημένης άφιξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κέρκυρα. Από την άλλη πλευρά κρίθηκε σκόπιμο να μην πραγματοποιηθεί αμέσως αυτή η συνάντηση, μετά τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ με τις οποίες ανάγκασε τη Ρηγίλλης να... τον καληνυχτίσει! Η συνάντηση ορίστηκε για αύριο το πρωί έτσι ώστε να κλείσει άλλο ένα μέτωπο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν κορυφωθεί η...
προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όμως θεώρησε αναγκαίο να αποσαφηνίσει από χθες τη στάση του και μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του πατέρα του με τις οποίες αποκάλεσε «λαϊκιστή» τον κ. Σαμαρά. 

«Δεν συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη ΝΔ επειδή η αδελφή του προετοιμάζει νέο κόμμα. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε η ΝΔ να γίνει μια παράταξη που να ενώνει και όχι να χωρίζει» συμπλήρωσε και σύμφωνα με πληροφορίες και η Ρηγίλλης θεωρεί τις δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αληθινές και ειλικρινείς. «Στην οικογένειά μας ποτέ δεν ήταν απαγορευμένη η διαφορετική γνώμη και τυχόν διαφορετικές απόψεις δεν επηρέασαν ποτέ τις μεταξύ μας σχέσεις» υπογράμμισε με χθεσινή δήλωσή του ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης για να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει ξεσπάσει και ενδοοικογενειακός καβγάς. 

«Σιγά μη μείνει...»
Ωστόσο ορισμένοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ακράδαντα ότι αργά ή γρήγορα και το μικρότερο μέλος της πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη θα ακολουθήσει τα μεγαλύτερα. 
Την εκτίμησή τους αυτή στηρίζουν οι κομματικοί αξιωματούχοι από τις δηλώσεις που κάνει συχνά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κρατώντας αποστάσεις από κορυφαίες κυβερνητικές επιλογές. 

«Σιγά μη μείνει στη ΝΔ. 
Μόλις προχθές δήλωνε ότι δεν γίνεται να μηδενιστεί το έλλειμμα, ενώ πριν από μία εβδομάδα δήλωνε ότι διαφωνεί με την αποχώρηση από την Εξεταστική Επιτροπή» τονίζουν στελέχη της Ρηγίλλης, παρ΄ ότι στην επιτελική ομάδα Σαμαρά υπάρχουν και πρόσωπα που στοιχηματίζουν ότι «ο Κυριάκος δεν πάει πουθενά».