Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

μεγάλη σύγκρουση Αθηναγόρα με τον Φουσέκη για την χορηγία του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ σε εκδήλωση του δήμου Δελφών

Τεράστια αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Άμφισσας και της ευρύτερης περιοχής του νέου Δήμου Δελφών μια, κατά τα άλλα, συνηθισμένη συνάντηση πανεπιστημιακών, με καταγωγή από τον ανωτέρω Δήμο, με τη διαφορά όμως ότι μέγας χορηγός της ήταν το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με τον τίτλο «ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ – 1» με πρωτοβουλία του Νίκου Φουσέκη (Δημάρχου Δελφών) και του Γιάννη Λυριτζή (Πανεπιστημιακού και Δημοτικού Συμβούλου Δελφών). Η εκδήλωση, όπως οργανώθηκε από τους ανωτέρω και με τη χορηγία της Μασονικής Στοάς, έφερε σε μεγάλη σύγκρουση το Δήμαρχο Δελφών Φουσέκη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κκ Αθηναγόρα (Πανεπιστημιακό και τον ίδιο), καθώς και με το μεγαλύτερο μέρος του ορθόδοξου λαού της περιοχής. Ο αλαζονικός και απρεπής τρόπος συμπεριφοράς του Ν. Φουσέκη προς τον Μητροπολίτη Φωκίδος, στις αντιρρήσεις του τελευταίου να συναινέσει στην εν λόγω εκδήλωση, δημιούργησε εκρηκτικό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Το επεισόδιο αυτό ήρθε να βαρύνει το ήδη βεβαρημένο κλίμα πού υπάρχει σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας για τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου Δημάρχου, από την εποχή πού ήταν Δήμαρχος Άμφισσας και κατόπιν Νομάρχης Φωκίδας. Οι περισσότεροι επικρίνουν το Δήμαρχο για ανούσιες φιέστες, πού συνετέλεσαν ο εν λόγω Δήμος Δελφών σήμερα να είναι ελλειμματικός κατά 25 εκ. ευρώ περίπου, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία έργα πού θα μεταμόρφωναν θετικά την περιοχή.

ΥΓ. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη εκδήλωση γνώρισε παταγώδη αποτυχία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η … «μασονική δραστηριότητα» του Δημάρχου Φουσέκη δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ (του κόμματος πού υποστήριξε τον Φουσέκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές).