Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΒΟΡΙ

αντιγραφή από το iteanews.blogspot.com


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 


Στη Φωκίδα, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπαθανασίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα εμφανίζεται ως φαβορί απ την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για την έδρα. 


Ο πρώην Διοικητής του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και οικονομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙ.Ο.) σε θέματα ελεγκτικής – λογιστικής και κεφαλαιαγοράς. Από το 2005 διατελεί Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.)  Μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (Σ.Λ.Ο.Τ.). Από τον Ιανουάριο του 2008 είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου της Ε.Λ.Τ.Ε. Μέλος στην Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες 
Έχει εργασθεί στην Ιονική Τράπεζα στο τμήμα χορήγησης δανείων σε μεγάλες επιχειρήσεις, ως προϊστάμενος λογιστηρίου  Οικονομικός σύμβουλος σε ανώνυμες εταιρείες, ως μέλος Δ.Σ., Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος στην Solidus Securities AXEΠEY Ελεγκτής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με ζητήματα κεφαλαιαγοράς, χρηματοπιστωτικών αγορών, χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και λογιστικής τυποποίησης. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Εκπροσωπεί την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων ως ειδικός εμπειρογνώμονας (expert) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Εθνικών Εποπτικών Ελεγκτικών Αρχών (European Group of Auditors’ Oversight Bodies - EGAOB) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΑθηνώνΜέλος της Ελληνικής Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών Μετοχών και της Αγοράς.


Άλλες υποψηφιότητες θα είναι η Ιωάννα Γκελεστάθη κόρη του πρώην υπουργού, και ένας υποψήφιος απ την επαρχία Δωρίδας με επικρατέστερο τον Αναστάσιο Φλώρο.