Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι φόρος….δείτε το σαν ένα ασφάλιστρο κινδύνου!!


αντιγραφή από το arkoudanews

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, το 2009, η αγοραία αξία της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας ανερχόταν στο ποσό του 1οςτρις ευρώ. Σήμερα η αξία της είναι αρκετά χαμηλότερη.
Αν θέλουμε λοιπόν να επαναφέρουμε τις αξίες στα επίπεδα του 2009, θα πρέπει να καταβάλουμε αδιαμαρτύρητα το κεφαλικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται για χαράτσι αλλά για έναν ΔΙΚΑΙΟ φόρο, ένα ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ που θα επαναφέρει τις αξίες των ακινήτων στα επίπεδα του 2009, είπε χθες ο υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης».

Το μόνο που δεν μας είπε είναι αν επιτρέπεται να αγοράσουμε «γυμνά» ασφάλιστρα κινδύνου ώστε να κονομήσουμε και εμείς κανένα φράγκο, όπως οι άλλοι (αυτοί που έχασαν τα πουκάμισά τους…θυμάστε;) με τα cds των ελληνικών ομολόγων. Να πάμε να πληρώσουμε δηλαδή, ανεξάρτητα αν έχουμε ακίνητα, μήπως και δεν τους βγει μετά τον 7ο, 8ο, …1000οφόρο που θα επιβληθεί στην ακίνητη περιουσία και τελικά αντί οι αξίες να επανέλθουν στα επίπεδα του 2009, μηδενίσουν.

Πάντως και μια αυξησούλα της τάξης του 200-250% των αντικειμενικών αξιών στην παρούσα φάση, νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση!!!!