Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σφοδρή επίθεση Μιχελάκη στην κυβέρνηση


Σκληρή επίθεση -με αιχμή τις παλινωδίες για το μέτρο των αποδείξων, αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου- εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντάς τη «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού».
Μιλώντας για τα μέτρα των αποδείξεων, της εργασιακής εφεδρείας και του ειδικού τέλους ακινήτων, ο κ. Μιχελάκης χρέωσε στην κυβέρνηση ότι «αδρανεί για πολλούς μήνες, αποφασίζει σε κατάσταση πανικού, δεν μπορεί να εφαρμόζει αυτά που αποφασίζει, αλλάζει τις αποφάσεις της την τελευταία στιγμή και αναγγέλλει νέες».
Τόνισε ακόμη ότι στο εσωτερικό της «διαφωνούν, συγκρούονται, αλληλοϋπονομεύονται», ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά του και στους δύο αντιπροέδρους, οι οποίοι -όπως είπε, αλληλοϋποβλέπονται.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σχετικά με το τέλος ακινήτων. Όπως είπε, «ο κ. Πάγκαλος ουσιαστικά δήλωσε ότι προσχωρεί στο κίνημα "δεν πληρώνω" και προκάλεσε τον κ. Βενιζέλο αν δεν καταβάλει το χαράτσι στα ακίνητα να τον συλλάβει και να τον πάει φυλακή».
«Ήταν μία σύγκρουση καπετάνιων στο μπουλούκι των ατάκτων, ήταν υποκίνηση ανταρσίας ή ήταν ειρωνεία στους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.
Σχετικά με τις παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών ως προς το μέτρο των αποδείξεων, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού και αποκαλύπτουν την έκταση της γονατογραφίας και της έλλειψης σεβασμού στον πολίτη».
Κλιμακώνοντας την επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο ανέφερε ότι «είναι ο υπουργός που έκανε την συμφωνία φιάσκο με την Φινλανδία, είναι ο υπουργός που έκανε την μπλόφα φιάσκο με την τρόικα, είναι ο υπουργός που είπε ψέματα στην Θεσσαλονίκη, είναι ο υπουργός του "είπα ξείπα" για το αν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σαν φοροεισπτακτικοί μηχανισμοί, είναι ο υπουργός που άλλα λέει για τις αποδείξεις το πρωί και άλλα το βράδυ».