Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Ταμείο Περιουσίας και η ΛΑΡΚΟ.. Ολοταχώς για αποκρατικοποίηση..


Την μηχανή των αποκρατικοποιήσεων βάζει μπροστά η κυβέρνηση. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή «άναψε» το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.

Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.


Παράλληλα, στην εταιρία περνούν και 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Η ΛΑΡΚΟ θα είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, επιχειρήσεις του δημοσίου που θα αποκρατικοποιηθούν. Ήδη εδώ και μήνες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη επιχείρηση από μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πρώτων υλών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των ενδιαφερομενων και των εμπλεκομενων πλευρών στη ΛΑΡΚΟ  έχει επέλθει σχετική συμφωνία για την προώθηση της στον ιδιωτικό τομέα και κάνουν λόγο πλέον για αποκρατικοποίηση εξπρές. 

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν...


*Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS +: Στο Ταμείο Περιουσίας και η ΛΑΡΚΟ.. Ολοταχώς για αποκρατικοποίηση.. http://lokrisnews.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html#ixzz1Z2EVh500